Hát eddig csak 6e-km van benne és azt kell hogy mondjam, igen.
Nekem előtte egy 1.5 benzines Nissan Almera-m volt ,200e km után sem volt motorikus hiba, hála az egyszerű felépítésnek, így ez a családban is maradt.
Én úgy gondolom, hogyha nekem kell fenntartani az autót, akkor semmi Turbó, TSI, TFSI és FSI társát nem szabad manapság megvenni. Tudom hogy egy Audi és társai TFSI motorral otthagy a pályán (legalább is próbálkoznak :-) ), de amikor a német "csodákat" viszed új autóként szervizbe, mert zabálja az olajat és 100e után kezd "szétesni", hát .....de itt már volt róla szó a skodával kapcsolatosan is...
Én pont ezt szerettem meg az 1.6 benzinesbe, hogy alapvetően egy primitív konstrukció, semmit nincs benne, amit horror áron kell majd javítani.
A minőséget én egyenrangúnak tekintem a golf-al, céges autóként Passátunk volt, szerintem annak sem volt jobb a minősége...
Mellette néztünk még egy I40-est és egy 3 Mazdát, igazából ezért a pénzért senki nem kínál több "autót" mint a kia....
Igen, a Superb 7 sebességes DSG volt. Amint megvan a kocsi (2-3 hetet ígértek) kipróbálom és leírom ide. Összehasonlítom a klasszikus 6 sebességes Sorentoval is, hogy mennyi a különbség. A tesztek alapján nem hozza a Kia a Volkswagen szintjét.
A Volkswagen DSG-jét csak dícsérni tudom. Észrevehetetlen a váltás. Dombnak felfele teligázon is alig érzed, hogy feljebb váltott. Nekem a legnagyobb plusz a Superb automatájában az volt, hogy lepadlózod a kocsit, fél másodperc alatt visszavált 2 sebességet, addig felpörgeti a turbot, és 160 lóerővel kezdesz neki annak, amit éppen szeretnél csinálni, legyen az előzés vagy sávváltás. Ugyanez kézzel egy kicsit összetettebb mutatvány. Tehát a váltójukat csak dicsérni tudom. A motorokat már annyira nem, TSI-n 100 ezrenként foltozni kell a vezérlést, kokszosodik a motor, és 2012 előtti motorokban kuka a gyári dugattyú, mert ömlik be tőle az olaj az égestérbe.
ha a superb is automata volt, pliz írni pár szót a két váltó közti különbségről, a tapasztalataid alapján szakírók rendszeresen kiemelik hogy a kia dct azért nem olyan jó mint a vw dsg, de hogy ez miben is jelentkezik azt nem írják sose volt még automatám, de lehet hogy a következő az lesz, és kiváncsi lennék a dct-s tapasztalatokra...
Azt hiszem, hogy nagyjából a tiéddel azonos autót választottam. Kia Ceed SW 1.6GDI DCT, felszereltségben limited Gold Edition (Szlovákiában vásárolom), ami a summer editionnek megfelel.
Meg vagy elégedve az autóval?
Egy 2011-es 1.8 TSI Superb-et cserélek rá, amit nem akarok már fenntartani, mert lassan 7 számjegyű javításokat kell belenyomni. Nem várom el a Ceedtől, hogy tudja, amit a Superb (30 lóerő különbség, turbo, illetve a Superb szinte max felszereltségű volt), de abban reménykedem, hogy szinte nulla ráfordítással 5 évig elvisz A-ból B-be.
Igen, mi nyáron vettünk egy 1.6 benzines kombi ceed-et, summer edition sorozatból. Az android auto és apple car play is hibátlanul működik, telefon kivetíthető. A beépített navi - egyben DAB Radiós - szerintem tökéletes. Régebben használtam igo, waze de most már egyik sem kellene. Ugyan úgy tud útinfókat fogadni, wifi kapcsolattal hibátlan volt. Kezelése nagyon egyszerű és a fényerő is szabályozható. Az érintőképernyő jól reagál, kézikönyvet szinte egyszer sem használtam, magáért beszél a menürendszer.
Egyszóval mi örülünk neki, hogy megvettük és nem kell semmit a szélvédőre pakolgatni, kábelezni stb....
ha én lennék a kia hungary akkor csinálnék a proceed-ből egy kisáruszállítót fapados kivitelből hátsó ülést kidobni, rácsot betenni, jónapot, megcsinálta már más is ez lenne a piacon a legformásabb teherautó
A ProCeed valamiért nem megy, ennyiért valszeg inkább egy használt Golfot vagy A4-est vagy BMW-t vesz aki villantani akar. Pedig amúgy jól néz ki, csak hát mégsem egy BMW-Audi-VW.
A 2.0 itthon nem elérhető, csak kint, de ott meg a környezetvédelmi adó miatt nem fogy. Az 1.6 is bőven elég, itthon úgyis inkább a nyomaték mint a lóerő számít, nem mész vele 180-at úgyse.
5 hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy 2007es kia cee'd-nek.Motor típusa 1.4 benzines.Felmerült a használat során néhány kérdésem ez ügyben írok most ide a fórumra.
1.Kuplung kinyomásánál a lábtérből néha nyikorgást hallok.Olvastam már hogy egy kis zsír segít a dolgon mivel valószínűleg nem a kinyomócsapágy a ludas.Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hol érdemes ezt orvosolni?
2.Megoldható e hogy a központi zárral együtt az ablakokat is fel le húzza az autó?
3.Lemerült jó ideje a pótkulcsomban az elem.Pótoltam elvesztette a jelet.Voltam ma a Pappas autónál azt mondták 8-10000ezer forintért újraprogramozzák. Eléggé értetlenkedve néztek rám ebből gondoltam, hogy erre van valami házi módszer.
4.A pótkulcsom háza romokban jelenleg a csodálatos szigetelőszalag az ami egyben tartja.Nézegettem az interneten (aliexpress, magyar oldalak ebay) de nem találtam olyat amilyen az én kulcsom.Tudja valaki hol lehetne rendelni/vásárolni hozzá kulcsházat?
5.Meddig normális az olajfogyasztás.Infóként 1.4 benzin 109 lóerő 112ezer km castrol edge 5W30 C3 olaj 1000kmen 2-3dl az olajfogyasztás(nincs füstölés semmi hibára utaló jel). Ebből következik egy másik kérdés ezen kívül melyik olaj az ami még megfelel a gyári specifikációnak és hogy érdemesebb más "vastagságú" pl 10W40es olajat használni?
6.Hideg motornál hirtelen majdnem 2000ig megy a fordulat felpörög a motor 1-2mpre, majd ezután indulás után egyből normalizálódik az alapjárat.Ez normális?
7.Hiányzik a tetőcsomagtartó sínjének a takaróműanyagja.Ezt hol lehetne beszerezni?Ezután is próbáltam utánanézni de semmit nem találtam a neten csak ezt ezt egy kicsit drágállom és a kompatibilitásban sem bízok 100%osan.