O2-nél nem tudom, hogy hogyan viselkedik, az O3 bekapcsolási paramétereit leírtam 1-2 hónapon belül.
Nekem is szar volt egyébként az előző télen (másfél éves volt akkor, O3 1.6TDI), csak azt hittem, hogy nincs is benne ilyen, mert a hárombetűsök között nem találtam. Mindenesetre megkértem a szervizes emberünket, hogy járjon utána, utánajáárt, kiderült hogy van, meg is csinálták, azóta jó. De valami számomra megsejthetetlen véridióta megfontolásból (gyári programozás) 5°C felett nem kapcsol be, tehát 4,5°C-ban sokkal hamarabb lesz meleg az autóban mint 6-8°C-ban. Ez van.
Sajnos egyébként nem találkozom a szervizesekkel (viszik-hozzák az autómat és ugyanígy a csereautót is), de a múltkor már erélyesebben jeleztem az illetékes kollégának sok fényképpel együtt, hogy ez így szar, állítólag akkor újratanították az egész rendszert és azóta (~1,5 hónap) nem volt még fals riasztás, tehát most akár jó is lehet a rendszer. Csak hát eljátszotta a bizalmamat. Mindenesetre most a következő riasztásnál oda fogok rá figyelni.
A hsz-ek alapján az 1.2 és 1.4-es autóknál max 50-70 ezer kilométert bír ki a lánc,aztán csere (és akkor mindent),de az 1.8-as vastagabb és dupla soros lánccal szerelték és a fogaskerekek sem olyanok . De akkor is kétkedve fogadom ,hogy 200 ezernél még nem kellett cserélni. Pedig tényleg semmi hangja nincs ....
Az tény hogy végig márkaszervízbe hordták az előírt intervallumok szerint. Itt szerintem a feszítővel kell vigyázni,hogy a jobbik fajta legyen benne...
Igen a középső boxba van egy elektromos segedfutes ami nekem pár percen belül meleget ad. Kimérni felesleges az elektronikája miatt. Hibakodot ad ha nem működik. Nekem 2006-os O2.
Van elektromos fűtés, akkor kapcsol be, ha a ventilátor forog és a hőszabályozó ütközésig fel van tekerve. Ha a ventit később kapcsolod be, mint a fűtést feltekernéd, nem működik, amíg a fűtést nem tekered vissza és ismét max. melegre. Ha a panel hibás esetleg, akkor van hibakód, ha a hőfokszabályozó nem érzékeli a végállást, akkor nincs. A fűtőpanelt nem elég szakadásra mérni, van benne némi elektronika is.
Nekem túlfújta most a gumis a téli gumikat, kiengedtem a levegőt, egy kis gagyi manóméterrel. 2.3 bárra minden kereket. De nem jelzett.
Egyszer jelzett csak, de gyorsan mentem egy nagyon rossz útburkolaton.
Nemtom miért szivat titeket az O3-as, kopogjam le, az enyémnek semmi baja nincs. Úgy meg van csinálva, hogy ez nehezen fog elromolni. Két éves elmúlt és 52ekm van benne, de csak a karbantartásokott látta a szervíz.
Megnéztem most a gumicserénél a féktárcsákat (karos elemővel dolgozott a gumis), csak egy pici válla van mindegyiknek egyformán és a belső betétek alig kopottak, 1ooe-ret bizos elmegy. Megrángattam feszitővassal az illesztéseket a felfüggesztésen, minden jó spröd.
2010-es 1.6-os dízel Octavián azt veszem észre, hogy idén sokkal lassabban melegszik fel a motor hidegindítás után, mint eddig. Korábban nagyon gyorsan, 1 km alatt már kellemes meleget fújt be az utastérbe, most akár 8 km-t is kell menni, hogy langyosodjon.
Én (tanulmányaim szerint) természetesen a termosztát meghibásodására gyanakszom, de egy szerelő (aki nem ismeri pontosan a típust) azt mondta, hogy lehet, hogy van valamilyen egyéb elektromos fűtés is a hűtőviz rendszerben ami rásegít a gyors üzemi hőmérséklet elérésében, és lehet hogy az romlott el.
Az O3- ba szerelt 1.8-asról elolvastam már pár ezer hsz-t külföldi fórumokon, de a vezérlésre senki nem panaszkodott. Úgy tűnik, ebben már nem minősül gyenge pontnak.
Megvolt az O3 első sikeres keréknyomás-riasztása! Sajnos mivel az előző 30 fals volt, értelemszerűen lesz@rtam. Ezúttal nem kellett volna, de ez persze a gördülési zajból hamar kiderült.
amúgy elég szokatlan volt, hogy a memóriakártyát elfelejtettem átrakni a szervizben, így négy napig rádiót kellett hallgatnunk - annyira nem örültem neki, de most már végre minden rendben újra :)
valoszinu hogy elkopott a fogaskerek es megugrik!
pattintsd le a tetejet es egy felig megragott fel ragogumit tegyel a haz es a tengely koze az majd osszeszoritja a fogaskerekeket! bocs,nincs ekezetem!