Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80461

Kösz neked is!

Ma belefutottam a bangood-on (vagy valamelyik másik népszerű kínai webshopon) egy tabletbe, 10 coll, ips, 8 magos proci, 2 gb ram, ~24e ft. Na, ilyet kellene hegeszteni az I-es Octiba valahogy és tiszta tesla lenne. :) Ja, ennyi pénzért gps és dual sim is jár. Tényleg a hülyének is megéri (pláne nekem :) ), de ilyen felhasználásra szánva azért a gps antenna erőssége nagyon mindegy. Pesti belvárosban (magas házak közt közeli utcák egymás mellett) meg lehet szívni, anno egy régi telefonom pont az ilyen (nekünk zűrös) helyen veszítette el, hol van.

Octinfo: igen, ma láttam, hogy a Miklós nyitva. Nem a waze-t akarom ekézni, természetesen a többi navi még sokkal később tanulja meg (a már kinyomtatott térkép meg soha), csak meglepett, hogy ennyire későn reagálnak. A most épülő kanyarodósávokat nyilván több idő lesz felvinni, de itt csak a lezárást kellene leszedni meg az egyirányt beállítani. Szvsz épp ilyenkor jönne jól a waze, hogy az ideiglenes lezárásoknál segítsen.

Ac07: tényleg ott van. Nem is tudtam erről a könyvtár dologról.

Előzmény: Pierr_Kardán (80459)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80460

Nézesd meg, hogy nem kopnak-e rosszul a betétek.

A tárcsa belső oldalán szokott előfordulni, hogy alig ér hozzá a betét, vagy éppen vasra van kopva a betét, míg kívül még meg van a biztonságos vastagság.

A kopásjelző csak a bal első betétnél (most meg nem mondom fejből, hogy külső vagy belső) létezik, a műszerfalon csak akkor jelez, ha pont az a betét kopik el egy bizonyos mértékig.

Ami még gyanús lehet:

- kézifék probléma

- kézifék 1-2 kattanásnál már megfogja az autót, a fékpedál is "harap"

- kattanás a hátsó kerekek felől, amikor kiengeded a kéziféket vagy kiengedés után elindulsz

- lelassítod az autót nagyon pici sebességre, megállás előtti pillanatban felengeded a pedált. Ha ekkor magától, nagyon pici, de határozottan érezhető "rántással"vagy inkább bólintással, amit inkább csak fenekeden érzel,  megáll az autó (pont mintha nyomnád a féket), akkor az nem annyira jó. Engem évek óta szívat ezzel. Ha viszont érzed, hogy szabadon gurul, megáll az autó, de simán, minden más erőhatás nélkül, sőt, esetleg icipicit vissza is gurul ha olyan az útfelület, akkor jó (évek óta nem tudom ezt megtapasztalni, csak a javítások utáni pár fékezéskor).

Nekem 2005-ös 1.6 8V benzines. Barátomnak 2008-as volt ugyan ezzel a motorral, sosem panaszkodott erre. De 2005-ös 1.9 PD TDI aminek elvileg csak az első féke nagyobb a nehezebb motor miatt, szintén nem produkálta, szépen gurult, szabadon, majd megállt amikor elfogyott a lendület és picit vissza is gurult, lágyan siklott az úton, nem torpant meg a visszagurulás előtti irányváltáskor sem. Érezni sokkal egyszerűbb ezt, mint leírni.

Előzmény: cs!pesz (80425)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80459

Azt tudni kell, hogy a "normál" IGO (vagyis az IGO Primo) napjai meg vannak számlálva androidos eszközökön, az Oreo nevű, legújabb android operációs rendszer alatt a Primo már nem fog működni.

Tehát akinek androidos eszközön működik az IGO Primo (hiszen az tölthető le a Google Playből), az ne frissítse Oreora a mobilja operációs rendszerét.

Oreo alatt csak a NextGen típusú IGO navigáció fog működni, ami többet tud a Primonál, de kicsit bonyolultabb is kezelni. Tavaly óta én már NextGen alapú (AvicSync) navigációt használok, nem rossz, de tényleg újra kell tanulni a kezelését.

Előzmény: MZ/Y (80448)
cs!pesz Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80458

Akkor a fékkel nincs is gond, ugye?

Valamit félreértettem biztosan...

www.octinfo.com Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80457

Nem, csak a randakék alapáras.

A nem metál piros és fehér már feláras.

Változnak az idők.

Előzmény: Töck Jenő (80456)
Töck Jenő Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80456

Skodából láttam már vörös színű flottaautót is. De azért a fehér a legolcsóbb szin.

Előzmény: Töck Jenő (80455)
Töck Jenő Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80455

Kiegészítésül:

Az autóban is lekérdezik a hibakódot a szervízben. Meg lennék lepve ha bizonyos szakaszonként nem ellenőriznék a gyártmányokat már a gyárban is.

Előzmény: Töck Jenő (80454)
Töck Jenő Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80454

Gyárak általában NEM készletre gyártanak terméket (pl. autót), azonban a piacnak vannak ingadozásai. Nagyobb keresletkiesés esetén bezárják a gyárat (ez köztudott), kissebb hullámvölgynél készülnek raktárra IS termékek. Ezekbe semmi akadálya sincs a raktárról bármely szempont szerint osztályozott tetszés szerinti alkatrészt beépíteni. Asszony (nem autóiparban) éppen elég (európai szinten) magas beosztásban volt egy multinacionális cégnél ahhoz, hogy ne legyenek illúzióim. Autóra vonatkoztatva úgy tűnik, hogy amikor készletre gyártanak megsaccolják melyik lesz az a (divat)szín amit a legnagyobb valószínűséggel el lehet majd adni bárkinek. Gondolom nem mondok azzal újat, hogy nem naponta változtatják a festék szinét gyártásnál. Innentől semmi akadálya a szín és az alkatrész tetszés szerinti párosításának.

Előzmény: ac07 (80453)
ac07 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80453

Meg azt sem tudja, hogy ma már Európában gyakorlatilag nem gyártanak készletre autót, így a soron egymás után, rendelési sorrendben készülnek az autók, nem úgy van, hogy ma fehéret, holnap kéket gyártunk, ráadásul minden autóhoz kvázi egyedileg van ott minden alkatrész, amit beszerelnek. Ráadásul a gyár az meg honnan tudná, hogy magánszemély vagy egy cég rendelte az autót...

Előzmény: skt15 (80431)
ac07 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80452

Ha valaha az accountod alatt volt letöltve a PLay-ből, akkor ott a "Saját alkalmazások..." alatt a "Könyvtár" fülön meg kellene találnod, ha onnan nem törölted. Ha ott van, akkor szerintem le tudod tölteni (egyébként egyetlen frissítés jött csak hozzá a kiadás óta).

Én magam Waze párti vagyok, de a Google Maps is használja a Waze adatait élőben, annak is lehet egy esélyt adni.

Előzmény: www.octinfo.com (80443)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80451

Ez hülyén van jelölve, nincs lezárva, csak a megszokotthoz képest van "lezárva", mivel most már egyirányú lett mindkettő. Tegnap befejezték az egészet. Nem tudom miért jelölték így, attól tartok, így nem is tervez ezekkel az utakkal, pedig jó lenne, mert a ténylegesen lezárt utcák miatt (ma Faraktár utca, holnap Kossuth) qrva nagy dugó lehet másfelé.

Előzmény: MZ/Y (80449)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80450

A Polarist is kipróbáltam, de ahogy látom, ez egy új verzió, megnézem. Köszönöm.

Előzmény: MZ/Y (80448)
MZ/Y Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80449

Tényleg az egész Miklós, Szent Anna le van zárva?

Előzmény: www.octinfo.com (80441)
MZ/Y Creative Commons License 2017.11.24 0 0 80448

Mivel a cél is kiesik a számára értelmezhető tartományból, nem tudom, miért akar kivinni, hiszen úgyis csak egy darabig tud elnavigálni.

Az iránytű azért kell(ene), mert a műholdakról csak a pozíciódat tudja kiszámolni, azt nem, merre nézel, így nem mondhatja, hogy "menj előre", hiszen lehet, hogy éppen a másik irányba indulnál. :) Ha elég gyorsan haladsz, mondjuk motorcsónakkal, akkor azért látod, merre kell kanyarodnod, hogy eltaláld a (cél)pontot. Ha evezel, az gáz, mert olyan lassan haladsz, hogy nem igazán látni, közelítesz éppen vagy sem.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.discipleskies.android.polarisnavigation

Azt írják, túra, víz, off-road. Ha ebben lehet koordinátára "címezni", akkor biztosan nem akar kivinni a partra. :)

Másik megoldás, hogy kitörlöd a térkép fájlt. Így semmiről semmi fogalma sem lesz a navi programnak, csak a helyed és a célod tudja. Iránytű híján elindulsz valamerre és majd látod, merre kanyarodj. :) Anno nekem is megvolt az igo szülinapp, aztán átmentünk Ausztriába és csak a nagy semmiben látszott a pöttyünk. (Nem néztem meg itthon, hogy a szülinapp felülírta a "rendes" igo-t...)

Octinfo: közben eszembe jutott, hogy a waze újratervezésére van panasz. Most is írta valaki, de 1-2 hete is írta ezt más. Az igo biztosan, de valamelyik másik is rémlik, magától újratervez, ha letérünk az útról. Az más kérdés, hogy van, mikor kis kerülővel vissza akar vinni az eredeti útra, de nyilván nem tudhatja, hogy direkt fordultam le vagy bambaságból.

Azzal amúgy egyetértek, hogy a közösségi navigáció a jövő, csak kellene valami üzleti modell, hogy megérje fejleszteni. Vegyük a waze-t, 100 milla fölötti letöltés, majdnem 7 milla értékelés(!). Ha csak utóbbiaktól ha csak évi 1 $/€ díjat beszednének, bőven lenne miből tényleg a világ legjobb navigációját megcsinálni, minden utat villámgyorsan felvinni. De amilyenek az emberek, ez a "hatalmas" összeg is sokakat felháborítana.

Előzmény: Törölt nick (80447)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80447

De, a fejlesztő cég honlapjáról lehetett letölteni, talán egy fél évig. Aztán már fizetősen sem találtam...

Iránytű? Amikor letöltök egy appot, oda van írva, hogy a gps, meg a ruszki holdakról veszi az infót. Aztán amikor elindítom, kiírja, hogy nincs a telóban föld mágneses térerősség mérő. Ha műholdakról számol, akkor ez minek neki? Nem is működik egyetlen iránytű app sem. ( Navon, D500 )

Igen, be lehet írni koordinátákat is. Ez ( már nem tudom melyiknél ) úgy nézett ki, hogy beírtam egy vizen levő koordinátát, meg azt, hogy hova akarok menni, erre berajzolta szaggatott vonallal, hogy jöjjek ki a vízből, menjek 2 km-t a 7-es úton, majd menjek visza a vízbe... szóval, ez azért nem megoldás. Marad a halradar.

Előzmény: MZ/Y (80440)
MZ/Y Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80446

Tölteni hajlandó. :) Mármint az autóban is.

Kihangosítós rádiót vettünk, de szarakodott a párosítás, utána valami volt a mikrofonnal, de amúgy is elviselhetetlenül visszhangos (a túloldalon, ahogy a mikrofonba visszajut a hang a hangszóróból, de ez általános probléma), most akarok rendelni egy bt-os fülbedugós headset-et. Vagy fél éve olvastam egy tesztet egy kínai cuccról, ami jó minőségű, kényelmes, viszonylag olcsó, csak még nem néztem utána, elő tudom-e túrni.

Előzmény: Törölt nick (80439)
MZ/Y Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80445

Telót a cég ad, mostanában kap újat (mondjuk lassan 1 éve tart a mostanában), nyilván nem egy phabletet, de az nem is kellene neki. Naviból meg valami nagyképű :) kellene. Naviknak általában az antennája is jobb. (Persze nem a legolcsóbb szemétnek.) Szerintem az akkujuk is tovább bírja. Egyelőre ezt célozta meg, persze ma szól, hogy holnap ha lenne... Szerintem majd karácsony előtt, valahol csak lesz akció.

Előzmény: www.octinfo.com (80435)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80444

Ezeket a Waze is kiírja. Az M0 úgy el van b.szva, hogy sokszor nem tudom, mennyi a sebességhatár. Van hogy 130 (1,5 km-ig) de inkább 110 körül. Jól jött ez a funkció.

Előzmény: Törölt nick (80442)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80443

Árulták azt SD kártyán magában is.

De már nyoma sincs.

1-2 éve volt a szülinapja a cégnek és akkor Android-on kiadták ingyen a progit de Play áruház ide vagy oda, hiába töltöttem le, amikor factory reset-et kapott a teló, eltűnt. Persze akkor már Play-en sem volt fent.

Előzmény: MZ/Y (80440)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80442

Na de okosat is mondjak, van céges garmin gps, ahhoz tuti életfogyt frissítés van, de elég ritka, évi 4db.. nekem van egy igo egy waytech en, nincs nagy különbség.

én inkább ha külföldre megyek fontos hogy lássam a megengedett sebességet, az aktuálisat, és mikor érek oda, hány km van hátra, ebböl jobb az igo. De a jövő szvsz az online adatokon alapuló navi. 

www.octinfo.com Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80441

Ezt az oldalt nézegetheti az asszony, mielőtt döntene.

Ez mutatná a mobil app is.

https://www.waze.com/livemap

Én figyelem, mióta megkezdték az egyirányúsítást.

Előzmény: MZ/Y (80437)
MZ/Y Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80440

Szerintem az igo-t sosem árulták, csak hardverrel. Amit én láttam warez-on, talán mind Izraelből jött, ott vadászták le valami vasról. Szóval ott ingyen volt valóban :), de amúgy nem.

Szerintem minden navi programban lehet koordinátát megadni címnek. Ha van iránytű a telefonban, akkor elvileg mutatja, merre kell menned.

Előzmény: Törölt nick (80436)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80439

Nálunk is prablem, ö nem párosit kihangosítóhoz, nem teszi a telefont a tartóba mert macerás...multkor ki is ejtette, nyilvan össze is tört...ö nem dugdos töltő kábelt.....bla bla.... engem hiv fel hogy mondjam meg hogyha ez meg az ut le van zárva merre menjen?

na de...

szombaton van a szülinapja, kap egy android 7.1es multimedias fejegységet a kocsiba.kíváncsi leszek..

remélem 2klikkre lesz kedve meg ideje...

Előzmény: MZ/Y (80432)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80438

Én azt veszem észre hogy lusta...

mondjuk indulok  kiirja mi a terv, de mire reggel,oda érek az m3 bezetőre nem ugyanaz a szitu mint mikormindultam, és nem akar a szemét üjra tervezni, csak ha kényszerítem a nyomorékot...

tegnap jöttem a rákospalotai határúton este, kb 1km dugó a körforgalom miatt, de nem vitt volna el a csaladi házak közt a kis utcákon, szerinte álljak a dugóba,,

pesten jó, meg pályán, de a multkor voltam vizsolyban, kevés user jött szembe🤣🤣🤣

Előzmény: www.octinfo.com (80435)
MZ/Y Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80437

De, biztos van, de ez egy jó közösség, segít off-ban is. :)

Nyilván el lehet lenni nélküle is, de ami a hátránya, az a nyomtatott térképnek még inkább. (Azt ugye sosem frissítik. :) ) Pl. Debrecen belvárosát most teljesen felforgatják, nyilván kell majd a naviknak idő, hogy tudják, de aki egy idén kiadott térképpel akar boldogulni jövőre, az nagyot fog nézni.

Szóval, ha szeretné, legyen. Bár 7-es méretben nem 20e...

Ahogy nézem, rosszul emlékeztem, a TomTom ad örök frissítést.

Előzmény: Törölt nick (80434)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80436

Az I-go milyen? Egy időben ingyébe adták.

Nekem olyan navi kellene, ami egy tavon használható. Megméri  hol vagyok, beírom a koordinátákat, hova akarok menni ( csónakkal ) és mutat egy nyilat, hogy arra. Amikor a közelében vagyok, akkor jelezzen. Van ilyen? Persze telóra. ( A halradarom ezt simán tudja, de az nagy és nem lehet vele telefonálni... meg fényképezni sem. )

Előzmény: Törölt nick (80434)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80435

Waze-val mi a baja? Én is gyűrtem sokáig az igo-t de a fene se fog állandóan térképet vadászni hozzá ami mindig pár hónapos mire kiadják. Az akku is gyengus már a készülékben.

A telót meg cseréled úgy is pár évente, frissül a hardver és az akku is.

Egészen véletlenül van egy eladó, még fél évig garis, kártyafüggetlen, dual SIM-es Samsung Galaxy J5 2015-öm. 2017-est vettem, ezért már felesleges. Dobtok egy domino SIM-et a telóba, vesztek rá 1 GB vagy 4 GB netet és nagyon-nagyon sokáig ki fog tartani a Waze progival és mindig a legfrissebb infók alapján tervez. Az adatot meg addig lehet leforgalmazni, ameddig él a kártya, nem veszlik el hónap végén, nem kell várni a forduló napot hogy megint legyen párszáz MB mobilnet.

Nekem hónapok óta meg van az 1 GB, 2x voltam Bp.-en és máskor is használom. Alig fogyasztott a Waze. Cserébe még azt is előre tudtam, hogy egy döglött kutya lesz az M0-n azon az oldalon ahol én jövök majd haza. Valami hülye időközben levette, de tényleg ott volt mikor 2 órával később odaértem.

Ha nem mutatja, merre alakult ki éppen dugó, akkor biztos hogy fél órával hosszabb idő alatt kecmergek ki a fővárosból, mert pont arra vezetett, amerre magamtól nem mentem volna. A többi útvonal viszont péntek du. fél 3-ra bedugult.

Ja, vettem egy 1600 Ft-os mobil tartót a pesti útra. Tökéletes. Tölteni a J5 2017-et még itthon sem kellett, a J5 2015-nek is baromi jó az energiagazdálkodása és az akkuja 1 évvel fiatalabb, mint a teló.

De nem akarom mindenáron eladni, nem ezért írom, bár jó lenne ha jó helyre kerülne mert qrva jó kis teló. Bármi más Android-os telóval is lehet navigálni így.

Én sem tudtam, mennyire praktikus a Waze míg ki nem próbáltam.

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80434

A navi-ra nincs valami önálló topik? Néha használom a vazét, de megvagyok nélküle is. Valami app elkalauzolt Gyöngyösön egy tök lezárt utcába... amikor megfordultam, méghárman jöttek befelé... Azóta csak a térképet használom igazából. Meg ha eltévedek, akkor az a saját hülyeségem. Ma is, az M7-en elfeletettem rámenni a nullásra. Keresztül jöttem fővárosunkon. De ott sem arra, ami ki volt táblázva. Mindegy, hazataláltam... :) Ilyesmiből nem szoktunk problémát csinálni, néha előfordul. Tankban legyen mindig benzin, a többi lényegtelen.

Töck Jenő Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80433

Nem a Garmin a legjobb, nekem volt. Igaz pár évvel ezelőtt. Három nap után visszavittem, mert sok minden nem volt rajta, amerikaiaknak készült. Lehet, hogy mostanra már jobbak. A francia tom-tom se volt nyerő.

MZ/Y Creative Commons License 2017.11.23 0 0 80432

Mondjuk a tolatóradarral nem értek egyet, mert hátra lehet ugyan fordulni, de minek :), olyan magasra lehet csak kiáltani. Nem érzem úri huncutságnak. (De még a kamerát sem.)

Turbó: asszony megy 20e km körül 1 évben, ha csak 1 literrel kevesebbet eszik, kb. 70 e-rel kevesebb a benzinköltség. Ebből azért talán kijön a turbó javítása. Persze ha minden "extra" alkatrészt nézünk, az már valószínűleg nem. :)

Más és off:

Asszony (aki a gps nagy ellensége) kitalálta, hogy kellene neki egy. :) Van valami objektív sorrend a navi programok közt? 20 körül mintha láttam volna örök frissítéses Garmint, valamikor próbáltam is, de nem tudom, mennyire frissítik a térképet, vagy mennyire tervez "jól". Waze-val szórakozni (telefonnal csatlakozni) nem fog. Szóval van kimondottan ajánlott navi, vagy mind hasonlóan jó (rossz)?

on

Előzmény: Törölt nick (80427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!