Ezt csak azzal tehetik meg aki hagyja, ne sértődj meg.
- Autót venni akarnak, nem viszem oda, jöjjön nézze meg.
- 30 percnél tovább sehol nem várunk, ha időpontra érkeztünk ( én hivatalos helyen sem várok, nemhogy egy gagyi helyen )
- Papirt nem adok ki a kezemből, írja le amit akar
csak készpénzben hajlandóak fizetni, de nem a megállapodott árban, csak kevesebbet mert cseh koronába számítják át, illetve még 50ezer Ft kezelési költséget is levonnak a felvásárlásnál.
Ez egy vicc, ha elfogadtad te hibád, gondolom az árral is így voltál, olyat még nem hallottam a topikban hogy tüzes vassal kényszerítettek rá valakit :D
Normál körülmények között engem nem tudnának rávenni, hogy ilyet tegyek ....
Sajnos az ilyen emberekből élnek mint te.Neked is gyomorforgató volt ami ott történik mégis hagytad hogy elrabolják a napodat és odaadtad nekik az autódat kb x-400 e ft-ért...
Pedig lehet ha engedsz az árból 2 kilót elvitte volna vmi rendes ember is a hahuról.
persze mindenki 1-2 nap alatt akar megszabadulni a megunt kocsijatól.
Mi majdnem vittük már a kocsit,de hál Istennek éppen hívott a barátunk,akinek elmondtuk a kocsieladást.Ő világosított fel minket a szemét cégről.Ezután találtunk rá a fórunra,hát horror történetek vannak.A facén is hirdetnek,de senki,én sem merek kommentelni róluk.
Egy utolsó mocskos, rohadék banda. Aki csak teheti kerülje el őket. Több telefonszámról hívogatják az embert, mondanak egy árat, ami kecsegtető (természetesen látatlanba) és leegyeztetik az időpontot, amikor átnézik a gépjárművet. Minket vasárnap 10 órára hívtak. Már a reggeli órákban többször hívtak, hogy megyünk-e, mikor megyünk stb. Megérkeztünk a megbeszélt időpontban, a váró tele volt, az autó papírjait leadtuk, kértek félóra türelmet, amíg áttudják nézni a járművet. Ebből a fél órából 3 óra lett, mikor már megkérdeztük, hogy végülis meddig kell itt várni, akkor volt hajlandó egy srác átnézni az autót. Kipróbálta, átnézte, lefotózta még az atyaúristent is az autón, majd kért 10-15 percet amíg ajánlatot ad. Nos ez az idő is cseppet több lett, ismét 2 óra semmittevés. Majd hátravezettek minket egy irodába (kb. mint egy vallatás) és 1 millió Ft-al kevesebb összeget benyögött a srác, mint amit a telefonba mondtak. Mint kiderült, azt az árat csak akkor tudják megadni, ha teljesen gyári állapotban van az autó (jelzem, egy 8 éves, diesel autóról van szó amit nem azért tartottunk fent, hogy hétvégente Magdi anyust elvigyük a piacra majd ismét a garázsba álljon 1 hétig) használva van, de kifogástalan állapotban van. Elkezdődött az alkudozás, de mivel nem ő adja rá az áment az árra, így 3 alkalommal ment ki hogy megbeszélje a prágai felvásárlás vezetővel, mivel az ő hozzájárulása kell ehhez (biztos vasárnap délután elérhető is volt a főnök...jaa nem). Nagy nehezen megállapodtunk, persze közel sem volt ahhoz az árhoz amit telefonba mondtak, de úgy voltunk vele, nem akarunk ezzel sokat foglalkozni. Ezután ismét kértek 1 óra türelmet amíg a papírokat előkészítik. 3 óra várakozás után (reggel óta kb. étlenszomjan voltunk, mivel csak italautomata és csokiautomata van az épületben, ha nincs apród, akkor megszívtad) elgurult a gyógyszerünk, próbáltuk sürgetni őket, de mindig csak azt mondták hogy csücsüljünk szépen le és legyünk türelemmel, idő amíg minden adatot lekérnek, ellenőriznek stb. (tudtommal ajánlat adás előtt már lekértek minden adatot és az alapján adtak árat, de még úgy látszik délután is le kellett kérni) Na a sokadik ilyen beszólás után visszamentünk oda, ahol leadtuk az autó papírjait és követeltük vissza az autónkat. Érdekes módon egyből elénk tudta a főnök nyomni a papírokat, hogy itt van, csak alá kell írni, megállapodtunk, írjuk alá....eléggé látványosan sikerült kikelnünk magunkból (sok támogatóra és akadtunk, mert nem csak nekünk fogyott el a türelmünk). Jelzem, hogy náluk még az utalás sem megoldott, csak készpénzben hajlandóak fizetni, de nem a megállapodott árban, csak kevesebbet mert cseh koronába számítják át, illetve még 50ezer Ft kezelési költséget is levonnak a felvásárlásnál. Fizikailag és szellemileg is kikészítik az embert, amíg várakoztunk min. 5 ember gurult be és követelte vissza az autó papírjait. KERÜLJÉTEK EL!!!!
Nekem is sikerült bedőlnöm nekik. Feltettem az autómat eladás céljából a használt autóra. Kaptam is az sms-t majd a hívást,hogy hajlandóak megadni a kiírt árat csak menjek el. Mivel az első autómról van szó és nincs nagyon jártasságom az eladásban gondoltam egy próbát megér. Sajnos nem néztem utána a fórumokon. Délután kettőre volt is megbeszélt időpontom amit persze csak én tartottam be. Fura is kezdett lenni amikor már 4-en érkeztek ugyan erre az időpontra és a mögöttem kávézgató hölgy megjegyezte, hogy ne reménykedjünk nagyon mivel ő dél óta vár. Leadtam a forgalmit majd kaptam egy telefonhívást, hogy akkor végül is be viszem az autót ma? Mondtam neki , hogy itt ülök már kint -.- Délután fél 5 kor rám is került a sor. Srác beszállt a kocsiba el is kezdte mondani, hogy milyen szép állapotban van de amit én kérek érte árat abból kettő ilyet is lehetne venni. ( Németországból behozott autó. Az ott meghirdetett autók közül ami olyan mint az enyém átszámolva 1 millió volt a legolcsóbb. Rokonokon keresztül intéztem a vásárlást)Már akkor majdnem kiröhögtem de tartottam magam. Kiszálltunk, a srác kért 20 perc türelmet majd behívott a tárgyalóba. Leültünk és nagy kegyesen kiokádott egy 650.000-es ajánlatot. Kérdezte mit szólok hozzá: Mondtam neki, hogy viszem is haza. Erre még ő nyomott nekem egy olyan szöveget hogy: Nem minden áron akarjuk megvenni. Akkor közöltem vele, hogy köszi de nálam meg a hirdetésben szerepelt hogy nem minden áron akarom eladni. Annyit kért legyek türelemmel, felhívja a főnököt. Ismét 10 perc várakozás mire felhívott a "főnök" aki az másik értékesítő volt (megismertem a hangját), hogy oké megadják a 750.000-et. Letettem a telefont és hazajöttem. A várakozás alatt persze körbe jártam a telepen hátha találok autót amire esetleg becserélném vagy megvenném. Az én autómban elektromos ablak elöl-hátul, tempomat, digitklíma,belül teljesen patent állapot, bőrülések, 128000km.. (ezért is volt nevetséges az ajánlatuk) Kint Suzuki Swift 220.000km minden fapad 1.400.000. Ilyenkor tényleg elgondolkodtató, hogyan élnek ezek meg? ki az aki ott talál autót jó áron?
Nov. 12-én voltam a fóti telephelyen. A 10 meghirdetett Suzuki Ignisből 3 volt bent. Volt olyan hirdetés ami már három hete sem volt a telephelyen. Ez szerintem határozottan a vásárlók megtévesztése. Csak térjen be az érdeklődő, aztán csak vesz valamit!
ez azért nem teljesen így van. Van, amikor kifejezetten kell a gyári szoftver, de az átlagos hibakód olvasást egy mezei szerelőműhely is elvégzi, mert ilyen kis OBD-re csatlakozó diagnosztikai gépe mindenkinek van. A márkaszerviz nyilván nem akart foglalkozni más autó nyűgjével.
Szinte minden márkának más a diagnosztikai pultja, mivel értelem szerűen minden gépkocsi egészen más részletparaméterekkel rendelkezik.
Én egy Seat szervizbe hordom a Suzukimat olajcserére, stb., majd amikor az órában kigyulladt a a sárga motordiagnosztikai lámpa, ismét hozzájuk fordultam, de ezzel határozottan a Suzuki szakszervizhez irányítottak, ahol szintén megerősítették, hogy a kocsit csak náluk lehet pultra kapcsolni, amint ők sem vállalják pl. egy Seat ilyen vizsgálatát.
Köszönöm a kedves fórumozóknak, hogy megelőzhettem az AAA-val való kapcsolatfelvételt.
Viszont biztatok mindenkit arra, hogy tegyen bejelentést az ugyfelszolgalat@naih.hu címen, hiszen adatbázisban, strukturáltan kezelik a hasznaltautoról leszedett telefonszámokat és más személyes adatokat, anélkül, hogy ehhez hozzájárulást adtunk volna. Ilyet nyilvánosan közzétett telefonszámokkal sem tehetnek meg.
Ráadásul 8-szor, 10-szer keresnek mindig más telefonszámról, azt a látszatot keltve, hogy egyéni értékesítő keres meg minket, közben pedig ez igazából egy reklám, az AAAauto reklámja, amit nem küldhettek volna egy alkalommal sem SMS útján hozzájárulásunk nélkül. Itt nem arról van szó, hogy kinézte egy vevőjelölt az autót, és ezért írta ki a telefonszámom. Nem, ők agresszíven reklámozzák a cégüket, hozzájárulás nélkül.
És éppen ezért javaslom, hogy egyúttal az ugyfelszolgalat@gvh.hu-nak is írjatok e-mailt, hiszen az agresszív kereskedelmi gyakorlatot is bünteti a törvény. Ezek ráadásul könnyen bizonyíthatók szemben azzal, ki mennyi ideig várakozott, és mi hangzott el. Tilos: "Telefonon, távmásolón (telefaxon), elektronikus levelezés, illetve azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz vagy más távközlő eszköz útján ismétlődően és nem kívánt módon a fogyasztó sürgetése"
Minden vásárlónak lehetősége van arra, hogy átnézesse az autóját a saját szerelőjével. Igény esetén biztosítjuk az emelőt, valamint a diagnosztikai pult használatát. Kérésre elvihetjük az autót az ügyfél által választott szakszervizbe is.
Van szervizuk, ok is atnezik a bevett autokat. Meg kell kerni, hogy hasznalhassatok. De a diagnosztikahoz nem kell muhely, csak ha meg akarid emelni. Igaz, az ajanlott.
azt adják el, amit megvesznek!!! Szóval ebben nincs nagy matek. Ha alaposan átnézed szakemberrel, nem lesz benne átverés. De én elvből nem üzletelnék velük soha.
..egyszerűen hihetetlen egy féreg banda ! ....eleve nem értem azokat akik ezt a rengeteg autót ilyen inkorrekt áron miért adják be !..ha venni akarsz egy senkinek néznek,ha fizettél,épphogy nem rúgnak beléd! ...ezek az emberek megkapják a büntetésüket ezért !
Azt ígérték 3 nap az átiratás. Meg hogy az árban benne van az új aksi. A teljes vételárat kifizettük. Két hetet vártunk a 3 napos átiratásra. Persze mikor mentünk végre átvenni az autót az új aksi sehol. A szerelők persze már haza mentek, nem tehetnek semmit, jöjjek vissza holnap.
Na ettől felment a cukor két hete ott áll náluk, nem volt idejük eddig kicserélni? Kértem az üzletvezető aki nyegle gnóm takony. És még szépen fejeztem ki magam. Közölte nem ér rá ő ezzel foglalkozni ez van ezt kell szeretni. Arról nem is beszélve hogy a harmadik mondattol le tegezett. Hát kinyilt a bicska a zsebemben. Szóval aki ezt olvassa higgyen az előttem szólóknak és kerülje el nagyivben ezt a szemét bandát
Messzire kerüljétek ezt hazug, átverős, bűnöző bandát. Panaszoddal senki nem foglalkozik csak ígérgetnek. Nekem 4,5 órát kellett várnom, míg sikerült vennem egy kocsit. Az ott "dolgozók" alkalmatlanok erre a munkára.