Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Van egy Win10-es gépem, meg egy faint kis dél-kínai USB-s endoszkóp-kamerám. Csatlakoztatom a kamerát, a Win lereagálja és telepíti a 'Generic USB video device' nevű drivert 2006-ból. A Device Management tool láttya is, hogy a kamera megvan és 'Working properly'. Klassz.
A kamera szoftvere látja a kamerát (ha kihúzom, akkor eltűnik a választható kamerák közül, ha visszadugom, akkor egyből megjelenik), de folyton csak 'Connecting to the camera' ééés ennyi. A gyártó supportja javasolt egy 3rd party freeware-t (AMCap), ami meg 'Unable to add the video capture to the filter graph. Access denied.'.
A kamera amúgy jó, idegen gépen (szintén Win10) azonnal feláll és működik. A Windows szerint nincs frissebb a 2006-os drivernél. A gépemen nincs webkamera vagy bármi más dzsenerik júeszbí video divájsz. A driver adataiból nem lettem okosabb, de a Device Managerben nincs letiltva a kamera. Újraindítás, driver le-fel volt. A Teslong Support széttárta karjait.
Mi lehet a gond? Már azon kívül hogy nem Teslongot kellet volna venni nyócezerér', hanem VCE-t 800e-ért.
Az akku három hete hirtelen 40%-ra csökkent, a hdd tegnap bad sectoros lett és időnként vibrál a kijelző, tartok tőle, hogy a laptopom hamarosan bekrepál és mivel minden egyszerre jött, idegesít, hogy napjai vagy hónapjai vannak hátra. Amúgy a virtuális valósággal is gondok vannak, mert most is hallom, hogy mindenkinél volt télapó, vagy jézuska, de én csak egy középső ujjat láttam, a többi része valahogy nem töltődött be, és mesze van még a tavaszi várható pénzbevétel.
Na, megyek laptopot keresgélni, hátha rám vár valahol egy jó minőségű. ;)
"Egyelőre nem tisztázott, hogy mikor és miként került be a kémprogram a Conexant HD Audio driverbe" Akkor amikor a drivert lefordították és azért, mert elbaszták. Jajj.
Apech-nél határidő mulasztásra ment az 5 ezres bírság, lehetett alkudozni, egyeztetni évekig. TB-nél alul-túlfizetésnél azonnal ment a mnb2xkamat és rá a bírság és ha alkudoztál, visszamenőleg belekötöttek egyebekbe is.
Amúgy a vmsz-t nem ártott volna nem-kinevezni, vagy időben eltávolítani, pár százezren nem veszítették volna el a nyugdíjuk jelentős részét.
Nextcomp, Hardverker, PCarena, Computer Emporium is nagyban nyomja, 12 egy tucat, van még vagy 30 cég és ott a PH is, ahol elég jó cuccok szoktak előfordulni nagyüzemileg, vagy Vaterán a Dellfinancialservices és a többiek. Nézd végig.
Én csak azt tudom, hogy a könyvelő az minden papírral levédte magát, hogy ő csakis hozott anyagból dolgozik, egyedül a határidő be nem tartása esetén vállalt felelősséget.
A bérelszámolós pedig ev volt, korlátlan felelősséggel, és vagy húsz év gyakorlattal, nagyon sokan hálásak voltak neki, hogy a hülye szabadságelszámolásokat mindig megoldotta, főleg év vége felé, és volt olyan kollegina, akinek úgy intézte el a papírjait, hogy szülési szabadsága alatt jóval többet kapott, mint amire számított.
Pedig egyszerű szokott lenni a képlet, biosban USB boot enable, aztán max. előtte F12 vagy hasonló és akkor egyszeri alkalommal kiválasztod. Amúgy látni kellene, mert ez legtöbb gépnél 20 másodperc, ha csak nem extra jelszavas.
Asus F751NA laptop,vivobook, új, alapból volt rajta win 10 telepitő,de szeretnék másikat telepíteni rá usb-ről. Csakhogy a biosban képtelenség átállítani,hogy usb-ről bootoljon. Próbáltam már biost frissiteni,de nem engedi,mivel ugyanaz van rajta,ötletem sincs. Nem az a kék hátterű bios van rajta.
Boot menüt is próbáltam,ugyanúgy csak a vinyót adja be bootolni,vagy belépni a biosba. Egyszerüen ötletem sincs,hogy tudnám megoldani,még csak dvd-t sem ajálnja fel,csak a vinyot. Próbáltam disabléra tettem a fast boot-ot,a secure boot-ot akkor sem! winflashel próbáltam biost frissiteni,de nem engedte,mivel ugyanaz van rajta,ami a legfrissebb.
Pedig van pár hasonló, csak itt is inkább a múlt sázmít, hogy jól tervezve vásároljunk. Szkennernél nem véletlenül árulnak olcsón alkalmazást, ami az újabb OSeket is támogatja. Gyártó nem akar vele szopni, akkor más majd megpróbálja.
Jani. Ez egy lapolvasó szoftver. Semmi köze semmilyen driverizéhez. Ismét leírom: saját illesztője van, azzal kezeli a lapolvasót. Maga a szoftver fizetős, 5000 Ft, de nem kötelező a Vuescan szoftverét használni, a lényeg az, hogy eszközillesztőként használni lehet.
Nem olyan mint a Driverdoc? Nyáron amikor frissítettem W10-re kersetem drivereket. Állítólag megkeresi a drivert, meg a gépemen elavult másik 8 driver, ezeket is frissítené csak előbb fizessek 40 $-t. Köszönöm, nem.
Like30-hoz nem lesz már, csak kerülő megoldás. A Hamrick féle Vuescan saját illesztővel szólítja meg a lapolvasót. https://www.hamrick.com/download.html
"...a nyomtató és a szkenner csak a 32 bites W7 alatt működik. A 64 bites alatt nem, W10 esetében a 32 bites alá sem lehet telepíteni"
Na ez az, amit nem hiszek el. A nyomtatónak fogalma sincs arról, hogy milyen rendszer van a számítógépen. Ő csak jeleket kap a géptől, és ha az alkalmas számára a nyomtatásra, akkor nyomtat. Szóval továbbra is azt mondom, hogy van esély frissített driver megtalálására.
"...Pl a nyomtatómhoz és a lapszkenneremhez nincs W10 driver"
Abban biztos vagy, hogy a gyártó honlapján sincs? Néhány hónapja például egy ismerősöm HP 1100-as nyomtatójához sikerült találnom drivert (igaz, win7 alá, de lehet, hogy win 10 alatti is lett volna). Pedig ez a nyomtató egy igazi őskövület, már az ősember sem szívesen vitte volna be a barlangjába.
Szóval, ha megírod a típust, lehet, hogy sikerül valakinek frissített drivert keresni hozzá.