Mindenek előtt köszönet az alapos tanulmányozásért, nagyon sajnálom, hogy trehány munkát végeztem.
Néhány kérdésednek ez az oka, nem magyarázom a bizonyítványt, két súlyos összegzési hibát is találtam a táblázatban.
Remélem, most már korrekt!
"Az egyes jelzésfajták mellett látom az utak darabszámát és mellette egy km értéket, amit nem tudok értelmezni."
A darabszámmal nincs gond, a km érték remélem megjavult!
Hamarosan "lementem" a részletes adatokat, és közzéteszem.
A darabszám a TUHU "tájegységen belüli" darabszáma (27 tájegység van), ezt egy eljárás számolja.
Mivel az útvonal "nem áll meg" a tájegység határán, ezért lehet, hogy egy útvonal több tájegységben is szerepel.
Ez sajnos a technika következménye, de remélem, hogy előbb-utóbb el tudok szakadni a TUHU-tól, és akkor az útvonalak darabszáma közelebb lesz a valóságoshoz.
Látható, hogy a TUHU adatbázisában 2 585 útvonal van, én ugyanakkor kb. 2.000-et azonosítottam.
Ezeknek a számoknak közelíteniük kell majd!
"Hogy van figyelembe véve az esetenként egymás mellett, fonódva futó utak darabszáma és az úthossza?"
Ez a jelenlegi "szinten" nem megoldott, már három évvel ezelőtt is felvetődött, de akkor se tudtam a választ:-(((
"Az egyes színek alatti összesítő adatokból hogyan jön ki a végső össz km út?"
A "bamba" EXCEL az adatokat függetlenül a pontosságuktól összeadja, és lesz egy technikai összesen.
Megértem, hogy ez zavaró, azt hiszem, nem kellett volna ezt közzétenni. Nem volt jó döntés.
Most már mindegy, készült egy új összesítés, melynek első fázisában csak a "km" - ben megadott adatokat összesítem, és egy önálló táblázatban lesznek a "m" - ben megadott adatok, ezek végén a konvertálás "km" pontosságra.
Most már minden egyszerű, de nyáron, amikor az első verzió készült, akkor egy táblázatban összesítettem, majd mentettem az első fázist.
Kiegészítettem némi magyarázattal, de ez nem bizonyult nyerőnek:-((
"Végül kérdezem, honnan vetted a 24000km összes út mennyiségét, mint összehasonlítási alapot?"
Ennek az adatnak a forrása vélelmezhetően a TUHU honlapja, pillanatnyilag 24.911 km.
Nem szeretnék valótlanságokat állítani, de mások is "bedobták" már ezt a számot.
Most annyit tudok biztosan, hogy az általam vizsgált 28 típusból 18.000 kilométer "jön össze".
Ez a szám azt hiszem, már korrekt, az összesítésbe sajnos, becsúszott egy súlyos hiba, a közzétett 18.884,31 km tehát hibás adat.
Ezt észre kellett volna vennem, hisz a 3. oszlop (SÁRGA) két adata nem egyezik.
A 7 128,00 km alatt 3 466,57 van (ez a korrekt), de az ellenőrző szám 4 269, 57 km. Ez bizony hibás. Sajnos,az ellenőrző szám lett összesítve.
Elkészült tehát egy két részes táblázat, remélem, ez már korrekt!
Ha valamelyik kérdésedre nem válaszoltam, akkor folytassuk, nagyon szeretnék ezen a táblázaton "túllépni", hisz ez csak azért készült, hogy egyeztethessem a nyilvántartást. Ez a - készülő - táblázat lesz a "második szint". Sajnos, egyre reménytelenebb az idei elkészülése, de talán nem reménytelen!
Még egyszer köszi az igen hasznos észrevételeket, kérdéseket.