A (-) rajta van a karosszérián, úgyhogy a (+) szerelésekor jó nagy zárlatot tudsz okozni. Pl. lazítod a (+) csavarját, és a kulcs hozzáér a kasznihoz is.
Aztán esetleg még a fejedet is jól bevered a motorháztetőbe az ijedtségtől. :D
Hát, talán az, ha előbb leveszed a (-) pólust, akkor a nem csinálsz tüzijátékot, amikor esetleg a (+) pólus leszerelése közben a kasztnit "megérinted" a csavarkulccsal. Nem egészséges az áramkört zárni. :)))
Ha az előírt vagy azzal megegyező minőségű platina gyertya van benne, annak többet kéne bírni.
Ha nagyon "koszos" (gondolom ráégett olaj, vagy koksz) akkor valószínű hogy eszi az olajat.
Ha eszi az olajat és szabadban parkolsz, akkor télen egyre többször hidegindítási problémát fog okozni főleg ha rövid távokon használod az autót.
Megnézném a többi gyertyát is, ez képet adna a hengerek állapotáról. Tartanék az autóban 4 új (esetleg megtisztított) gyertyát, gyertyakulcsot és amikor nem indul csere.
Ha nem az olajfogyasztás okozta akkor a 4 henger gyújtása és keverékképzése gyanús.
Annyit még hozzáfűznék, hogy a (-) sarut illik először levenni, és utoljára visszatenni. Különben viszonylag könnyen szikraesőt lehet okozni, régen nekem is sikerült. :)
Én télen cseréltem ki. Nem volt nagy munka. Sarukat le, régi aksi ki, új be, sarukat vissza. Az ablakokat kellett "betanítani": ablak nyitó gombrészt addig nyomni, amíg az ablak teljesen lemegy, majd a záró gombrészt addig húzni, amíg az ablak teljesen felmegy (mindegyik ablaknál külön-külön). A kormányt eltekerni mindkét végállásig (ekkor eltűnik a kormány hibaüzenet a műszerfalról) és biztonság kedvéért a defekt jelzőt újra beállítottam (gombot nyomva tartani "pittyenésig"). Szerintem ennyi volt. Talán még a pontos időt kellett beállítani, de a rádió sem "felejtette el" a beállításokat.
Tegnap egyik ismerősöm gépén tesztelgettem a telepített diag szoftvert, gondoltam letesztelem a kocsikon. Skodán a rádió diagnosztika kidobta hogy "Antenna - szakadt" (nem emlékszem a teljes hibamegnezevezésre). Talán így érthető miért csak a helyi rádió jön be, az összes többi sistereg meg rossz a vétel. Ami plusz furcsaság hogy pl fékezésnél is néha elkezd sisteregni a rádió, elengedem a féket, abbamarad. Mi adhatta be a kulcsot? Antenna erősítő? Valakinél volt hasonló probléma?
Tegnap sikerült utánajárni a problémának, a 4- henger gyujtása volt a hibakód. Gyertya olyan koszos volt, hogy cserét igényelt. Még épp sikerült megvenni, gyere, kodtörlés, most szépen jár,jobban húz.
Kozben belefutottunk egy lemerulő akkuba, az áló fűtéssel majd oda kell figyelni, lehet hogy kiöregedett az akkumulátor és majd cserélni kell!
lehet nézek egy erősebbet, mekkora a gyári akku(Ah)?
Ha felmerült a fűthető ülés ... nalam van két szabadon logó kábel (csatlakozóval) az ülésből, mivel a légzsák ősze van dugva ezért arra gondoltam lehet fűthető ülés van benne csak nincs telepitve.
klimaegységen utólag be lehet tenni ezt a két gombot(ami a temetőben van)? Illetve előre van kabelozva? Ha igen hol keresem a kábelt?
Akkumulátor akarok cserélni a kocsiba (2010. 1.2 benzin). Saját kezüleg cserélem ki, valami elektronikai galibát okozhatok? Gondolom a két sarut kell levenni a cseréhez.