Mikor elhoztam kicserélték a kuplungot és a 2t-t. 202ezer km. Végig szervízelt. Ott helyezték forgalomba új korában és végig ott szervízelték majd számolták be másikba ahol vettem.
Minden szervíz számlát megőrzött a tulaj, még egy izzócseréről is.
Ha jön valaki akinek kell ebben az állapotban az megveszi, ha nem, akkor újra felkerül egy év múlva, amikor a fék cserés, a vezérlés cserés a gumi olyan amilyen és ahhoz beigazítom az árat akkor lehet 1.6 lesz.
De a lényeget leírtad. Max. jobban eladható valami, ha megkímélt és extrás.
Viszont a Hahut nézegetve számomra érthetetlen, hogy a 2,1-re belőtt autóm a középre árazottak elején van! Akkor mindenki túláraz, vagy csak mindenki hírdetget, de nem elad?
Akkor nem értem a piacot! Akárhogy is nézem szinte mind drágábbak a hasonlóan felszerelt autók mint az enyém. 2,1 m.
Mondjuk ahogy írtad, nem kaptál hozzá téli szettet ami egy 100-as alaphangon. Vajon a kéttömegű volt-e cserélve stb. Nekem 200 ezer km. körül szólalt meg. De, mindegy ezek mind kopó alkatrészek amiket általában beletervez mindenki a vételárba.
Milyen márka,évjárat,mekkora motor,km óra állás a többi csak sallang az értékén nem emel csak könnyebben eladható több extrával ,de nem drágábban.
Vevő felmegy a hahu-ra megnézi mit szeretne ,kiadja az autókat,ár aljáról nem visz meg a tetejéről sem a többség ,hanem középről.
Olcsó biztos szar a drága ,meg minek annyit adni érte mikor van ugyan az olcsóbban .
Sajnos így megy ez .
Nekem 2008-as volt 1.9 pdtdi 263 ezer km minden ki lett már cserélve rajta ,+navi radar,tolató kamera,mellette jól felszerelt ,magyarországi,szervízkönyves 1.5 éve ment el 1.7 milláért.
Másik autómba komplett védelmi rendszer volt,motortér zár ODB blokkolás ,egyedi immo + 30 sec után ha nem azonosítottad magad leállt 4 év garival ,erős középkategóriás jól felszerelt Dízel 2012-es volt középen ment el az is.
A védelmi rendszerre azt mondták "hmmmm fasza" de egy ft-vel sem adtak érte többet.Pedig Dr.minit csinálta aki ismeri tudja profi ...mostaniban is van persze nem az eladás miatt mondomhanem nyugodtabban alszom.
1.9-el megpróbálkozhatsz és akkor még alkudoznak majd abból tudsz engedni ,vagy vársz sokat közben megy le az értéke évről évre....lehet szerencséd is...én nem venném meg ,de ha ilyet keresnék és 1.7-ért lenne akkor felhívnám pl ,ha ilyen kéne ,de magyar vásárlót már eleve megrémiszt hogy 250 ezer km nekik olcsón kell 100 ezer km alatti autó,természetesen amire költeni sem kell :)
Olvastam a hozzászólásokat. Én hasonló paraméterekkel csak 50ezerrel kevesebb futással 1.9MFt-ért vettem májusban Weltauto-tól Octaviat. Igaz állófűtés nélkűl.
Egyelőre nem adom el, hátha opcióként a kocsival elviszik.
Amúgy Michelin Energy Saver 205/55-16 ha jól emlékszem 14-es gumik, de két évet álltak egy garázsban kb. 15 ezer km van benne. A felnik gyári 16' skoda alufelnik.
A fejegység egy kínai csoda kb. 100-120 ezer Ft itthon. Még nem androidos, "mindent is" tud!
Most komolyabban utánanéztem a kor, felszereltség és állapot alapján.
Kb. a 2,1 millió amiért az ilyenek fent vannak. Többet futottak, semmilyen előélettel, nem is kevés van fent komolyabb árért. (Az általad belőtt 1,8 a pre FL-ből a szép állapotú, az 1,6 az meg a lepukkantabb szint ugyanabból a kasztniból)
Ha nem megy el 2 körül, akkor sincs probléma, mert szerencsére szeretjük, csak lett volna egy automata váltós másik típus amit megvettünk volna.
Nekem egyébként megvolt egy Passaton a 140 lovas verzión és első benyomásom az volt, hogy a hangja megváltozott az autónak és alapjáraton talán kicsit nyomatékosabb lett (nehezebben fullad le) Egyébként menni ugyanúgy megy, talán eleinte a fogyasztása kicsit nőtt, de szerintem van némi adaptációs készsége az ECU-nak (vagy nekem) mert idővel ismét vissza álltak a megszokott értékek.
Nem lutri, sőt tényleg bónusz egy olyan autó mint a tied, csak a tipikus vásárlók fejével kell gondolkozni. Aki 2M+ Ft-ot akar elkölteni használt autóra, az nem egy ilyen korú és futású autót fog venni. Meg kell nézni a hasonló korú és futású autók árait, be kell lőni a középső ársávot esetleg kicsivel fölötte és nagyjából az lesz jó. Minden egyéb extra ebben a korban már nem az árat növeli, hanem az eladási időt csökkenti, persze ha jó a kiinduló ajánlat. Szerintem így saccra (tényleg nem néztem utána) a te autód reális ára amiért viszonylag hamar el tudnád adni az 1,6-1,8M körül lehetne, talán 2M-ér fel lehetne tenni, de az nagyon a teteje lenne.
Azt gyanítom, hogy komoly hívásod nem nagyon lesz e-fölötti árnál.
El kell döntened, hogy megér-e neked ennyit, ha nem akkor használni kell tovább, ha igen akkor meg elengedni és vigye a következő tulaj, esetleg minden olyasmit kivenni belőle ami külön eladható jó pénzért.
Nem kötelező, csak pl. Németo-ban ha kivesz a rendőr, állítólag ellenőrzi és ha nincs meg akkor megbüntet.
A frissítés után sokan panaszkodnak magasabb fogyasztásra és alsóbb fordulaton nyomatékvesztésre. Magyarul pörgetni kell az autót, hogy ugyanúgy menjen. (Ez inkább az 1.6-ra jellemző)
Olajcserére vinném az autómat (Octavia 2.0 CR TDI 81 kW, EA 189), és eddig nem volt meg a szoftverfrissítés a "csaló szoftverről". Próbáltam utána olvasni, de vegyes a kép a tapasztalatokkal kapcsolatban, ami frissítés utáni állapotokról szól. Ez a frissítés kötelező, vagy csak akkor végzik el, ha hozzájárulok?
...hát ha sértődött duzzogást kellene meghatározni akkor ezt a hozzászólást egy az egyben be is lehetne másolni... A te autód, te szabod meg az árat. Az is a te döntésed, hogy milyen gyorsan akarod eladni.
...és hát ennyi pénzért vélhetően elég sokáig fogod árulni, de szívből kívánom, hogy ne így legyen!
Volt itt egy fórumtárs aki 30 ezrenként szervizelte 300 felett adta el hibátlanul, pedig chippes is volt neki. (Ráadásul ismerem a céges tulajt is).
Az állófűtést meg vagy szereti az ember , vagy nem . Én konkrétan, ha nem sietek akkor manuálisan a műszerfali gombbal indítom, de ritka mert általában fűtött garázsból indulok. Akkor pedig ott van a kiegészítő funkciója ami elvitathatatlanul kíméli a motort, hiszen hamarabb melegszik az olaj, nemcsak a víz. Ja, és kb. 2 perc után meleget fúj dízel létére. De ezt nem kell mondanom, hiszen ismered.
Amúgy peace, nem haragszom senkire és mindenki véleményét meghallgatom. Próbálok ezekből is tanulni.
Vagy marad az autó, vagy átárazom. Egyelőre nem gond, ha nem megy el, mert hibátlan. (Lehet, hogy azt kéne tennem, mint sok kereskedő, hogy éppen hogy fékkel, gumival, vezérléssel adni el és úgy árazni be!
ja, plusz hiaba programozhato, ha egyszer 7.10-re, maskor 6.50-re jon ki az indulas, optimalis korulmenyek a valo eletben ritkan vannak. parszor jatszottunk vele, aztan feledesbe merult, az ulesfutes viszont azonnal megmelegiti a feneked, akkor is, ha korabban kell indulni, de este termeszetesen elfelejtetted beallitani az allofutest, mert ki a rak gondol erre.
Távirányítós vagy telefonos indítás. Mindegyik programozható, de életemben nem programoztam egyiket sem soha, mégis mindig meleg autóba ülök, ha nem a cégessel megyek.
nagyon jo az allofutes, a mi kettes octaviankban is volt, de ezerszer jobb lett volna helyette az ulesfutes. faszan hangzik, csak a gyakorlatban nem az igazi, leszivja az akkut, fustol stb.
Ezzel speciel nagyon nem értek egyet, egy jó állófűtés nem füstöl, és kényelemben ég és föld az ülésfűtéshez képest (hogy csak mást ne mondjak, az egyiknél leolvadt ablakok várnak, a másiknál egy jégverem). Az akkut használja, de amelyik akku attól a 4-6 Ah-tól letérdel amit egy nagyon masszív felfűtés kivesz az úgyis csereérett.
Otthon sem lenne annyira komfortos ha a nappali helyett csak a fotel lenne fűtve.
ja, plusz hiaba programozhato, ha egyszer 7.10-re, maskor 6.50-re jon ki az indulas, optimalis korulmenyek a valo eletben ritkan vannak. parszor jatszottunk vele, aztan feledesbe merult, az ulesfutes viszont azonnal megmelegiti a feneked, akkor is, ha korabban kell indulni, de este termeszetesen elfelejtetted beallitani az allofutest, mert ki a rak gondol erre
egyebkent az autod flottas korabol szarmazo 30 ezres olajcserek sem tetszenek, nyilvan ez volt az eloiras es betartottak, nekem igy biztosan nem kene. ettol meg biztos jo auto, de ha igy ugrasz a kritikakra, nehez lesz eladni
Jogos, hogy nem kapom vissza, de beláthatod, hogy egy 200 ezret futott akármilyen autó, egy pénztemető, ahogyan az új autók is! Tehát nem lehet azt mondani, hogy egy 11-12-es jobb, mivel ugyanarról a kasztniról beszélünk. Mindenesetre átgondolom az árazását ezek után, mert egyenlőrecsak a hasonlóan motorizált autókat néztem, a többit nem!
pedig ez egy sertodott iras :) nagyon jo az allofutes, a mi kettes octaviankban is volt, de ezerszer jobb lett volna helyette az ulesfutes. faszan hangzik, csak a gyakorlatban nem az igazi, leszivja az akkut, fustol stb.
es bocs, de ne gondold, hogy minden, az autoba tett sajat forintod visszakaphato a piacon
Ne vegyétek egy sértődött írásnak csak realistán gondoljuk át:
Abban igazatok van, hogy a 2,3 sok, kiveszem a fejegységet és nem adom a nyári gumit és mindjárt 2,1-ről megy az alku.
Túl van árazva? Mihez képest?
Egy lepukkan 1.6 vagy 2.0 CR-hez amiben ki tudja mennyi a km, ja csak 200 ezer és még valós is, akkor semmi gond, mert lesz egy kéttömegű, egy DPF szenzor egy EGR kompletten stb. Ezt garantálom, hogy mindben ki fogja cserélni az új tulaj és megvette sikeresen 2,3 m-ért a 2011-12-es kocsit. Végül is is csak 500 ezret költött rá, és akkor még vesz rá téli nyári-gumit, kicserélteti a vezérlést, a fékeket stb, mert nagy eséllyel a kereskedő azt mondja, hogy még jó az állapota, igen, persze! Mintha azt keresnék az emberek, hogy költhessenek az autóra. (Most tartunk a 2,3 m-ért megvett ismeretlen előéletű autónál kb. 800 ezernél).
Mindenki azt ismételgeti nem km-t veszünk, hanem állapotot! Most komoly, hogy egy valósan 253 ezret futott dízelt lefutottnak írtok! A taxisoknál ebből már nagy része túl van a 400-500-600 ezer km-n.
(Nincs benne ülésfűtés ez most komoly, van benne egy 300 ezer forintos állófűtés ami miatt 22 fokos autóba ül az ember, és nem ilyen "kabátosként, még ha 40 km is megyek vele, de a fenekemnek az meleg" plusz a szövetbe minek is ülésfűtés, amikor kb 10 másodperc alatt átmelegíti a feneke az embernek.)