Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Beallitasban kernem a segitsegetek. Olvasgattam az utmutatot, de nem tudok rajonni, hogy kell beallitani ha 150 fokon inditani es 60 fokon le akarom allitani a keringetot.
Opp, az tényleg sok lenne, 0,5 fok akart lenni, de az is sok. Egy 21 fokos beállításnál 20,5-ön kapcsol be, 21,5-ön ki. Aztán kikapcsolás után még egy fél fokkal fejjebb megy :(
Nekem is olyan termosztátom van, ami +/-5 C-ra kapcsol. Hozzászámolva a fal lustaságát, tud produkálni 2 fokos ingadozást. Borzasztó. Vagy fázol, vagy meggyullad a gatyád.
Hogyne lenne ingadozás a viadrusnál...Csak jobb szeretném,ha mire 3 műszakból hazaérünk,este 11 kor.akkor mondjuk nem 20,5 hanem 21 fok lenne a házban..kellemesebb ugy...Inkább erre költök ki 8-9E-t mint italra,vagy cigarettára..kissé hasznosabb dolog,persze ez magánvélemény...
(radiátoros fűtéshez, padlófűtéshez, hűtéshez egyben hőmérő. )
24V230 V kapcsolható feszültség
kék háttér megvilágítás
napi 6 programhely
szabadság program
0,2 C° kapcsolási érzékenység
A hét minden napjára különkülön, egymástól függetlenül naponta 6 szabadon megválasztható kapcsolási időpont(10 perces lépésekben állítható) és minden kapcsolási időponthoz másmás szabadon megválasztható hőfok (0,5 Cos lépésekben állítható)beállítására van lehetőség. Jól látható nagy méretű kijelzővel és kezelő gombokkal rendelkezik.
a beállított program átmeneti megváltoztatására négy különböző lehetőség van.
kézi hőfokmódosítás a beállított program szerint következő kapcsolás időpontjáig
kézi hőfokmódosítás 09 óra időtartamig( partyprogram)
kézi hőfokmódosítás 199 napig (szabadságprogram)
kézi hőfokmódosítás a következő kézi beavatkozásig folyamatosan (fagymentesítő program)
Kapcsolási érzékenység: 0,2 C
Kapcsolható feszültség:0 V AC/DC... 250 V AC, 50 Hz,
Egyserű programozás, az ismétlődő programok beállítását COPY funkció segíti. Két vezetékes bekötés
Terhelhetőség: 5 A (2 A induktív terhelés)
Elem feszültség 2x 1,5 V (csak alkáli elemmel használható)
Hamarabb lesz 50 fokos vized, mert vtc nélkül az egész rendszert fel kell melegítenie a kazánnak, hogy 50 fokos legyen, VTC-vel meg csak azt a kb 60 liter vizet ami a kazánban van.
Nos nemrég begyujtottam,csináltam egy olyat,hogy a pri ajtó nyílásba raktam 5 cm kőzetgyapotot,nagyon megfogta a szabad légáramlást,annyira hogy vtc nélkül a hőcserélő elkezdett fehéres lenni.na meg a felső ajtóra majdnem ráégett a tenyerem,mikor rátenyereltem..eddig alig volt kb jó kézmeleg,most meg ha a tetejére egy pici vizet csöpögtettem,elpárolgott sisteregve...Ezek szerint magasabb lett a tűztér hőmérséklete??
A kilépő füst 380 helyett 290 körül maradt...a vizoldali teljesítmény mintha jobb lenne!
Ha berakom a 45 ös vtc-t jövő héten,akkor mig nincs 45 fokos a viz,addig 1 kummát nem enged át!? utána hirtelen nyit vagy fokozatosan!?
Eddig elég volt az 50 fokos radiátor is,ezek után sokkal később lesz 50 fokos a radiátorok teteje??
Akinek van ilyen beépítve adjon már tapasztalati magyarázatot! köszönöm