Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szerintem infracsapdát csapta el a rakéta csak túl közel volt a géphez. Utána a lezuhanást nem látni és roncsot sem prezentált eddig senki.
Nem tudni, hogy ez milyen F-15 volt, hogy S vagy SA. SA-n elvileg van MAWS. A fura az, hogy a pilóta nem manőverezett. Az, hogy az utánégető felkapcsolása véletlen vagy a pilóta inkább megpróbált kimenni a HMZ-ből mert látta/érzékelte a rakétát nem megállapítható. Elvileg ez volt a tettes. sg.hu/forum/uzenet/1074537255/86335
Sok a kérdőjel, de a videó így is nagyon hasznos.
(Egy Tornado is elveszett elvileg, de arról sincs eddig kép. A mai digitális világban picit fura...)
1., Nem kellett volna manőverezni azzal az F-15-tel?
2., Azt mondjuk nem értem, hogy miért éri meg ez a reklám a FLIR cégnek? A világ végéről is be fogják gyűjteni őket és lefejezik a rijádi főtéren. A szaúdi titkosszolgálat hírhedt banda, még putyint is nyíltan fenyegették oroszországi merényletekkel Szíria miatt, a VDV vezérkar megelőző csapást követelt emiatt.
Szerintem a valódi szaúdi pilóták képességeit ne becsüljük alá, ők egy teve szájába dugott köpőcsővel is képesek lelövetni magukat.
(Régebben a pilótáik jó része pakisztáni "internacionalista segítség" volt, akik értették a dolgukat - de azok állítólag haza lettek rendelve, amikor aggresszívre fordult a külpolitika.)
> sokat lelőttek a Pancírok. Nem a szokásos drónok voltak. Primitív, fából barkácsolt szerkezetek.
Ezzel két vicces dolog van. Az egyik, hogy hamarabb lesz orosz államcsőd az ellőtt rakéták és 30mm muníció nagy költsége miatt, minthogy elfogyjon a balsafa a drónok építéséhez.
A másik, hogy az első drónok az I. vh. végén készültek és azok is primitív, fából barkácsolt szerkezetek voltak, amiket a Sperry által épp akkoriban feltalált giroszkópos vezérlés segítségével akartak bevetni a jenkik 80km-re lévő német állások ellen. Szóval történelem ismétli magát.
A Tornado-t 100% hogy lelőtték. De szerintem jó esély van rá, hogy az F-15-öst is. Mindkettőt tagadják a szaúdiak szokásukhoz híven, ennek ellenére már keresik a Tornado pilótáit...
Ha mar irok, akkor megkerdeznem, hogy lattal hireket arrol, hogy Hmeimim ( jol irom? ) felett az orosz legvedelem meghiusitott egy dron tamadast?
Pont két napja beszéltem erről egy orosz haverommal. Igen, volt egy dróntámadás, állítólag egy egész raj volt, de sokat lelőttek a Pancírok. Nem a szokásos drónok voltak. Primitív, fából barkácsolt szerkezetek.
Ha már Hmeimim, az orosz katonák üzentek a terroristáknak:
A tűzmegnyitások számára viszonyítva élesben harci gépek ellen egy konfliktusban ez sanszosan rekord? 22 gépet lőttek le 32 tűzmegnyitásból. Ez 68%. Közelében nem volt ennek sehol semmi a hidegháborúban sehol.
Nem tudom, hogy volt e már itt, egy kis elemzés az 1973-as arab-izraeli háborúról. Nagy része nem ide tartozik, de azért van szó benne a légvédelemről is.