Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Hogy a DNS-szerverrel (illetve annak címével) van gond.
Be kéne lépni a vezérlőpultban a Hálózati és megosztási központba.
Ott a bal oldalon van egy olyan, hogy "Adapterbeállítások módosítása". Nna arra kattints rá!
Látni fogsz egy ilyesmit (nem biztos, hogy pont ugyanezekkel az elemekkel):
Itt válaszd ki az a kapcsolatot, amin a neted megy (nálam ez például a "vezeték nélküli hálózati kapcsolat")
Jobb gombos menüből a Tulajdonságok... erre feldob egy kis ablakot:
Ott kattints rá a kék sorra, majd "Tulajdonságok"-gomb. Erre újabb párbeszédablak jön:
Szóval itt vagyunk a célnál!
Ha ugyanígy néz ki a dolog (minden automatikus), akkor próbáld meg a gugli névszervereit megadni neki (8.8.8.8 és 8.8.4.4, illetve az IPV6-os protokoll ugyanilyen ablakában a 2001:4860:4860::8888 és 2001:4860:4860::8844).
Ámdeviszont ha valami más cím már be van oda írva, akkor először írd le azt egy papírra, majd állítsd át a pöttyöt a "DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése"-re.
Aztán okézz le mindent és indítsd újra a gépet.
Ha bejön a dolog, akkor bejön... ha nem, akkor állíts vissza mindent ugyanarra, ami volt.
Oké, haladunk. Elsőre névvel próbálkoztam és az megáll, amikor a böngésző sem tölt. Most címmel és -t kapcsolóval és ez hasít. És megnéztem: a Winamphoz a legtöbb könyvjelző IP-címmel van lementve, ezért működhet.
Az enyém random időpontokban bekapcsol akár alvó-, akár hibernált állapotból. Én arra jutottam, hogy a rádiós bill. és egér-vevő kaphat fals jelet. MS Sculptot használok. Nálad nincs hasonló setup?
A ping nem megy (nem kap választ), amikor oldalakat se tudok megnyitni, kivéve, ha fut a Winamp és azt a szervert pingelem meg, amit éppen hallgatok. Már leszedtem és visszatettem a Winampot, mert a távolléte nem oldott meg semmit.
Az időpont alapján. Megjegyzem hogy mikor frissítettem, és aztán ha minden rendben van és a Windows és a programjaim nem vettek fel gyanús szokásokat, tehát normálisan futnak továbbra is, akkor elkönyvelem hogy oké minden.
Ha viszont 1-2 napon belül valamelyik programnak vagy a Windowsnak valamilyen gyanús és/vagy visszatérő "dolihoppja" támad, akkor gyanakodni kezdek, és:.... előszedem a rendszervisszaállítót, és jön a visszaállítás a 3 nappal azelőtti, azaz a frissítés előtti időpontra!
Szutyok DNS-szerverre gyanakszom, de előbb nézzük a hardvert.
Ha a ping nem akar futni névvel beírt címre, csak nehezen, ugyanakkor ip-t adva célnak csont nélkül fut, akkor a dns-szever szemétkedik.
(Tűzfalak/vírusirtók szokták "biztonságos DNS" felkiáltással elhajlítani a DNS kiszolgáló címét a saját gépükre - ami aztán vagy bírja, vagy nem, vagy a közelben van, vagy nem.)
Se proxy, se vpn, se semmi. És nem is torrentezek. Viszont mintha napról-napra rosszabb lenne a helyzet. Ma reggel a mobile.de megnyitása 2 percbe és 10 próbálkozásba került, aztán ott 2-3 percig minden link hasított, majd megint megáll az egész. A szolgáltató (T) szerint részükről minden oké.
Van egy olyan érzésem, hogy az egész a FF Quantumra frissítéskor kezdődött, de lehet az hatással az összes böngészőre? Az Edge, Opera, Chrome ugyanúgy akadozik. A FF buglistjében nem látok ilyen problémát.
Ha a Win10-es upgrade óta nem telt el 30 nap és a Gépház -> Frissítés és biztonság menüpontja alatt még van "Vissza a Windows 7-re" (vagy hasonló) pont, akkor kövesd azt.
Van egy naprakész Win 10-es gép, rajta szintén naprakész böngészők: FF Quantum 57.valami, Edge, Opera, Chrome. És Winamp.
A tünet: a böngészők sorra kiírják weboldalakra, hogy azok nem találhatók, de közben a Winamp vígan eléri bármelyik Shoutcast csatornát. Aztán a böngésző megnyitja a kért oldalt, de mondjuk az Index főoldalán ha kattintok egy linkre, megint fél percig nem elérhető az oldal. Közben a Winampban nem szakad meg az 'adás', pedig csak kb. 5mp-et pufferel. Akár csatornát is válthatok. A hiba akkor is fennáll, ha a Winamp nem fut.
A routert (TP-Link Archer AC1750), kábelmodemet, gépet újraindítottam, a router firmware-ét frissítettem, a tünetek nem múlnak. A kábelmodem status oldala szerint mindig van kapcsolata és megfelelő a jelerősség.
A PC-ről a modem és router admin oldalai pillanatok alatt, akadozás nélkül betöltődnek és wifin nem jelentkezik a hiba, sz'al a gépemmel lehet valami. De mi?
Sziasztok, van egy win10 tabletem amit anó még win7-el vagy nyolccal vettem, akkor jó volt minden most meg lassú mint a lajhár....... hogyan tudom visszaállítani win 7-re? Köszönöm Árpi
'sszátokmegh, én sosem hittem volna, hogy egy automatikus frissítés beépítése a sok bugos frissítés miatt lett szükséges. Egy álomvilágban éltem eddig.