Nagyon jó a kérdés,először mindenképpen szimering csere,tengely futófelület szabályzás,polírozás,ha van még lehetősség,a méret ha a furat mondjuk 6-mm akkor egy 4,5-5-mm golyó,mindenképpen javasolnám a golyó fészek alapos ellenőrzése,tisztítása,majd egy ugyan olyan méretű golyóval lukasztóval egy kalapáccsal határozott ütéssel a golyó fészket kivasalni,nem szétverni,csak óvatosan.Ezek után beszerelés,feltölteni olajjal a nyomóági oldalról,és ha minden jó akkor működik,ne elfeledkezni a szívóági szűrő átjárhatóságáról,tömítettségéről is gondoskodni,illetve a szívóági csöcsátlakozó felfekvő felületéről.
A nyomó ágban is van golyó,ami hol jobbra,hol balra forgáskor a megfelelő irányba elmozdul,mivel a marógépen a motor forgásiránya változik,ezért van erre szükség.
Három,vagy négy csavar fogja ha jól gondolom a deknivel együtt,csöveket lekötni,és a visszacsapó szelepbe egy golyót beütni,utána új golyó ami szépen illeszkedik a kiképzett fészekbe,és nem ereszt át.Csak egy jó tanács találkoztam olyan szeleppel ahol a mester az átmérő hatos furatba 6-mm átmérőjű golyót rakott,és csodálkozott miért nem szívja az olajat. :-)
Ha emlékeim nem csalnak,és kiszereled az egész szivattyút akkor perselyezve vagy (csapágyazva) van a szivattyú,és van egy szimering is a behajtási oldalon,ez szokott tönkremenni,és bekoptatja a tengelyt,ezért a könnyebb utat választ a rendszer,és nem veszi fel az olajat,mert hátulról könnyebb a levegőt beszívni,na persze a lábszelepnek,és a rajtalévő szűrőnek is jónak kell lennie.Sok sikert.
Köszi!Nem sürgős ,mår évek óta megvan,talán nem is fogom hasznåni,de legyen akkor komplett ha mår van.Sok-sok metszőm,meg Pittler metszőm van, inkább azt ,használok.
Megnéztem a gépkönyvet amit én kaptam,ugyan az amit te feltöltöttél de abban benne vannak a váltóban levő dörzskerekek méretezéssel anyag minőséggel. Abból azok legyárthatóak ,igaz kérdés hogy mondjuk mennyibbe kerülne a 4 kerék gyártása. A többi szükséges alkatrészek meg megoldhatóak, bár a kerekek esetében is a hőkezelés ami fogósabb lehet
Hali!Tehetnél fel közelebbi képeket a felfogatåsårôl! Nekem csak a kukker van meg a többit meg kellene csinánom,csak nem tudom,hogy mit. Előre is köszi:szőrmók.
Tegyél egy próbát úgy hogy az egész rendszert feltöltöd olajjal. Hogy pontosan hogy lehet megoldani az te látod. Valamelyik kimenő csövön lehetne fecskendővel benyomni olajat, vagy a szívó ághoz csatlakoztatni egy flakont amit a szivattyú fölé lehet emelni. Azután ha elindult akkor a talpszelep már bent tartja folyadékot a következő indulásig. Ha jó a talpszelep akkor megmarad a feltöltés hónapokig.
A Strigon ME 250 olajszivattyúja nem nyomja az olajat egyáltalán :-(
A fémreszelékektől kipucoltam a szívócső végén a golyós szelepet, de semmi. Levettem a szivattyú oldalát is, lefényképeztem. Találtam csavart, stiftet, alátétet az olaj alján.
Ez kifejezetten erre van kitalálva, bár meg kell mondjam, ez is fordított állású képet ad, szóval hozzá kell szokni.
Volt a Zeissnek olyan verziója is, ami nem a késbeállításra, hanem a megmunkált darabra volt kihegyezve. De azzal nem lehet ilyen profin beűllni tengelybe, mert csak egy hengeres nyaka van, amire a felhasználónak kell csatlakozó tartóelemet eszkábálnia.
Régóta keresek ilyen mikroszkópot, nemcsak esztergára hanem élező köszörűre is jó volna. Eddig egy gamma szerintem textilesek által használt mikroszkópot vettem, de abban csak egy sima skála van, illetve fordított állású képet ad, így mindig másfelé tekerem a gépet mint ahogy kellene. Ráadásul annak nincs ilyen ügyes befogási lehetősége.