Köszi az infókat. Igen, a kocsi mindenben sokkal jobb mint a korábbiak...eléggé utánajártam. A kérdés csak az, hogy egy katalizátorcsere után lesz e jó kocsim, vagy komolyabb a gond....lutri az biztos. Azt hittem a szkszerviz után okosabb leszek...
"Nyilván tudom, hogy egy 10 éves autó nem hibátlan, de azért motorgenerált nem szeretnék.."
benzines 2003-s c corsa 200ekm, LPGvel. hibakodmentes... (a 14evben akkor volt benne hiba amikor a gazrendszer szarul volt beallitva)
nem volt miszlikre bontva soha (iagazbol egyszer kupplungozas)
"Az akkumulátor elég gyenge, cserét javasoltak. Viszont a hibakód kiolvasás során több fals kód is előkerült (ablakemelő motor stb,), de ezek működnek. ÉS van egy ilyen: "P0420-katalizátorrendszer hatékonyság túl kicsi"Szakszervizes szerelő szerint az akksi az oka, ha csere után is csinálná, akkor lambdaszondacsere..."
akkor csereljek ki, menjenek vele, amig meg lesz mindennel a readyness-e es nezd meg ujra...
"Az autó ellenőrzött előéletű, valós km-rel magánszemélytől."
volt egy megane 2-nk, elso tulajtol vettunk akit ismertunk. ettol függetlenul szar volt :-)
"1 napom van rá, hogy kitaláljak vmit!"
gondolom megneztel eleget... lattal szarabbat, meg makulatlant, amit annyiert adnak mint egy 5 eves atlagos allapotut. Gondolom azt is eldöntötted, hogy mennyiert akarsz autot venni es mit kell teljesitenie az autonak (?). gondolom tisztaban vagy abban, hogy te megtudod-e javitani vagy ha nem akkor kivel es mennyiert tudod megjavitatni (?) vagy ebben az arban bevallalod-e az adott hibaval
Az ablakemelő hibakód lehet az akku lemerüléstől, a katalizátor hatásfok már kevésbé.
Általában ez katalizátor hiba, de nem zárható ki, hogy a szonda hibája miatt dobja be.
Ezt így nem lesz könnyű megmondani, de mindkettő cseréje relatív drága.
A 110Ekm, elég kevésnek tűnik, ha valóban ennyi és jó az állapot, akkor vehető, normális autó, a motor legalább 2x ennyit bír komolyabb gond nélkül, olcsón szerizelhető, kipróbált darab.
HA nem mukodik > gyujtas ON, 40 secig lent tartod a kezelo gombot, 40 secig fent tartod a kezelo gombot. -akar oldalankent egyszerre - egy klikk mode aktivalas rendben kell legyen ez utan
HA az a hiba.
-----------------
P0420
katalizator hatasfok.
itt 90% hogy nem teved a motorvezerlo, igy ez katalizator csere.
a fent marado 10% lehet lambda szenzor hiba..egeskimaradas,. stb.
szem.szerint az olajfogyasztast kizarnam mint lehetseges okot.
(az akku miatti meg egyenesen baromsag, de majd jol megcafolnak. :)
Sziasztok!Vásárlás előtt állok, de elakadtam. A kiszemelt egy 2007-es Jetta 110000km-rel. 1,6 benzin, BSE motor. Ma szakszervizben átnézettem, rendben is volt minden....de:Az akkumulátor elég gyenge, cserét javasoltak. Viszont a hibakód kiolvasás során több fals kód is előkerült (ablakemelő motor stb,), de ezek működnek. ÉS van egy ilyen: "P0420-katalizátorrendszer hatékonyság túl kicsi"Szakszervizes szerelő szerint az akksi az oka, ha csere után is csinálná, akkor lambdaszondacsere...Saját szerelőnek is elküldtem és ő azt mondta ez biztos nem lambdaszonda, mert annak nem ez a kódja, de akár a motor túlzott olajfogyasztása is okozhatja...tehát akár motor probléma is lehet... Nyilván tudom, hogy egy 10 éves autó nem hibátlan, de azért motorgenerált nem szeretnék..Van ötletetek, hogyan lehetne kideríteni, pontosan mi okozza a jelenséget? Az autó ellenőrzött előéletű, valós km-rel magánszemélytől. Látszólag a motornak semmi baja (nincs füst és a hangja is jónak tűnik). Előre is köszönök bármilyen segítséget! 1 napom van rá, hogy kitaláljak vmit!Üdv: Zoli
Tudnál mutatni magyaron kívüli linket? Szlovák, szlovén,osztrák, német disztribútor oldalán és googleban sem találtam. Külföldi kollégákat érdekelné, nagyobb mennyiségben is.
de ha tudjuk, hogy potenciális vásárlóink az üzleti tervünk alapján, maradva a példánál 5 évig tarják meg a termékünket, akkor miért csinálnánk olyat ami 20 évig bírja?""
erzek itt nemi ellentmondast.,
mondjuk hogy azert tartjak csak meg ot evig, mert annyit bir, mert annyira
van tervezve. :oo
..bar teny, az indok nem kozombos piaci szempontbol, de az avultatas
ettol meg tervezett.
..es ezt le is irta, pedig epp cafolni akarta.. :D
kb3000 ert van also tartalyos szoro,
6 bar felett kezd dolgozni, es tovabb tart megtolteni mint kifujni. 1 toltessel kb fel tenyernit lehet megpucolni.
A rozsdaátalakítókban foszforsav van, talán 2%-os töménységben, de a karosszérián valamiért más a rozsda, nem porózus, hanem zsíros hatású, nem tudom, miért, talán a forgalomból szed össze olajat, vagy a fene se tudja, de nem nedvesíti a rozsdaátalakító túl jól. Én az evipass-t használom, vagy permetezve, vagy egy darab szivacsot nekinyomok a felületnek, és várok türelemmel, előtte egy kicsit megdótkefézem.
Aztán hemmerite festékkel bekenem. Öt éve vettem 13 évesen, és a hátsó sárvédők küszöb oldalán, meg a peremén már 10ft méretű foltok voltak, megcsináltam, és azóta nem jelent meg újra sehol.
Lehet kapni élelmiszer foszforsavat, 75%-os, azzal esetleg lehetne egy kísérletet nem 2%-os töménységgel.!
Kollegám vett valami Dephi klót otthonra, ha néha fusizik rokonoknak, szomszédoknak. 35000-ért gyakorlatilag mindent olvas, mindent tud, ami neki kell, amit nem az úgy is márkaszerviz.
Nem pont az alacsonyabb pályán van szükség nagyobb sebességre, mivel a föld vonzásából adódó centripetális gyorsulást a nagyobb sebességből adó centrifugális erő tudja ellensúlyozni? Magasabb pályán csökken a föld tömegvonzása, így csökken a centripetális gyorsulás, így kisebb sebesség is elég az ellensúlyozására.
Sziasztok! Megbizhato autoszerelöt keresek! Fiat scudo kisteherautom van. 10 éves. budapesten a 3 kerületbemn lakom! Ami fontos!! Mivel munka auto ezért ha problémám van hamar tudjon fogadni! Ahogy gond van azonnal mennék! Nem hanyagolom el az autot rendszeresen szervizelem, bármit hangot észlelek már viszem is! Munka auto tehát fontos lenne.....köszönöm
Szerintem a követendő példa a Ross Tech VCDS-e lenne.
Megveszed 300-500 dolcsiért, cserébe visz egy teljes cégcsoportot körülbelül gyári mélységben, naprakész, ingyenes frissítéssel, Ross-wiki-vel, fórummal, támogatással, tapasztalattal.
"A tomihilfinger kabát egész európában ugyanannyiba kerül. Egy árcimke van minden kabáton, HUF,PLN,DKK,EUR-ban kifejezve azonos ellenértéket kérnek mindenhol."
hmmm. ott lehet, de autoipar... ezert lehet megvenni a dan reimportot a listaar 56%-ert?