Köszi, de nekem climatic klima van a kocsiban, VCDS-el csináltam végállás tanítást meg is csinálta de, mikor szét volt szedve néztem a beállítás alatt ezt a részét nem állította.
onmagaban elheto kocsi az 1.6 dizel, de ez az 1.2 tsi amellett, hogy sokkal csendesebb, lenyegesen jobban autozhato.
így, így.
ha nem lett volna 1.2 TSI az előző, akkor jobban tudnék örülni az 1.6 TDI-nek, amivel szintén remek autó az O3, de az 1.2 TSI-vel jóval kellemesebben autózható és egy kategóriával csendesebb.
Az én gyári tárcsám nem ilyen volt, kb 2-3mm volt a szélén ami rozsdás volt. Az új zimmeren 10e km után meg még annyi sincs. Ezen szerintem a 256-os tárcsához való betétet rakták be a 272-eshez való helyett. Annak az esélye hogy ezt gyárilag tették volna, elég kicsi. De hogy 6 éves autón nem volt még betét cserélve? Biztos vagy benne? Mennyi km van benne?
Ez a szilent téma még mindig gyenge pont. Kb. 20 ezret mentem, mióta megzsírozták, és a balost az utóbbi 5 ezer km alatt már 3-szor hallottam megszólalni (ugyanabban a kanyarban). :S Igaz, nagyon halkan és röviden, de tudom, hogy az volt. Szerintem megelőzésképpen panaszkodok a következő szerviznél. Valahogy nincs kedvem azt a hülye recsegést hallgatni...
kicsereltek a teljes kuplungszettet gariban, nincs is most kattogas. 2 helyett vegul 4 nap volt a procedura, de csak elfogadtak. mondjuk csodalkoztam volna az ellenkezojen... kenettem meg egy adag zsirt a szilentekre, most teljesen ujautos a 41e km-t futott kocsi
a csereauto 1.6 tdi octavia volt, fura, de rengeteg auto vezetese soran se jott meg ki ugy, hogy kozvetlen osszehasonlitasban jottek volna ki. onmagaban elheto kocsi az 1.6 dizel, de ez az 1.2 tsi amellett, hogy sokkal csendesebb, lenyegesen jobban autozhato. igy nagyon feltuno a nem tul jol sikerult attetelezes
Úgy-úgy, indokolatlanul nem nagyon kéreget a konfigurátor semmit.
Az FL-nél még az elején volt néhány hülyeség, de hamar korrigálták. Ha jól emlékszem, a talajvilágítós tükrökhöz bekérte a vonóhorgot, meg a teljes parkoló asszisztenst. Valószínűleg sima elb@szás volt.
így van, de többnyire logikailag összetartoznak (vagy összeköthetők) a dolgok. Nem az van, hogy az automata váltóhoz bőrülést kell rendelni, az esőérzékelőhöz meg tolatókamerát, hanem olyanok, hogy ha van 4-5 extra amihez kamera kell, akkor az egyik extrához hozzákapcsolják a kamerát és a másik 4 megrendeléséhez ezt meg kell rendelni.
Tényleg, egyik barátomnak kellene egy kézi kütyü, amivel lehet a kódkiolvasás és törlés mellett olyat is csinálni, hogy pl. alapbeállítások, szerviz intervallum törlése, fékbetétek visszahúzása csere esetén, stb.
Nem akar számítógépet igénylő megoldást, a VCDS így kiesik.
Biztos van egy rakás ilyen, de én nem tudok tanácsot adni, hogy mit kéne vennie.
A komolyabbak valószínűleg úgyis érintőképernyősek, az meg már nincs is olyan messze egy laptoptól. :)
Meg olcó verzió se biztos, hogy van belőlük, mint a VCDS-ből...
Fura, de így elég nehezen tud félrekopni, szóval lehet, hogy a betétek is kisebbek. A belső oldalon is így néz ki? (nem nagyon ismerem az 1.4 TSI fékrendszerét, de egy sima, szívó 1.4-es fékjét nem is olyan régen raktam újra és annak rendesen illesztve volt a tárcsa és a betét mérete. Szét kellene szedni és belenézni.)
Nem kétlem, meg octinfoval sem vitázni akartam, sőt, csak úgy megjegyeztem, hogy van is lista a vw-nél, meg nincs is, mert látszólag hosszú az egyedi lista, valójában meg csoportokat képeznek.
Minap el kezdett kerregni a kocsi a kesztyűtartó felől motor indítás után. 2007 Octavia 2. Kiszedtem a kesztyűtartót és a szellőztető motor feletti külső-belső levegő váltó nem áll meg a végállásnál "elzáráskor és nyitáskor sem" hanem hajtja a motor tovább. Már este volt nem tudtam mit csinálni, megállítottam mikor külső levegő keringetésen volt és le húztam a csatlakozót a léptető motorról. Hétvégén szétbontom megint, van valami trükk, esetleg valaki javított már ilyet vagy cserés lesz?
Meg köszönném ha valaki adna valami tanácsot ha már találkozott ilyennel. :)
A vw-nél van lista, csak szinte bármihez nyúltam a konfigurátorban, dobta fel az ablakot, higy még ezt is, meg ezt is, rosszabb esetben az ezt is elfogadása után újabb ablak, hogy de akkor még ezt is. :)
Próbálj ki egy japánt vagy koreait, próbaképpen nyomtam egyet anno amikor választható volt olyan is cégesnek, hát ott pl. automata váltót csak úgy tudtam volna rendelni, ha egy kétmilliós csomagban megrendelem vele együtt a hűthető bőrüléstől a panorámatetőn meg a heresimogatón át szerintem még a kávéautomatát is. Ehhez képest a VW-csoport összelegózható autói maga a luxus :)
Erősen javaslom, hogy bontottat vegyél és régi autóról. Nekem egyszer egy előttem széthulló és felverődő teherautó lengéscsillapító megkezdte amit az első hó ami bement alá le is szakította és vettem egy újat ami feltűnően vékonyabb és gyengébb anyagból volt mint a régi (eredeti volt és megbízható helyről vásároltam)
Ezt megbontás nélkül tépte le a következő hó! Azután vettem egy bontott példányt, méghozzá úgy, hogy több közül választottam ki azt ami nekem kellett és az már bírta!
Tudna valaki abban segíteni, mi lehet a cikkszáma annak a műanyag takarólemeznek, ami az Octavia2 alján védi az alvázat? Jobb oldali érdekelne. Köszönöm.