Szerintem nem az ülések formájára gondolt, idézem"de hogy az ülést be lehessen állítani rendesenInkább csak a jó üléspozíció beállítás egységesítésére.
És ez főként annak fényében megdöbbentő, hogy mindenféle szirszar csipogós elektronikára van európaiunijós szabály, de hogy az ülést be lehessen állítani rendesen, meg a biztonsági övet megfelelő magasságra - na, arra nincs. :(
Talán ha szétszeded az eredetit,és összehasonlitod a képen látható alaplappal az ad valami támpontot.A jó üléspozicio remélem megoldodik,mert az fontos a vezetés,és föleg a gerinc szempontjából.
Sajnos ezek ilyenek.Nem az egész ülést emeli,hanem csak az ülés hátulját emeli süllyeszti.Ezért van,hogy a felső pozícióban is hátra bukik.Egy ülésmagasító párna talán segít ebben.Kulcsal kapcsolatban nincs ötletem.
Egy 2013-as Focusról van szó. A feleségem panaszkodik, hogy nem lát ki belőle rendesen, mert nem lehet léggé megemelni az ülést. Nem tudom így hirtelen mihez viszonyítani, de van valakinek hasonló problémája? Nekem megfelelő, bár az is igaz hogy én is úgy érzem, hogy az ülőlap hátsó támla felőli része mintha túlzottan hátra felé lejtene. Természetesen lehet emelni a baloldali karral, és süllyeszteni. Csak nem tudom mi a normális magasság, az-e ami ebben van. Hirtelen nem is tudok másik ilyen kocsit megnézni. Más tapasztalt ilyet?
Illetve még egy kérdés: 1 bicska kulcsot, illetve egy hagyományos nem távkapcsolós, ránézésre hagyományos egybeöntött szárú kulcsot kaptam a kocsihoz. Van valami olcsó megoldás arra hogy még egy távirányítós kulcsra tegyek szert? Ebay, Ali, vagy valami hasonló..... Vagy csak a Fordtól rendelés működik?
MK1 facelift utáni példányban ugyebár hivatalosan nincs isofix, de beszerelhető, a helye megvan. Nekem van is benne, de a fő kérdés, hogy a 3. rögzítési pont, ami az ülés hátulján van (top tether másnéven) az van a hátsó üléseken?
sajnos tegnap kapott egy maflast a fokuszom, es sajat megitelesem szerint a gazdasagi totalkar hatarat surolja (sajat hiba, van rajta casco)
szeretnem az autot megmenteni mert 4 eve nalunk van es abszolut "jo a viszonyunk" :)
ehhez lenne segitseg ha tudnatok mondani egy szervizt ahonnan egyaltalan erdemes ajanlatot kerni, ileltve megbizhatonak gondoljatok
a helyzet a kovetkezo. adott egy 2009.09-es 1.6 benzines Ghia ferdehatu szep narancs szinu jargany, ~210e km-ben , masodik tulajdonos, ismert eloelet.
hatso lokos, sarvedo, ajto kuszob sztem csere, serult (kitortott) a jobb hatso futomu, es kidurrantak a fuggonylegzsakok + jobbegyben az ules oldal legzsakja is (mondjuk nem ertem mert jobb oldalt nem ult senki, az oldallegzsakoknak nincs ilyen "okos szoftver" hogy ne durrantsa ki "potyara" ?
Van egy másfél éves Ford Focusom, ami hasonló tüneteket produkál. Az motor leállítása után, ha még hallgatom a rádiót, kb. öt perc mulva megjelenik a kijelzőn az akksi kímélő felírat, majd lekapcsol minden. Ez a probléma mér a megvételtől fenn állt. A szervizben akksit cseréltek, és azt mondták keveset megyek vele hosszabb távra, nem tud rendesen feltöltődni.
Ez félig igaz is lehetne.
A probléma megelőzésére beszereztem egy csepptöltőt, amit rátettem, ha megjelent a felírat.
Sajnos nem vált be, a feltöltés után két-három nappal ismét alacsony töltöttségi szintet jelez.
Találkoztatok már hasonló problémával?
A szerviz nem nagyon akar foglalkozni a problémával.
Annak az izzónak a foglalatát nézd meg,mert amikor megmozgattad szerintem vagy elmozdult az érintkezője,vagy el is törhetett.Egy multiméter,vagy próbalámpával nézd meg,hogy jön e feszkó. Az érintkezőkre meg a kábel végén is mérj,ami a foglalatba megy. A kábel végén a foglalatnál nincs delej,akkor biztos,hogy biztosíték van kimenve.
Szeretnék segítséget kérni! Ford Focus 2 2006-os évjárat. Belső világítás izzót akartam cserélni. Kivettem a régi izzót, beraktam az újat és működött. A helyére akartam igazítani az izzót és akkor elment a világítás. Azóta nem világít, se a régi se az új égővel.... Megnéztem a 80-as számú biztosítékot, de nem látom hibásnak, ki is cseréltem, de úgy se működik a belső világítás...
A Bosch is tökéletesen jó bele,meg a Ford is, pont a gyári méret (44Ah, 207x175x175mm, 440A) de kicsit jóbb a gyári Motorcraft(én azt venném) akksi: Motorcraft
A sorrend szerintem:
1.Motorcraft
2.Ford
3.Bosch
Még egy megjegyzés:Gyárilag 44Ah val van telepítve,de ha tudsz rá szánni pár ezerrel többet,akkor inkább a 60Ah-s akkut venném bele ezekből.A generátor bőven tudja a töltését,viszont sokkal biztosabb az indítás főleg télen.
nem akarlak elkeseríteni, de tipikus a kettős tömegű is, meg a váltóhiba is az st170-en, azért nem vettem anno azt. viszont ha most cserélteted gyári cuccra, valszeg vagy 6-8 évig nem lesz gond vele
Első generációs Fosus ST170-ben kell kuplungot cserélnem. A kettős tömegű is cserés. Az autó értékéhez képest elég sok a 350.000 Ft-os költség. Tudtok esetleg anyagilag kedvezőbb megoldást? Úgy tudom nem tipikus hiba. Szabad bontottban gondolkodni? Van esetleg kiváltó alkatrész a kettőstömegű helyett (szimpla lendkerék)?