Sziasztok, az alábbi problémában tudnátok segíteni? Egy Radiant kombi kazánunk van, ami tökéletesen működik, HA forró vízhez a panelt erősen megnyomjuk vagy megütjük bizonyos pontokon. Anélkül csak 1-2 cm-es lángon ég és hideg vizet ad. A fűtés tökéletesen működik.
Egy szerelő erre azt mondta hogy nem lehet megjavítani. Szerintem egy ennyire egyszerű, megnyomásra / megütésre megjavuló hibát tuti lehet javítani, nem?
Tudtok ajánlani valakit, fel tudná újítani a panelt elektromosan, vagy ki tudná cserélni?
Nálam ez már volt , melegedtek a radiátorok csak nem annyira , hogy a kazánból elhozza a meleget , így a kazán szakaszosan üzemelt , közben a termosztát igényelte a fütést , tehát a kazán termosztátja avatkozott be ez végett . Kondicsere után minden OK lett.
Tettem rá egy külön digitális állítható termosztátot ami egy relét kapcsol ami fűt egy ellenállást ami a hőmérsékleti jeladójával van kontaktusban.
Így most már tudok akár 0.1 C hiszterézist is állítani/szoba.
Ha a 2. termosztáton a beállított érték felé megy a hőmérséklet, akkor kapcsol a relé, fűt az ellenállás, emelkedik a radiátor termosztát hőmérséklete és ezáltal zárja a szelepet. (Ugyanis lök rajta rögtön 10 fokot)
Ha pedig fűteni kell, akkor lekapcsol az ellenállás fűtése, lehűl a hőszenzor és nyit a radiátor termosztát.
A termosztát hőmérőjét pedig rakhatom bárhová a szobába. :P
Ha kihúzom a 2. termosztát áramellátását a radiátor termosztátját pedig auto üzemmódba állítom 1 gombnyomással máris úgy tudom használni mint ahogy gyárilag volt ha arra lenne szükség.
Másképp ilyen pontosan nem tudom szabályozni a szobahőt mivel központi fűtésünk van.
volna egy olyan kérdésem, hogy rézcső lágyforrasztásánál (gázlámpával) ha leolvasztok egy idomot a csőről, akkor mi a teenedő a másik forrasztása előtt, meddig és mivel kell "megcsiszolni" a régi ónos csövet?
A moduláció jónak tűnik, szépen szabályoz, ha állítom a hőfokot. Ezt az egész cirkuszt azóta csinálja, hogy gond volt a HMV-vel és savazva lett a hőcserélő. Ezért írtam le az egész hibasorozatot.
Igen, itt is érdeklődöm, meg ott is nézem. Azért az árukereső is számít. Pár max értékeléses van, ebbol kettő ezeknek a szereléssel foglalkozik. Egyáltalán nem vonom kétségbe, hogy jó a szerkezet, csak azért ez drága probapenz lenne ahhoz képest, hogy a konvektor tulajdonképpen adott. Köszi Neked is, át fogom gondolni.
Az hogy a meleg víz csak csurdogál ha kinyitod a csapot, egyértelmű dugulás. A hideg víz betáplálásánál szokott lenni egy szitaszűrő a csonk csatlakozóban. Vagy valahol a hideg víz csatlakozás környékén a kazánban...
Ez ok, csak miután benn vannak és kiderül, hogy dobható, addig nem lesz ott változtatás, amíg ott laknak. Ami remélem, sokáig lesz. Asszem marad a konvektor. Most legalábbis ez a helyzet, még van időm nyűglődni rajta.
Ne az árukeresőn olvass már utána ha itt vagy a fórumon! :))
Megvan ennek is a topikja, ráadásul én nyitottam :D
Nem kell tőle abszolút megijedni, nem rossz kazán csak sok a hozzá nem értő kivitelező az biztos.
Egyébként az új ionizációs Mika 6EU teljesen rendben van minden tekintetben, sok hibája orvosolva lett. A jó hír, hogy már csak ezt az újfajtát forgalmazzák. A jó drágával vitatkoznék, mert ez is olyan kérdés, hogy mihez képest drága?
Egy konvektornál drágább az biztos... De ugye itt komplett rendszerről beszélünk, mert itt a költség nem csak a kazán ára hanem a teljes központi fűtés kiépítése. Ennek a kazánnak a nagy előnye hogy nem kell kémény, vagyis nagyjából 300-400e Ft-ot spórolsz meg vele mondjuk egy földszinti lakásnál, egy normál kéményes cirkóhoz képest.
Elolvastam az árukeresőn a véleményeket a mikáról. Finoman szólva is megosztottak. Asszem kihagyom, jó drága és vegyesek a tapasztalatok. Vagy csak alig értenek a beszereléséhez...
Végig csináltam újra az egészet. Mindkét hőcserélő savazás, kimosás, szivattyú szét-össze, szivattyúház le, kimosás. Igazándiból semmi különöset(vízkő, vagy kosz) nem találtam. Sajnos a helyzet változatlan! Mit lehet még megpróbálni?
"Segítséget kérnék, egy westen quasar 24 cirko megy az agyamra. 1: alig csorgott a meleg víz teljesen kinyitott csapnál-HMV hőcserélő savazása megoldotta. 2: tönkrement az átfolyásérzékelő- csere megoldotta. 3: a fűtés 20-30 másodpercenként ki-be kapcsolva tud csak dolgozni, mert a HMV túlmelegszik és lekapcsolja. Hallani, hogy forr. Ha kinyitom csorgóra a csapot, hogy még ne váltson, akkor gond nélkül megy a fűtés. Meleg víz rendben van, radiátorok melegek, nyomás rendben, fűtési vízhőfok kb. 60C-ra állítva. Ezt a hibát mivel tudnám orvosolni? Sajnos a csere nem opció.
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Hát igen, mivel ki lesz adva a lakás, ki tudja, zavarja-e a bérlőt a huzat. Én viszont mindenképpen el akarom kerülni a konfliktusokat, tudom, milyen az emberi irigység is - hu ennek van lakása, amit kiad, tegyünk jól keresztbe neki - meg persze lehet, hogy tényleg zavaró a klíma. Valószínű, az a legjobb az esetemben így előrevetítve, hogy hagyni a konvektort plusz helyi elektromos fűtőkkel megoldani, végülis a bérlő fizeti a rezsit és annyira horror nem lehet a rezsi. Még majd úgy adom ki, hogy ezt kalkulalja bele. Valószínűleg ez a legolcsóbb az esetemben, úgyis tényleg mindent ki lehet most adni, főleg ezen a helyen.
Igen, igen bocs... ezen átsiklottam, mert ott akadtam meg, hogy a visszatérőn a szivattyú, (mi alapból nem gond) csak a levegősödés miatt gyanús lett a szívott fűtés.
Előremenő vezetékre nem kötünk tágulási vezetéket, pláne szivattyús rendszeren. Legfeljebb egy biztonsági előremenő csövet teszünk külön a tágulási tartályhoz vezetve, de ez lényegesen kisebb átmérőjű mint az előremenő.
Tudom hogy voltak eleve szívott rendszerek régen, de ezek általában gravitációsak voltak. Aztán bejöttek a keringető szivattyúk és ezt belerakták ezekbe a rendszerekbe ami galibát okozott, gyakorlatilag ezért lett szívott... Nekem azt tanították anno, hogy mindig törekedjünk a nyomott fűtési rendszer kiépítésére, zárt rendszer esetén is. Így biztos, hogy nem lesz probléma.
Aki erre nem tud majd mit mondani, talán dolgoztatni sem érdemes vele, nehogy mást is elbaxxon.
Ez egy picit bonyolultabb. Fordítva ülsz picit a lovon.
Normális szerelő HŐIGÉNY közlése után meg fogja tudni mondani mi kell neked. HŐIGÉNY közlése nélkül nem fog mondani semmit, max, ha kijelented, hogy mi kell neked azt felrakja és elköszön.
HŐIGÉNY nélkül aki konkrétat mond neked ott fog sántítani valami, vagy esetleg vele kiszámoltatod és megbeszélitek.
Vagy van a3. aki hasraütésre fog rakatni veled 2X akkorát, mint amit gondol az biztos jó lesz, persze ez neked 2X annyiba is fog kerülni. :))
Klímás topicban van korrekt szerelő Pesti, komplett szolgáltatást, gépet, korrekt garanciális, vagy karbantartási szervizt tud nyújtani. Meg fogod találni.
Nem az a kérdés hogy kifűti e a klíma a lakást, vagy nem... (mert olyan teljesítményűt kell berakni ami kifűti)
Inkább az a kérdés a kültéri elhelyezése megoldott e, és engedélyezi a társasház/szomszédok?
Kültéri kondenzvíz elvezetése (télen)? Beltéri kondenzvíz elvezetése (nyáron)? Nagyon sarkalatos kérdés, mert az esetek 80%-ban ez okoz konfliktust a szomszédokkal! Illetve a kültéri hangja, látványa.
Másodsorban menyire zavar titeket a fújás szerű meleg levegő, ahogy huzatszerűen kering a szobában, megnövelve ezzel a szállópor koncentrációt, illetve a klíma beltéri hangja, (legfőképp éjszaka)?
Tudjuk, hogy nagyon jó marketing szövegekkel lehet eladni egy klímát... leírásban szereplő hiper-szuper szűrő rendszer, és éjszakai mód extra csendes üzemet biztosít... Mivel klímaszereléssel is foglalkozom, így tudom, hogy ezek nagy része parasztvakítás :) Egyik klíma sem néma, és nem HEPA szűrős. Ha a kompromisszumokat elfogadod, és megoldott a telepítés feltételei, akkor lehet jó alternatíva.