Hát igen, a kempingekben a legjobb helyekre mindenütt ezeket a mobil home-okat telepítik sajnos.
Ez egy kiskapu lehet, mivel ház építésére valószínűleg nem kapnak engedélyt, és ez "mobil", tehát nem engedélyköteles, bár lenne á egy fogadásom, hogy míg szét nem rohadnak, stabilan fognak állni ezek a mobilok.
Az egész Krk nem olyan nagy, hogy akár biciklivel is ne lehetne körüljárni. Erre épülnek már és vannak is utak. A közelsége miatt kevés már az igazán eldugott hely rajta. Nekem a Sv. Marak egy igazán kellemes hely.
Persze nagy a változás akár évente is. (Mi szerettük 95 környékén egy ideig, de már csak dél és csak sziget) Példa, hogy ugye nem ilyennek képzel az ember egy kempinget?.
Búék Mindenkinek! Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni! Krk szigetre tervezzük a nyaralást de nem tudom mi alapján kutakodjak melyik részén keresgéljek apartmant? A nyugisabb,eldugottabb helyeket kedveljük ,apró kavicsos strand...a beton placcosat nem szeretjük.Esténkét sétálgatás,ennyi lenne az igényünk. :) Ki melyik településre"városkára szavaz?
3 után én is kérdezhetek, miért olyanok... nos élniük kell! Fel kell nőniük! Velünk-velem van a baj. Amikor kicsik jaj de édik, nem járnak, nem beszélnek, és amikor meg elindulnak és egyfolytában dumálnak, akkor meg rájuk ripakodunk, hogy "ülj már le és maradj csendben!"
Nagy baj az, kérem, ha csend van és ha nyugi. Gyanus...
Tisztában vagyok a szükségességével. Sok sok alkalommal láttam felelőtlen szülőket, akiknek fogalmuk sincs a lehetséges és ártatlannak tűnő helyzetről, amiből nagy baj lehet.
A kommentem nem erről szólt, hanem a jókedvről és a dolgok szándékos "mellé" értelmezéséről" :-)
Ez a síp minden ilyen típusú és méretű mellényen rajta van, aki akarja leveheti! Mindenben igazad van, egyet kivéve, hogy a mentőmellény NEM játékszer!!!
Azért ez a síp elgondolkoztató... a messziről jött és messzire menő családtagok, barátok tudnak a gyereknek elképesztő hangkeltő eszközöket (dob, síp, furulya, xilofon, sípoló kalapács és elemes vinnyogó) bármi ajándékot hozni.
Ezekből /fél óra után/ ki lehet csempészni az elemet. De a sípból?????????????
Na, csak sikerült lefotóznom!:-) 10-15 kg közötti gyerek embernek jó, ha mentek nyáron és hajókázni vágytok itt van, csak most és csak nektek! :-)))))))
1986-ból, az első horvátországi nyaralásom. Egy 250-es vadiúj Jawa motorkerékpárral, cucc a két oldalsó és a hátsó csomagtartón. Augusztus elején, 10 nap kempingekben és valami iszonyat jó idő. Felhőt sem láttam ez idő alatt és olyan színem azóta sem volt! :-)
A képek minőségéért elnézést, de hardveresen úgy nézett ki a dolog, hogy Forte vagy talán OR-WO film, Smena 8M fényképezőgép, Ofotért előhívással. Ráadásul itthon nem tudtam szkennelni, így papírkép mobillal fényképezve! :-( Viszont nekem szép emlék...
Csupán néhány év távlatából is "rettentően" megváltozott. No nem a kövek. Ami látványos az a közlekedés. (Na végre Delnice, innen már csak másfél óra és ott vagyunk.) Persze lehet választani. Old road vagy autópálya. A soha többet Bosznia is úgy, hogy szép ország, kedves emberek. Ezt eddig miért nem láttam? A szegénység éppen úgy jelen van mint volt. A tengerpart és a szigetek viszont néhol előnyükre változnak. Ami változatlanul gyönyörű az a tenger. Cserébe minden mást elnézünk.☺
Montenegrót nem ismerem,de szeptemberben voltam Albániában,Koszovoban és Macedoniában. Amit láttam,abból arra következtetek,hogy mostanában nem fog javulni a helyzet...
Ne felejtsük el, hogy a horvátok is rettenetesen mélyről jöttek fel, ami a szemétszállítást illeti, valamint a tenger szennyezésének a kivédését... Példaként említeném Castel Starit, ahol a vágóhidak szennyét egy az egyben bemosták a tengerbe vagy északon a tenger olajszennyezését. De nagyon sok évig a csodás partokon váltogatták egymást a szemetes partszakaszok és rohadtul nem érdekelt senkit ott náluk.
Szóval nagyon mélyről jöttek fel. Ma már nem a strandon pucolják a halakat, sőt tilos bizonyos körzetekben. Régen ez természetes volt, nekem is vannak fotóim, Korcula sétánya alatt, a parton csónakból pucol a halászember. Ahogy 500 éve, mondjuk.
A kedves még kevésbé odafigyelő albán szomszédok most élik a "fejlődés" időszakát, az új épításek, nyaralóvárosok beleérnek a szemétbe és eleve óriási zűrzavaros az egész még. A régi "megbonthatatlan barátság" pedig ide vezet, hogy az eszetlen, csak pénzbevételre koncentráló albán fejlesztések már nemcsak őket fenyegetik, hanem a dél-horvát partokra is jut bőven.
A természeti szépségekben csodás (és orosz megszállási övezetté lett:-) Montenegro vajon hogy áll?