"...és ez a lényeg, hisz a kijelölt túraútvonal csak a keret, a lényeg ennél árnyaltabb."
Én hörpölinként tiszteletben tartom azt, hogy mást teljesítesz, nem a kijelölt kijelölt útvonalat, de tudom, hogy ezzel nem teljesítesz kevesebbet, mint a kiírás! Kockamami azonban tendenciózusan - az egészségi állapotára hivatkozva - kihagyta az Országos Kéktúra igazi erőpróbáit, megmérettetéseit. Legjobban azon akadtam ki nála, amikor leírta, hogy Füzérről átsétált egyszerűen a Bodó-rétre a K+ jelzésen, kihagyva a tényleg ikonikus Nagy-Milicet! Tehát kevesebbet teljesített, mint a kiírás!
Nincs könnyített Országos Kéktúra szívbetegeknek, mozgássérülteknek, kisgyerekeknek. Remélem, nem is lesz akadálymentesített kéktúra, vagy ha lesz is, akkor legyen más a díjazása. Addig pedig aki elindul rajta, az ne keressen kibúvókat a teljesítés nehézsége miatt, hiszen tudta mire vállalkozott!
Nem akarom elvenni Kockamamitól az erdőjárás élményét, ez mindenki számára adott jog, de azt elvárom, hogy a OKT teljesítése során ne sumákoljon, ne szemezgessen a szakaszok közül, hogy ez kell, ez meg nem kell, mert nehéz!
Igaz, hogy a "a legendás Kockamami" (aki akár egy fiktív ember is lehet), nem teljesítette az OKT kiírását, így nem is jogosult az oklevélre, de ettől még természetjáró ember.
Bár vicces a beszólás, de a nyereménye azért több a semminél, ...üres pince kulcsnál vagy egy ingyenes belépőnél a vasárnapi misére. Ő is járta a hegyeket, őt is megszólította a természet, ő is élvezte a szabad világot. Miért lenne ő kevésbé "gazdag" attól, amitől mi annak érezzük magunkat? ...és ez a lényeg, hisz a kijelölt túraútvonal csak a keret, a lényeg ennél árnyaltabb.
Bocsi! Tegnap ekerülte a figyelemem a rövid beírásod! Megmondom őszintén, én is nagyjából erre az időre teszem, mire beérkezik az első telepecsételt újfajta igazolófüzet! Elvileg az OKT-t akár egy hónap alatt is végig lehet futni, másfél alatt pedig végigtúrázni, de most jönnek az ünnepek, meg a hideg, szóval az én tippem árpilis 1. :-)
Ő nem ide,hanem egy másik fórumba írt és simán bevallotta,hogy hol kummantott(több alkalom is volt),aztán a birálaton simán átment a füzete.Senki nem ismerte.Egyébként akkor még nem a jelenlegi zellenőrök regnáltak!
Egyáltalán nem csökkenti, sőt jó érzés név szerint tudni, hogy egy (két?) többszörös teljesítő gratulált ;)
A hozzászólásaim egy részének (értsd itthoni igazolás vs. külföldi igazolási módok pro-kontra) helyén kezelése is árulkodott némi bölcsességről, szóval ez ezúton is megtisztelő.
Lassacskán én is azzá válok (vagy már az is vagyok? ezen még nem gondolkoztam), csak nem egy-egy mozgalmon, hanem többön egyszer. Hozzáteszem a Partizán út második bejárása küszöbön áll, ha nem lesz rossz idő, ezzel elsőre fogok teljesíteni kétszer egy mozgalmat teljesen, még ha az egy rövidke 21 km-es táv is.
Mielőtt rákaptam a külföldre azelőtt a Kék kör útvonalaiban [ebből kifolyólag van egy-egy megkezdett második OKT (darabokban van kb 200-250 km meg) és DDK (Írott kő-Őriszentpéter teljesen) teljesítésem is] meg pár más magyar témában gondolkoztam, de aztán rájöttem, hogy megy ez máshol is és azóta sem bántam meg :)
Én személy szerint nem tartom valószínűnek, hogy negyedszerre is belefognék az Országos kékbe (egyszer szép és jó volt, a második folytatása egyelőre nem prioritás), de épp ez a jó, hogy nem vagyunk egyformák, kinek mi a fontos és tetszetős, valamint elérhető. Ezúton is kívánok sok erőt egészséget a mostani és tervezett bejárásokhoz is!
Végigpróbáltam már pár sört, de per pillanat érdemben három maradt meg a repertoárban: Bud, Heineken, zöld Zlaty, ez egyben fontossági sorrend is :)
Tény, hogy a Budot elég kevés helyen lehet kapni, főleg normális áron.
Jut eszembe az új füzetben nincs valami kitétel hogy teljesítés esetén a teljesítő neve felkerülhet egy hivatalos listára? Olyan fura hogy a legpatinásabb mozgalmunk teljesítőiről nincs egy névsor.
Most elképzeltem, hogy pl. három hete, amikor vagy 80 füzet állt a bírálati asztalon (soha még ennyi!), a folyosón sorban állnak a személyes elbeszélgetésre várók, húzott sorszámmal vagy kinyomtatott internetes időpontfoglalással a kezükben...
Na jó, kettő már volt és abba a délutánba simán bele is fértek.
Állandóan propagáljuk, hogy mindenkit szívesen látunk egy kis elbeszélgetésre a füzet beadáskor, vagy a jelvény átadáskor, de valahogy mégsem tolonganak a kéktúra teljesítők az asztalunk mellett hétfő délutánonként! :-D
És ez most csökkenti, vagy növeli a szemedben a gratuláció értékét? :-)
Köszi a sörös tippet, de a Budweisertől eltérően a kedvenc Borsodim szinte mindenhol kapható a falusi késdobálókban kocsmákban! Így inkább maradok annál! De azért szeretem a Budweisert is!
múltkor Bodajk-Kisgyón szakaszra menet hozzánk csapódott egy hölgy aki a KDP-t csinálta, de előtte a Gaja-völgyben tett egy kis bemelegítést (együtt mentünk)
Azt hittem csak annyira szereti azt a részt hogy nem akarja egyszer sem kihagyni, aztán kiderült hogy még sosem járt ott. Aztán az is kiderült, hogy kéktúra teljesítő. Ő sem értette hogy is van ez. Én se. Még azóta se.
Mindenesetre jól tette hogy jött, mert gyönyörű volt :-)
Szerintem semmi értelme a dátumozásnak sem (erről már korábban kifejtettem a véleményemet itt). Tök lényegtelen ki járt és hol. Aki csal úgyis beír valósághoz közelítő dátumokat.
Osztrák példa: szkennelt igazolófüzet oldalak és igazolóképek után küldték is a jelvényt postán, nagyon jól esett ez a fajta bizalom. Hozzáteszem odakint valószínűleg nem szokás egy túra teljesítése kapcsán kummantani, ez azért nem elhanyagolható különbség az itthoniakhoz képest. Sokakkal egyetemben én sem értem, hogy miért jó kamura kék jelvényt szerezni, mert pár kérdésről, illetve egy mélyebb tartalmú beszélgetésből leszűrhető, hogy ki teljesítette és ki (nagy valószínűséggel) nem. Nyilván én sem tudnék már minden apró részletet maradéktalanul felidézni, de nem is ez a cél. Saját magát és belülről csapja be aki csalt a bejárás során.
Örülök a lelepleződésnek, így már biztosan személyesen fogom elbíráltatni a füzetemet, ha a végére érek. Mindkettőtökkel szívesen találkoznék és megköszönném személyesen is a sok segítséget, amit ilyen-olyan formában kaptam tőletek.
Na, úgy jártam, mint tanult kollégám a bírálati asztalnál. :-) Aki esetleg még nem tudná, igen, én vagyok a másik ellenőr, aki épp most úszott ki az Inkogni-tóból.
Szerintem a szabályok tiszták: új füzetben nem kell két bélyegzés. Ezért is van két dátumnak hely, amit használnod is kell, ha az adott pontok útmegszakításod volt.