Tehát akkor azt javasoljátok, hogy csak emiatt csináltassak egy hitelkártyát, annak ellenére, hogy Mastercard dombornyomott bankkártyám (debit card) van és nem szerepel rajta sehol hogy 'debit card'?
A hitelkártya azt mutatja mennyit érsz ha nincs pénzed. :)
Itt a hitelképességedet egy bank már elbírálta.
A debit pedig egyenértékű azzal mintha egy dunsztos üvegben tartanád a pénzed.
Bérautónál nem a zárolás nagysága a tét, az csak egy figyelmeztetés. Ha probléma merül fel akkor a zárolt összeg többnyire csak töredéke a valós követelésnek.
Áprilisban Alicantéban autót fogunk bérelni és mostanában szeretnék foglalni.
Ami fontos, hogy a kocsi 4/5 ajtós legyen, full-full benzinnel, terminálon belüli elérhetőséggel és egyáltalán nem vagy csak minimálisan szeretnék önrészt a biztosításhoz. Úgy hallottam, hogy bizonyos gyűjtőportálok/brókercégek, mint pl. a www.billiger-mietwagen.de sok esetben átvállalja az önrészt, vagyis ha káresemény történik vagy ellopják az autót akkor bár nekem ki kell fizetni az önrészt, de ők utána ezt visszatérítik. Ez így ilyen formában hihető?
Egyébként teljesen amatőr vagyok a témában és minden hasznos infot meghallgatnék, ami mondjuk itt az első pár oldalon nem szerepel, nem volt sok időm átbogarászni az előzményeket:)
Egy másik dolog még, amit nem teljesen értek az a debit/credit card. Nekem sosem volt hitelkártyám és nem értem, hogy bizonyos esetekben miért csak azt fogadják el. Egy közvetlenül a bankszámlához kapcsolódó debit card/bankkártya nem ugyanolyan jó arra, hogy zároljanak róla depositot? Ha nem lenne rajta egyenleg azt úgyis azonnal látják a terminálon szóval nem teljesen világos ez miért nem szolgálhat a deposit alapjául.
Csak, hogy védjem a cég becsületét, mindig kérdeztek hogy akarok-e gps-t meg ilyen olyan biztosítást. Beszélni nem beszélem se az angolt, se a portugált, de meg se próbáltak lehúzni. Ajánlották - nem bólogattam.
Amire ennél a cégnél ügyelni kell, hogy a szélvédő és a gumik ki vannak vonva az scwd-ből. Egyébként még rajta kívül sok másnál is ott van a terms-ben.
Ha a gép könnyüfém felnis akkor érdemes mind a négy kereket lefotózni és felküldeni a gmailra :) Az ingyen van, ha problémáznak vele, mert azt szeretik a bérbeadók nézegetni.
Ez így elég általános kérdés. Esetleg porto topikban olvass vissza. Én is a gyűjtő bróker oldalakat ajánlanám még, a felsoroltakon kívül az autoberlesonline.hu amit még érdemes megnézni. Itt is pontozzák a kölcsönzőket, hasonlóan a szállás foglaló oldalakhoz. Ez lehet egy alap kiindulás.
Amit kerülj el az a Goldcar, főleg, ha nincs autóbérlés tapasztalatod. A fő szabály, hogy semmit nem írunk alá csak azért mert valaki oda mutat az ujjával, hogy itt írd alá és már mehetsz is. Szerződést és autót átnézni! Egy távoli ismerőst éppen a lent említett S.xt kölcsönző ügyintézője rántotta le 700 azaz hétszáz euróval Portugáliában. Oda bökött ő meg aláírt..
Rányomott mindent a szerződésre a kedves munkatárs, upgrade ára, minden extra biztosítás ami létezett, GPS, üzemanyag szolgáltatás arany áron stb. 1-2 napra így sem lett volna vészes, de 2 hétre mentek!
Amit én szoktam nézni, hogy reptéri irodával rendelkező kölcsönző legyen, tele-tele üzemanyag, lehetőleg nagy nemzetközi hálózat vagy nagyobb helyi (pl. Guerin ilyen portugáliában). Nézd meg mit írsz alá, ha bármi van, ami nem tetszik kérdezz vagy ellenkezz :)
Ahogy lentebb írja Tshu-hash, teljesen korrekt válaszként, én is azt tanácsolnám.
Évek óta a Sixt-et használom, full biztosításal. Nem olcsó, de a brand szavatolja a zökkenőmentes autóátvételt, leadást és ügymenetet.
Teljesen ingyen, mindenféle előre fizetés nélkül foglalhatsz autót. A napi árakat érdemes kora hajnalban megnézni, akkor alacsonyabbak az árak, és elég gyakran változnak. Ekkor a foglalásodat megújíthatod az aktuális árra.
2017 szeptemberére sikerült diesel polót foglalnom napi nettó 9 euróért (36 helyett). Persze az átvételnél nem volt Poló, a Clio-t pedig nem fogadtam el. Ennek ellenére napi tíz plusz euróért kaptam egy diesel quaskai-t, ami azért nem éppen egy polo kategória.
A brand-eknél bérlésnél nincs "fingoskodás" ami sok kis cégnél tapasztalható, persze tisztelet a kivételnek.
Mindig vannak olcsó megoldások, vannak fapados, low-cost kölcsönzők. Ne felejtsük el, hogy aki beszopja velük az nem fog egy férfi nemiszervet a homlokára ragasztva publikálni, hogy mekkorát szopkázott. Így ezek a dolgok többnyire rejtve maradnak.
A portugál Sixt-nél Lisszabonban a városi fiókoknak fentebb van nyomva az ára, így nem olcsóbbak mint a reptér az illetékkel együtt, ami egyébként ott horror magas. Spec az én foglalásomon 76 euro...
A kerdesedre nem lehet egyertelmu valaszt adni. A repter mellett szol: leszallas utan rovid idon belul at tudod venni az autot, tobb a valasztasi lehetoseg (egy repteren altalaban joval tobb kolcsonzo ceg van egy helyen, belvarosban jobban szet vannak szorodva). Bar altalaban a repteri ado miatt kicsit dragabbak ott az autok, sokszor, ha hozzaadod a ketszeri belvarosi transzfer (egyszer a repterrol be, masodszor a repterre vissza) arat, akkor mar nem is biztos, hogy rosszabbul jarsz. Az ar fugg tovabba attol is, hogy mekkora autot szeretnel berelni, es mennyi idore. Nagy lancokkal (Hertz, Avis, Sixt, Budget, Europcar, Enterprise, stb.) nem igazan lehet mellefogni, es sokszor nem is biztos, hogy dragabbak, mint a kis, helyi irodak. Elso korben erdemes valamelyik arosszehasonlito vagy gyujtooldalon (rentalcars.com, economycarrentals.com) megnezni a szukseges idoszakra most kiajanlott arakat, az mar biztosabb tampontot fog adni.
Autóbérléssel kapcsolatban esetleg Valaki tudna segíteni? Májusban Porto lenne az uticél. Hol és milyen módon érdemes autót bérelni? Repülőtér, vagy esetleg városban? Mikre kell figyelni, melyik a legmegbízhatóbb cég stb.? Ha Valakinek esetleg van tapasztalata vagy ötlete és meg is osztaná azt köszönöm!
Szeretnék 3.5 tonnás ponyvás kisteherautót bérelni magánszemélytől,esetleg aki éppen nem használja a teherautóját,és szeretne egy kis bevételhez jutni így is hogy esetleg kiadja nekem bérbe.1-2 hónapra kellene kül -belföldi fuvarra. Ha lenne ilyen autód és kiadnád akkor ne tartsd magadban!:) köszi üdv : Joó Geri
Ha valaki nagyon olcsó autóbérlési lehetőséget keres Budapesten, akkor menjen a Rossorenthez a 16. kerületben. Házhoz is viszik a kocsit Bp-en, gyors az ügyintézés, olcsók az autók: http://autoberlesbudapest1.com Én nem találtam jobbat.
Köszi, ezen az oldalon még olcsóbb is! Csak megoldódik, igaz, még visszaírhatnának, hogy valóban így van e, mert pl a nyitvatartás és a helyszín különbözik a saját oldalukon megadottól.
Ilha VErde: Önrészcsökkentő kárbiztosítás: 10.38 EUR naponta 23% adót tartalmaz
Guerin: Mindent fedező csomag: 13.3 EUR naponta
Az infót az autoberlesonline.hu feltételeiben találtam. Magam részéről lehet, hogy 4 napra én is inkább ezt választanám, hogy se felelősségem se letét ne legyen.
Igen, én is arra jutottam, hogy csak a szolgáltatónál köthető biztosítás fedezi ezt, viszont annak áráról nem találtam semmit. Írtam is nekik, arra se válaszoltak még. Potyára meg nem mennék. Milyen árakon szoktak az SCDW biztosítások menni? Találtam egy másik szolgáltatót ahol 10 euro/nap, de ott meg az autóbérlés a drága. Az ilha verde pedig nem írt vissza eddig.
Egyébként igen, jobb mintha teljes összeget kellene fizetni, de az SCDW még mindig jobbnak tűnik 4 napra, mintha 30 ezerért váltogatnám a forintot eurora...mert ezért legalább plusz, teljesebb biztosítást is kapok. 2 hétre már nyilván egyszerűbb és olcsóbb a letét. Legalábbis mint autóbérlő szűz, én így gondolom. :)
azért valamit ér, mert az autó teljes összege (10-12 ezer euró) vagy 800-1000 euró körüli összeg között azért van különbség ha felelősséget kell vállalni.
Mert csak dombornyomott kártyát fogadnak csak el, így a Maestro kártyáról(ami nem is az enyém)át kell utalni a Mastercardomra. :) Az átváltás pedig mindennel együtt 5%ot rárak sajnos.
Egy valamit nem ertek, ezert megkerdezem: miert buknal az euro atvaltason 20-30ezer Ft-ot? Ha a rentalcars-on megveszed a full biztositast, az el szoktak fogadni. De, ha ott megsem jelolned be, az auto atvetelekor meg mindig meg tudsz full cascot kotni a berautos cegnel. Vannak kulso biztositok is, akiknel vehetsz biztositast, ez azonban nem fog mentesiteni a magas depozit miatt, viszont arban sokszor csak toredeke a rentalcars, vagy autkolcsonzos cegek altal arult biztositasnal.
Nem rajongok a biztosításokért, de mivel az euró oda-vissza váltása is lenne vagy 20-30 ezer forint, így inkább látom jobbnak a komolyabb biztosítást, amivel ugye megúsznánk a fölösleges váltogatást, pluszban pedig kapnánk még hozzá egy valódi biztosítást is, mert az alap azért egy totálkárnál nem sokat ér. Ha jól értelmezem...nem túl felhasználó barátok ezek a autóbérlő cégek... Már csak ki kellene derítenem, hogy a rentalcars biztosítás elég e nekik. Van nekik magyar ügyfélszolgálatuk vajon?
A legtobb helyen, ha fullos biztositast kotsz, akkor nem kernek depozitot. Viszont ez a biztositas sokszor dragabb, mint maga az autoberles. Viszont magat az autot es a biztositast is kartyaval kell fizetni, kp-t altalaban csak kis cegek, maganvallalkozasok szoktak elfogadni.
Nem fogadnak el kápét. Rentalcars-on nézetem, lassan már kezd világos lenni, hogy smint, csak minden szolgáltató más feltételeket szab. A legjobbnak az ilha verde tűnik, de ott meg nem találok olyan lehetőséget, hogy minimalizáljam a letétet. Máshol meg drága a bérlés, de van lehetőség 100 euróra csökkenteni a letétet külön biztosítással. A rentalcarsnak is van valami teljes körű biztosítása, de ott meg nem találok olyat h csökkentené a letétet.
Ne nagyon törd magad a debit kártyával a hitelkártya kiváltása megéri majd pár ezerért. Kis zugcégek nincsenek Írországban, így csak a nagyokra tudsz hagyatkozni. A Dooley elfogadja a betéti kártyát is, ha megveszed a biztosításukat napi kb. 20 euróért. Ők nem is a legolcsóbbak így a hitelkártyával akár több tízezret is meg tudsz spórolni.
A nagy berautos ceg a letetet fokent hitelkartyara, nemely esetben beteti kartyara szoktak beterhelni. Ahol nezted, ott keszpenzben is elfogadjak a kauciot? Ha igen, forinttal sajnos nem hinnem, hogy barmit tudnal kezdeni, ugyanis az csak Magyarorszagon hivatalos fizetoeszkoz, ellentetben az euroval.