Egy eladásnál szerintem számít. Èn csak arra reagáltam,hogy drága 2.3millióèrt egy 8èves 230.000km-es kocsi. Eközben nekünk is ennyit mondott egy kereskedő a 12èves 200.000et futott kocsira. Az,hogy szervizelt...stb csak egy mellèkes infó,de azèrt jó tudni,hogy mikor kell vezèrlèst,dsg-be olajat...stb cserèlnem. Èn úgy tudom,hogy a fèltengely csukló (ha jól emlèkszem?!?!) a gyenge pontja mèg az autónak. Legalábbis tesómnak cserèlnie kellett bizonyos km után. Az elejèn a szilenteket...stb most rakta rendbe eladás előtt.Nekem most hátsó fèket kell cserèlnem hamarosan,bár kopásjelző mèg nem jelzett. Illetve picit "lötyög" az eleje egyenletes sebessèggel haladva (90-nèl már nem,csak ha 50-körül megyek,sem gyorsításnál,csak kimondottan egyenletes sebessègnèl) valószínűleg megint a fèltengelyr kell cserèlni majd.Aminek mèg örülök,hogy BKD motorkódú,így az olajpumpa mizèriától nem kell tartanom. 2-3èvet remèlem mèg elfut nagyobb gond nèlkül. Nem járok sokat 20-25ezret èvente. Napi40km-t kb 2rèszletben illetve ha megyünk kirándulni akkor hosszabb a táv. Aztán lecserèlem majd valami újabbra ha minden jól megy. Bár dízelt nem vennèk mègegyszer,mert nem megyek olyan sokat,csak az előző autómtól szabadulnom kellett,mert folyamatos hibái voltak ès ez volt az èsszerű döntès,hogy tesómtól megvegyem.
Én a garázsba raktam fel egy madzagra kötött squash labdát, addig kell menni ameddig nekikoccan a szélvédőnek (orral álok be) akkor van még a kocsi órra és a polc között kb 15 centi így a kocsi segge és a lecsukott garázsajtó mögött még éppen elférek. Kb 500Ft a költsége de jól szolgál :D
Ebben a témakörben van egy jó topik az index fórumon. Itt találsz jogszabályokat, beszerelési útmutatót stb.
Rövide a kérdésedre válaszolva: az utólagosan beépített DRL a helyzetjelzővel együtt sem világíthat (bár a jogszabályt kibogozni nem egyszerű dolog...) még csökkentett fényerővel sem, tompítottal meg pláne nem!
az uccsó pálcika bőven 20 centi alatt villan, akinek meg nem, annak még van utána x centi szabad mozgása. A kertemben 5-10 centire kell ráállni az egyik autóval a másikra, hogy a tolókapu még bezárjon, sima ügy orral is, farral is ha kiismerted a működését.
hidd el, hogy ha megtörténik a baj akkor ez a ennyi és ennyi éve vezetek duma lesz a legszánalmasabb! Annyiszor hallottam már és sajnos a baj nagyon sokszor beüthet és be is szokott ütni!
Vannak olyan biztonsági extrák amik nagyon megérik a pénzüket és egyáltalán nem szoktak sűrűn elromlani!
Amit írok az fizika. Amit nem látsz azt nem látod, akármi is van. Ettől még nem kell nekimenni semminek, de ha parkoláskor rá kell tolatni valamire 20 centire akkor radar nélkül nem megy, hacsak nem egy Ikarus áll mögötted, Ha a méteres rés is jó akkor nem kell radar (kivéve ha olyan akadály van amit nem lehet semmilyen körülmények között látni).
Lehetséges, ennek ellenére még nem mentem neki semminek, pedig 3 éve megvan a szedán. De a korábbi autóimmal sem volt ilyen kalandom. És 35 éve vezetek.
Hátra tudok nézni? Igen, vagyis nem kell tolatóradar sem.
Látsz kanyarban? Nem, vagyis ne hallgass minden hülyeségre. Egy Octavia sedánból a lökhárító magasságában lévő akadályt kb. 30 méterről látod a hátsó ablakon hátranézéssel, közelebbről már nem.
Semmit sem jelent a végig szervizelt kocsi. Nekem egy 1.9-es és egy 2literes PD motor adta be a deftet, ha gondolod beszkennelhetem a szervízkönyvét mindkettőnek. Minden 15e km volt cserélve olaj-olajszűrő, levegőszűrő és 3oe-be üa szűrő, hordós Mobil1 olajjal. Minden szervíznél ott voltam személyesen, amikor átnézték a kocsit. Bent a kocsi mellet a Skoda szervízbe, néha még jattott is adtam a szerelőnek. A kirendeltség tulajdonosával családi barátok vagyunk, a lányá velem utazott, amikor a 2 literes PD motorja végleg megállt. Azelőtt 3 héttel olajat cseréltek.
Talán egyszer látogattam szervízt két karbantartás között minkét autóval- igaz az egyiknél ez egy hengerfej javítást jelentett.
Amikor eljön az idejük, ezek a motorok megállnak menet közben és többet nem indulnak el. :) Minden előjel nélkül. Nade az lehet, hogyha 25oo fodulatot soha nem haladod meg, akkor tényleg kimegy a világból.
Érdekes módon, más főegységekkel nincsen gond, még a fogyó-kopót is nagyon ritkán kell cserélni. 5 Skodám volt, de sose cseréltem se kipuffogóelemet, se lengéscsillapítot, se alsódiót, se EGR szelepet, se injektort. Az elektromos alkatrészek is rendkívül megbízhatók.
Klímakompresszór és szárító, vezérlés szett, talán a turbócsővek csatlakozói, alsóvilla szillent elől , kutyacsontok, valamint egy ajtózár érzékelő cseréje várható a következő 15oe km-be. Talán kettőstömegű, de az nem biztos. A kerékcsapágy cseréhez kell egy óriási és éles peremű gödör segítsége, amibe belefékezel.:) Esetleg egy belső klímaventillátor, de az javítható. Ezekből a klíma igazán húzós és nem fogyó -kopó, a többi apróság. Nem rozsdásodnak. Kell hozzájuk egy kis szerencse is.
2005-ös O2 pre-fl 2.0pdtdi dsg kombit hoztam haza Svájcból tesómtól valós 200.000km-el,vezetett szervízfüzettel. A papírozását (Magyarosítás) egy autókereskedő "ismerős" csinálta júniusban itthon. Azt mondta akkor,hogy 2millióèrt tegyük fel hahu-ra,mert annyira jó. Persze az már más kèrdès,hogy megveszik-e... De èn lecsaptam rá persze testvèri áron kedvezmènyesebben :) Nem fènyezni akarom az autót,csak èrdekessèg
Ez menetfénytől függ, több utólagos cuccnak van helyzetjelző funkciója amikor a helyzetjelző izzó nem megy, hanem a DRL egy csökkentett fényerővel. Az eredeti gyári DRL nem tud ilyet.
Sziasztok. Van egy Skoda octaviám 2014-évjárat 1.6tdi 105 lóvas és pár napja elvittem szervizbe a szükséges olajcsere, szűrök stb. Felhívott a szerelő, hogy kész van, de amit vittem üzemanyagszűrő nem talál de ő kapott csak annyi problémával, hogy rövidebb mint az eredeti.
A kérdésem az lenne, hogy ez valamilyen képen befolyásolna e az autó működését? Előre is köszönöm
Üdv elvileg intelligens ha nem talál hosszú ideig hálózatot akkor energiatakarékos üzemmódba kapcsol és akkor csak néha néha nézi meg hogy van észlelhető Bluetooth hálózat. De ez függ a telefon gyártójától és a telefonon futó rendszertől is. Nekem a kihangosító véget van Bluetooth de nem nagyon veszem észre hogy jobban merül a telefon.
Biztos sokan használnak itt is bt-os headset-et. Ha a bt egész nap be van kapcsolva a telefonon, az mennyire meríti? Pláne, ha a headset ki van kapcsolva napközben, gondolom, olyankor feszt keresi. Vagy felfogja, hogy nincs ott a párja és így éppen kevesebbet fogyaszt?
Már javították is. Igaz, nem túl átlátható, mi merre, de ez nem a waze hibája, túl sok utcát kell egyszerre jeleznie, így nagyon zsúfolt és egy sarokra kell akár 3 jel is. De 1-2 utca változásakor tökéletes lehet.