Volvo első szerviz 530e lesz kb (plusz vettem rá 150e-ért téligumit). Olaj, váltóolaj, összes szűrő, klímatisztítás (büdös mint a dög) 2 xenon izzó, akksi, vezérlés. Ez utóbbi basz fel igazán, mert a márkakereskedő azt mondta, hogy náluk csinálták 180e km-nél. Nézi a szerelőm, hosszbordásszíj vagy mi a tököm szálkás, a vezérműszíj se néz ki valami újnak. Felhívom a csávót, hogy nézze meg a munkalapon mi is történt, válasz: ja azt nem náluk csináltatták, hanem egy másik szerelőnél. Feleségem elég keményen kiosztotta őket, holnap jelentkeznek, hogy mit gondoltak kompenzálásnak... 2 éves Michelin gumik vannak rajta, de olyan a hangja, mint az úthengernek, kuka mind.
- sok embernek tényleg rohadtul mindegy, hogy ég a rendszámvilágítás, meg pixelhibás-e a műszerfal. Nem azért mert nincs pénze, igénytelen, stb., hanem mert nincs ideje, nem érdekli, neki ez csak egy eszköz. Nekem pl. a nappalim lamináltpadlója néz ki borzalmasan, nem tudom, mennyiben kerülne cserélni, biztos nem sok, de kipakolni a szobát, felhordani a cuccot, vagy magam baszakodni, vagy valami köcsög "mestert" hívni..., na nem. Marad ilyen.
- az nagyon igaz, hogy a magyar használtautó vásárló hülye, ergo jó áron akar autót venni. Tehát olcsón. Tehát szart... Viszont vagyunk jó páran, akik nem szeretünk szarral járni, azaz nekünk sajnos drágán kell vennünk, amit jó részt nem, vagy csak részben tudunk érvényesíteni az újraeladásban. Tehát jókisfiúk vagyunk, és mégis bukunk eladáskor.
Ezért én soha nem adok el autót, csak veszek :))
És bajban is vagyok, mert funkciójában kéne egy újabb (kisebb, de magasabb az idősebbeknek), de a régieknek is mind van helye. Így eljutnánk oda, hogy meglenne a 2/1 arány az autók/jogosítványok témájában, és mindezt ÖSSZESEN évi 40e km-re. Más 1 autóval többet megy egy évre...
Viszont kurvára utálom már, hogy mindig van valamelyikkel valami, semmi extra, csak a TMK tennivalók, most is gumikat kutatok az évi 4000 és az évi 2000 km-t futó autókra...
Csak azt nem, hogy attól függetlenül, hogy gyűrűst egy teljesen szabvány izzó világítja meg (mint a nem gyűrűst is).
Ezt a szabvány, bárhol megvehető izzót miért kellett bonthatatlanul beletenni egy teljesen amorf, a BMW-n kívül sehol nem kapható foglalatba beletenni.
Emiatt feleslegesen gyártanak, raktároznak, cserekor környezetet terhelnek.
És természetesen a BMW-nél nincs polcon, ők is csak rendelni tudják.
És emiatt természetesen nem rendeltem meg (amúgy is erős lehúzásnak érzek egy párszáz forintos izzóért 10e Ft-ot fizetni) , hanem fogóval a rossz izzót összetörtem, kihúztam, a furatot kitágítottam és mostantól bármikor ki tudom cserélni benne a normál izzót.
Elektromos anomália nálam is volt múlt héten az E85-nél.
Kiégett a jobb oldali helyzetjelző izzó, ezek után teljesen normális módon átirányította a delejt az azonos oldali index izzókra (ebben elől kettő van oldalanként) .
Ez idáig tökéletes. Viszont nem lehetett lekapcsolni az index izzókat. Bárhova tekertem a világítás kapcsolót (természetesen a kulcsot is kivéve) azok csak világítottak, akár egész éjszaka is...
Ha levettem az akkusarut és némi várakozási idő (10 perc, egy egész nap, mindegy) után visszatettem akkor kb 10-15mp-ig szép sötét maradt majd újra ott vigyorgott nekem világítva...
Az egészet a helyzetjelző izzó cseréje oldotta meg.
Mondjuk az is megérne egy misét, hogy ehhez kerék leszerelése és a dobbetét kiszerelése után nyílt meg az út.
Illetve csókoltatom azt a magasan kvalifikált mérnök/marketinges duót aki azt a teljesen egyedi helyzetjelző izzót kitalálta. Egyben van egy amorf foglalattal, csak gyári van belőle és 10e Ft (pedig egy tök átlagos 10w-os izzót rejt a foglalat amit bárhol megvehetnél fillérekért ha bontható lenne)
OFF leszek, de valahova le kell írnom, mert már a faszom kivan. :)
Ezzel a nyomorult használtautó piaccal. Eladtam a Mercit. Vevő megkérdezte, átvizsgáltathatja-e márkaszervizben, mondtam persze. Elmentem ide 40 km-re egy napot ezzel elbaszva, de szerencsém volt, mert végül jó áron megvette. Aztán mindig rájövök, hogy igazán nem nekem van szerencsém, hanem mindig annak az embernek, aki tőlem autót vesz. Beült, elment és pont ennyit kell rá költenie, alig használt prémium márkás téli/nyári gumikkal persze gyári felniken, 0 Ft azonnali szervizköltséggel.
Helyette vettünk egy Volvo S60 Anyuautót, márkaszerviztől. Az hagyján, hogy ez még a legbiztosabb helyek egyike (legalább a km annyi benne...), de még így is kezdhetek a szokásossal: most téligumi, aztán majd nyári +1 garnitúra felnivel (természetesen nem volt hozzá), betétek, tárcsák, olajcsere, váltóolaj csere. De ami a legjobban felbasz az mondjuk pl. a hátsó rendszámtábla világítás bal oldala. Hát bassza meg, azt a pár száz ft-os tételt se bírtátok kicserélni?
Komolyan belefáradtam ebbe az egészbe... Ja, az ember az első volt aki június óta ténylegesen meg is nézte a Mercit!
Rá kell jöjjek sokadszorra, hogy ide nem jó autó kell, hanem jó árú! Aztán majd lesz valahogy...
Bocsánat, hogy ide írtam, de ezt tartom a legjobb fej közösségnek az egész index fórumon. :P
És ami a legszörnyűbb, hogy februárban eljön a nap, amikor el kell adnom a GT-t, már előre félek a sok okostól ha ténylegesen meghirdetem... Remélem valami hasonló autóbuzihoz eljut a híre, és akkor majd jó kezekbe kerül. :(
Nem tűnik nagyon rossznak, bár így telefonról nehéz. Valahogy nem százas a fény az ajtók találkozásánál mindkét oldalon, de lehet a kép is csalóka, ez élőben kiderül.
Nyilvánvaló hibák:
- 30d szerintem nem a legjobb választás
- klímapanel kijelző
- DSC visszajelző ég járó motornál (persze lehet, épp ki volt kapcsolva, de egy 30dben minek kikapcsolni?)
A Km reálisnak tűnik, az állapot képről nem rossz.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi infót. Kiváncsi vagyok mit fogsz esetleg látni. :) Nagy mutatvány esetleg kiszedni a műszerfal héjat? Gondolkodtam, hogy nekiállok én is.