- A hidak: A 110-es alatti Salisbury hátsóhídtól (ami ráadásul sokáig nem volt széria) eltekintve a Defender, a Discovery és az RRC alatt szög tök ugyanazok a hidak vótak végig, csak a Defiben rövidebb difivel. De műszakilag csereszabatos, olyannyira, hogy az RRC difit simán be tudod tenni még a Series II hídjaiba is. (szokták is)
- A kasztni: Az RRC és a Disco kasztni 98%-ig megegyezik. Az ajtókat simán tudod csereberélni rajtuk, ha leveszed a fényezett burkolatokat, akkor csak komoly típusismerettel rendelkező tudja megkülönböztetni a kasztnit, hogy melyik a Disco és melyik az RRC.
- És utoljára: a miből mi lett. Nem a Defenderből lett a Range, épp fordítva.
Az RRC 70-ben jelent meg a hídjaival, váltóival, rugózásával, mindenével. Akkor a Series III még laprugós volt, más hidakkal, más váltókkal, más motorokkal, amiből aztán a 80-as években faragták ki a korai Ninety-t, és a Oneten-t (ami még nem Defender, már nem Series III). Na ezek alá rakták be egy-az-egyben a Range hídjait, váltóit, a V8-at (épp ezért jött előre a hűtőmaszk a Series III Stage One [azaz V8 Series III) kivitelnél is, mert a Range váltó a motorral nem fért el a rövid motortérben), tehát a Defender kapta meg a Range alját kompletten. A Discovery szintén, ott gyakorlatilag a belsőt variálták át, és a külső ruháját.
De gyakorlatilag a 80-es évek elejétől a 90-es évek első harmadáig a Defender / Discovery / RRC alsó részében minden simán csereszabatos volt, ugyanazok a hidak, váltók, futóművek, minden egyforma volt.
Mentegetőzni ugyan nem akarok , de annyit azért el szeretnék mondani , hogy amikor felkért a táncra , én kértem meg rá ,. hogy ne mondja meg előre , miről fogunk beszélgetni , mert nekem szokott sikerülni , a szavak spontán összefüggő mondatokba fűzése .
Természetesen arra gondoltam , hogy amerikai veteránokról akar velem beszélgetni ...
Ő lenne az Osziúr? Én is végig hallgattam a műsort! Kifejezetten élvezetes volt számomra az a már-már idegesítően tudományos részletesség, amellyel körbejárta az adott témát, és rávilágított az egyes anomáliákra!
Ő az én szememben az 1-es eset: amikor az okos hülyéskedik. Sajnos én a 2-es eset vagyok legtöbbször: amikor a hülye okoskodik!
De lesz@rom... Range Roverem van, és (nagyon) jól érzem magam az egyre szűkebb bőrömben (mer' hogy dagadok, mint a disznó, a csuda vigye el)!
Alattam 12,5 a kijelzett átlagfogyasztás, amelyre tapasztalatom szerint egy fél litert rá lehet számolni.
A legjobb fogyasztása 10,6 volt, amikor hoztam haza az NSZK-ból - talán a jó levegő, meg a prémium olaj lehetett, bár a megengedett sebességhatárokat nem tartottam be.
Most, hogy picit összecsiszolódtunk, már tologatom, ahogy egy "bankár" - és tankolgatom is serényen. Viszont a 17-es fogyasztást nem szeretném megközelíteni. Szerintem abban rengeteg lehet a városi tekergés, ami nem a kedvence ennek a monstrumnak.
11 körüli fogyasztás városban elképzelhetetlen a számomra.
Sokat autópályázok, és ott amikor enged a forgalom, akkor ráállok a 180-ra. Persze nem sokáig, mert nem egyedül vagyok. Párszor próbálgattam, de nem akaródzzik elérni a 210-et - ami nem is nagy probléma egy 2700kg önsúlyú téglatesttől. Alapvetően soknak és veszélyesnek tartom még a 180-at is, de bátor vagyok (tudom, csak az első bukfencig)! Az viszont feltűnt, hogy sietve menekülnek előlem a közlekedés többi résztvevői, amikor az autópályán közeledek, pedig nem villogok, nem nyomkodom ok nélkül a kürtöt és nem is szorítom az előttem haladót - és mindig megköszönöm, amikor elengednek!
A hozzáértő barátom szerint nagyon hamar - nagyon sokba fog kerülni az autóm javítása, ha így nyomom neki. Állítólag ez a nagyvad nem arra a hajtásra lett kitalálva, amit tőlem kap.
Hát ez van. Ilyen ez a popszakma! Ezért hirtelen felindulásból tegnap vettem egy másik RR-t (is). Mostmár 3 van.... Ez gáz? Lehet, hogy RR-Fan lettem?
Jut eszembe! Nem kell valakinek karácsonyra egy E61 535d? "Fészliftos" meg motorosajtós és nagyon jó állapotban van! Szinte ingyen adom... (aha, főleg, de leginkább)
Tulajdonképpen annyi, amennyit tolsz neki. Hallottam már 9 literes és 17 literes fogyasztásokról is. Az első egy hosszú utas, max 100km/ó, nem fékezős fickó volt, aki nagyon odafigyelt. A másik egy bankár, aki gyorsan jár és kitolja a szemét, amikor vezet. A normális átlag úgy 11-14 liter között.
Karitatív Autózás ! Tisztelt Csoporttagok ! Tegnap kaptam információt a fogadó alapítvány vezetőjétől Ildikó Horváthné Somogyi-tól, hogy a tervezett étkezés nem az erdészháznál lesz, hanem Lesenceistvánd faluban egy faluházban. Ottlehetőség nyílik arra, hogy a gyerekekkel együtt ebédeljünk. Ott van mosdó WC stb. A gyülekező ideje ( 25.-én reggek 9 óra a tavasbarlang előtti parkolóban ) változatlan. Várunk mindenkit !
Sziasztok, Kompival egyeztettem, sűrűek a programok most nov. végén, dec. elején, lesz ugye a karitatív autóztatás Tapolca környékén, miegyéb, szóval nem akartuk túlzsúfolni a hétvégéket egy fagyhalál túrával ÉS egy béri hétvégével, ezért arra jutottunk, hogy összevonjuk, és ebben az évben a klasszikus fagyhalál túra elmarad, helyette lesz egy jó sarazós béri hétvége a szokott helyen, az Andezit panzióban, 2017. december 2-3-án. Ez december első hétvégéje. Érkezés szombaton reggel 9:30 körül, a móka 10 tájban indul. A részvétel ingyenes, miénk a környék 2 napig, de cserébe a panzió tulajdonosának annyi a kérése, hogy aludjunk nála. AZAZ NEM KELL FAGYOSKODNI AZ AUTÓBAN ! :)
Szállásfoglalás egyénileg a http://andezithotel.hu/kapcsolat.html címen található telefonon, emailen. Étkezés ízlés szerint, aki akar, önellátó, hoz magának ebédet, vacsorát, reggelit, stb., aki akar, az pedig igénybe veszi a panzió legendás konyháját :) Szombaton ebéd egyénileg, vacsora/reggeli lehet a panzióban, ezt foglaláskor tessenek jelezni, vagy egyénileg. Kompi tervez esti túrát a sötét erdőben, ugye már 5 körül tök sötét van, szóval nem kell kint éjszakázni csak azért, hogy mikor lesz már sötét. Sárgumik ajánlottak, és ami kötelező: VÁLTÓCIPŐ illetve VÁLTÓPAPUCS, hogy ne hordjuk be a sarat az éplületbe. Akinek kérdése van, Kompit keresheti: plusz harminc6 30 négyhetvennyolc, 69 kilencven5. Remélem ez kielégíti a "klasszikus" fagyhalálban utazók, és a kicsit több komfortra vágyók ízlését egyaránt. A panzió területén számtalan szabadtéri sütés-főzési lehetőség adott, tehát aki vacsorára ilyet tervez, nem fog csalódni...már ha jót süt/főz magának, de a lehetőség adott!
Több emberrel is beszéltem, és úgy gondolom hogy nem célravezető sok autónak konvojban lemenni Tapolcára. A lényeg, hogy November 25.-én reggel 9 órakor találkozzunk a Város tavasbarlangjával szemközti parkolójában. Én várhatóan már 8-tól ott leszek, PMR 6 csatornán, vagy a 06209779988 számon elérhető leszek.
Én is azon agyaltam hogy igazabol a szerkezeten múlik leginkább mennyire mozog nehezen, de kicsit reméltem talan a felső henger csere javit a dolgon. De akkor hagyom. Ránézésre nagyon gyarinak latszik még.
Az a helyzet, hogy nem tudom :) Amikor az enyémen kuplungot cseréltem, a régi szerkezet egy Borg&Beck lehetett a cikkszám alapján. Az némileg puhább volt mint az új Valeo. Mint írtam, a haver Sachs kuplungja volt a legjobb, egészen a főhenger cseréjéig. Hogy miért lett a csere után lényegesen keményebb, az eléggé érthetetlen. Valószínűleg amit lecseréltünk sem gyári volt, de nincs benne semmi cikkszám ami alapján be lehetne azonosítani. Egyedül a peremén van egy G-betű, a másik oldalon meg egy 4-es szám. Pont úgy mint ezen, csak a tartályon nincs semmi:
Az újat meg doboz nélkül hozta el a haver és nem figyelte, hogy milyen gyártmányú volt. Szóval, nem biztos, hogy a főhenger cseréje lágyabbá tenné a kuplungod, de a haverét lényegesen keményebbé tette :)
Sziasztok! TD5 automata D2-mhöz szükségem van egy UHB100190 számú "Transmission Shift Switch" nevű alkatrészre, mert az enyém a szerviz megállapítása szerint tönkremenőben van. Az ebay-en 25e-től 150e-ig árulják. Gondolom bontottak, de meg merjem venni a legolcsóbbat? Alább az öt legolcsóbb (bár az első a képen szarul néz ki, de jelent-e az valamit)? Köszönök minden tanácsot!
A haver Discojában Sachs kuplungszett van, én meg vadi új Valeo szettet raktam az enyémbe. Az övé az enyémhez képest vaj puhaságú volt. Elpukkant neki a fölső kuplunghengere, kicseréltük egy utángyártottra (talán Britpart) és azóta keményebb az övé mint az enyém. Szóval, elraktam a régi kuplunghengert és majd nézek hozzá egy javítókészletet :)
Megkeresem a gyári használatit és beszkennelem. RR classicot 21 éve hajtok,ebből 8 év tréleres ingázás és 10 év versenyzés-talán elég tapasztalat. 5 év hardys szopás. Saját építésü és szervizeléssel. Sláger:3.5 és a vancini & martelli 2.4td .
Én nem foglalnék állást két keresztes vs. 1 kereszt 1 hardy kardán témában, mert nincs olyan mennyiségű tapasztalatom, ami alapján úgy gondolhatnám, h megtehetem.
"Teherautosan kell kuplungolni. A Range classic használatiban szépen leírják,hogyan kell kupplungonyi."
Én egy Csepel D344-essel (illetve Nivával) kezdtem a terepezést, a Csepel tolókerekes, szinkronizálatlan váltója kis megszokást és odafigyelést igényelt, de kis gyakorlattal szépen ment a váltás is, szal a tgk-s kuplungolás nem ismeretlen.
Viszont érdekelne, hogy a Range Classic-nál hogyan írják le a kuplungolást? Mit írnak róla?
Ki tudja, hátha lehetne belőle tanulni valamit.....
A tapolcai muri varhato idotartalma??? Bar mondjuk 15:30 tol erosen sotetedik...
Milyen utakon tervezitek az autokazast? A gumi miatt kerdezem.. csak h ha lesz valtom akkor hogy idozitsem a terepesebb gumirol az aszfalt gumira valtast..
Lehet h erdekelne a dolog ha a valtom ossze allna mert most a foldig latok a valto helyen.. meddig lehet jelentkezni?
Van egy jo ismerosom tapolcarol a PMR Robi aki pmr radiokkal foglalkozik megkereshetnetek lehet h kicsit tudna hozza tenni a lebonyilitashoz vagy a segitseghez radiokkal meg akkor akik tobben autoznak egyutt v versenyeket rendeznek tudna kocsiba valo erdekessegeket is mutatni.. mi meg eleterithetnenk az LR iranyaba :)
Ha gondolod nezz ra a honlapjara a pmrradio.hu ra aztan ott minden tovabbi dolgok is meg talalsz ha erdekes lehet..