Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
És abból a kétszázezerből egy csomó értelmes dolgot lehetne megvalósítani, ha lenne is rá való. Így persze lassabb, ez igaz, de még akkor is megéri. Nekünk még lassabban megy minden, mivel nem itt lakunk. Az időjárás sem igazán kegyes, mert alig van munkára alkalmas idő hétvégeken. Most is szörnyű idő van, csöpörészik, hideg van és nyirkosság. Én biztos ki nem megyek most, hiába lenne tennivaló, épphogy kimásztam egy elég súlyos tüdőgyulladásból. Most tényleg beveszem a tudod, milyen tablettát. :-D
Szerencsétlenkedek még a terasszal. Tényleg már csak pár m2 van hátra, de ez elég haladatlan rész. Macerás a rámpa melletti lépcsőkere beszabni a téglát. Tegnapra volt betervezve a teljes befejezés, de aztán csak nem úgy alakult.
A ragasztóm is elfogyott, a kedvünk is, az eső is elkezdett szemerkélni, de sebaj, ez már meglesz a jövő héten valamelyik nap. Nem áztatok, flexo ragacsot használok, ez eddig bevált. Feldobáljuk, és másnap lehet rajta járni. A kutyák nyilván azonnal mászkálnak rajta, már miért is ne??? A rámpák a két végén így aztán neccesek voltak, hogy nehogy megcsússzon. De nem. Jó lett. Még a bejárati ajtó alá kell szeletelni pár téglát, de ahhoz vagy vizes vágót kell kerítenem, vagy valami téglás céget, aki felszeletel nekem vagy 20 db.-ot.
Ennyi hátránya van annak, ha az ember mindent maga csinál. Ha van mesterember (aki nincs ugye), akkor az idejön, feldobálja egy hétvégén, és elvisz úgy kb. kétszáz ezret. (ami szintén nincs :)
Magunknak megcsináljuk, de az akkor egész nyári történet. Kit érdekel? A Végeredmény számít, jó lett.
Nem tudom, pontosan mit készítesz, és mivel ragasztod, de ha kicsit már megszikkad, nincs vele gond. Mi Mapei flexibilist használtunk, azzal odacuppan rendesen. Épp annyi ideig lehet még mozgatni, ami jó is, mert lehet igazítani.
Nehezebben húz a ragasztó, ha a tégla is nedves. Sebaj, már nem sok van hátra, tegnap akartam utoljára nekifutni a vágásnak, de az eső belerondított a dologba. Fene megeszi, legalább lesz gomba! :)
Ha előtte beáztatod egy kicsit a téglát, nem segít a dolgon valamelyest? Lakásfelújításnál a falat érdemes spriccelni, mielőtt levakarod, hogy ne porozzon.
Elég gyanús, hogy az alany hajtott ki (valami vadrózsaféleség lehet), mert a nemes rózsáknak többnyire öt levélkés a levele. Azért előfordul olyan, amelyiknek több, de a vesszői is eléggé úgy néznek ki, és az is erre utal, ha tavasszal egyszer virágzik. Milyen a virága, azt tudod?
Ha ez megnyugtat, én még egyetlen madáretetőt sem csináltam életemben sem. :)))
Tegnap csajosra vettem a figurát, mondom itt az ősz van időm magamra, elő a hajfestéket. Ronda lenövéseknek vége, új dizájn!
No mit csináltam ma egész nap?? Naná, hogy téglát vagdaltam! Aki csinált már ilyet, tudja, hogy egyetlen bőrpórusa nem marad az embernek, ami nem vastagon vörös porral terített. Úgy néztem ki, mint egy elfuserált harci díszt viselő indián harcos. Ráadásul félbe kellett hagyni ezt is az eső miatt, tehát még egyszer minimum disznót kell csinálni magamból is, meg az udvar is igényel még egy kis téglaport. Hurrá......
Ettől én jobbat tudok:) Elviszem őket a parkba, ami ugyanilyen szép, de ott nagy játszótér is van. Az igaz, hogy a színeket észre sem veszik a favár ostroma közben:)
Most már itt is, egész délután esett az eső. Sajnos a következő két napra sem jobb az előrejelzés, pedig annyi munka volna odakint.
Nagyon gyakorlatias vagy. Nálam csak a fellángolások nagyok, de semmit sem valósítok meg. Egyetlen madáretetőt sem készítettem, csak a szerszámokat vettem meg hozzá...már egy éve.
Mert véletlenül kétszer tettem fel, kétszer tettem fel:-)
Amúgy nem én fordítottam, ennyire azért nem megy az angol. Inkább csak nyelvgyakorlási próbának szánom.
AC/DC? Néha megállok az áruházban a kamaszbolt előtt, hogy vegyek-e egy rövid nadrágot:-)) De most látom, hogy már Angus Young is kinőtte. Meg nem akar nekem sikerülni ez a riffelés:-(
Amikor Angus a Guns N' Roses előtt riffel, az nekem olyan, mintha Einstein és Hawkins beszélgetnének (Ill. Albert beszél, Stephen meg integet a szemöldökével).
Megint parányi vagyok:-( Pedig 1961-ben hogy üvöltöttük a pincében a Tutti Fruttit, az ECC83-as előerőstővel, az EL84-es végfokkal és a magunk dobozolt Videoton hangszórókkal - amíg a házmester el nem zavart:-(((.