540ekm van az automban, ebbol 270e-et en tettem bele. 15e km-enkent cserelek olajat arra, ami eppen akcios es van a dobozan nekem megfelelo minosites. Ket csere kozt nem kell ratoltenem. Volt mar benne Castrol, ATU Meister..., LM, Mobil, etc. Az utolso 60e km Mannol.
Soha egyikkel sem volt bajom csak a Mobillal. 12e km-nel sargan vilagitott Aladdin lampaja.
Azt, hogy létezik-e jobb a Castrolnál, nem tudom biztosan, minimum egy labor kéne hozzá.
Viszont mivel én is sok éve 0W-40 olajakat használok (Mobil1 NewLife, Motul X-Max) próbáltam alaposan körüljárni a témát és elolvasni minden fellelhető infót, adatlapot, nálam a magyar piacon kaphatóak között, jelenleg a Valvoline SynPower 0W-40 a befutó.
Biztonsági adatlapja szerint 50-60 % PAO-t tartalmaz, amivel kiemelkedik a maga kategóriájában.
" ... kicsi a valószínűsége hogy egy gyár vagy kereskedő - ha csak ki nem kényszerítik (mint a VW esetében) - bármikor is meghazudtolja önmagát. ... "
No látod ezzel maximálisan egyetértek ... és azzal is, hogy valójában minimális PAO tartalmú adalékról tesznek említést.
... de ez a "csöppbe" belefér.
... és mint olvasod sokan még a Mobil1 FS 0W-40 esetében is tiszta PAO alapolajat feltételeznek, pedig közel 2 éve talán, hogy az is "alakul". Talán azért is lett FS!:)
" ... a VW leírta, árulta, bizonygatta, tagadta ... mejd beismerte ... tehát van az amikor elfogy a levegő. Ez más példa ugyan, más a termék ... de olajnál akkor ilyen soha nem fordulhat elő? .... "
Bármikor bármi előfordulhat de szvsz annak kicsi a valószínűsége hogy egy gyár vagy kereskedő - ha csak ki nem kényszerítik (mint a VW esetében) - bármikor is meghazudtolja önmagát.
Értem csak egy tipp volt. Még megpróbálhatod a Kovács autónál(https://alkatreszek.hu/), ők is elég jók szerintem, komoly társaság, megbízhatóak. 2017-ben Ország boltja minőség díjas, azért ez sok-sok elégedett vevőt jelent. Minden téren megpróbálják maximálisa informálni a vevőket, többek között az olajokról is. Azért egy komolyabb webáruház polcairól szerintem nagyon csekély az esélye, hogy nem eredeti termékbe futsz, de te tudod a te döntésed. Sok szerencsét.
Két éve elmentem egy hivatalos importőrhöz, valahol az M3-as kivezető jobb oldalán van a telephelyük. Kérdezték, hogy minek autóztam ennyit, csak az olaj miatt? Mondom nekik, azért, mert olvastam a kavarásról, meg azért, mert náluk csak hologramos van. Hát ezen nagyot röhögtek. Azt mondták, bármikor vesznek több ezer hologramot. Magyarul az sem garancia semmire.
Nekem ebből az jött át, hogy legalábbis a német piacon történt valami változás: vagy altalanosan szigorították a marketing-kifejezések használatát, vagy a Castrolt kötelezték a változtatásra.
Én egyébként már sok éve használom a Castrol 0w olajait (edge meg fst meg titanium utónevek jöttek hozzá közben) abban a tudatban, hogy ez fullszint, tehát a legjobb az autómnak. Létezik ennél "jobb", ha az előírás VW 502.00?
Köszönöm, megfontolom! Én is szeretem, 10 éve Shell-nél tankolok. Most tudtam meg, hogy a Mollal ellentétben (amik az orosz kőolajat használják, amiben több a kén és más motorkárosító) a Shell a közel-keletről szerzi be a gázolajat, ami jobb minőségű.
Francia, 1.6 Hdi common rail rendszerű. Ha a turbó siklócsapágya előtti szűrő eldugul, akkor nem kap kenést és annyi a turbónak.
Persze, cseréltem már sokszor, csak most nincs aknám. De nem gond, mert ott állok a szerelő mellett, amikor betölti, amit hozok. A garancia tavaly járt le. Márkaszervizben nehezebb kiharcolni, hogy mellette állhassak (veszélyes üzem, megbüntetik őket, stb.)
Renault Kangoo 1.5dci 2009es autóhoz jó lehet az eni 5w-30 motorolaj? 5w-40-t írnak, bár vhol kidobja az 5w-30-t is! Vélemény?
Nem annyira a viszkozitás a lényeg, hanem a megfelelő Renault-minősítés megléte. Ha részecskeszűrős az autó, akkor az RN0720 előírásnak kell megfelelnie, ha nincs részecskeszűrő, akkor RN0710 vagy RN0700 - a kezelési utasítás szerint.
Ha az olaj bírja az autódhoz szükséges jóváhagyást, akkor ezen belül jobb ötlet inkább az 5W-30-as olajat használni.
Itt az oldaluk is, ők a Shell hivatalos, központi magyarországi forgalmazói: http://www.orbico-kenoanyagok.hu/ Náluk biztosan csak eredeti kenőanyagok vannak.
Figyelj, ha az árúkereső.hu-n hirdetett olajat áruló webshopokkal kapcsolatban is kétségeid vannak, akkor engedd meg, hogy ajánljak még egy lehetőséget. Mivel nagy Shell fan vagyok/voltam azt tudom, hogy a magyarországi Shell kenőanyagok hivatalos nagy, központi, forgalmazója az Orbico Hungary Kft. amit a Shell olajok flakonján írnak is. A Shell mellet még egy sor más neves márkát is forgalmaznak. (igaz ezek nem kenőanyag márkák, de neves márkák, és termékek mint pl. az Ariel, Duracell, Old Spice és még sorolhatnám). Ők biztosan nem forgalmaznak, hamis, vagy pancsolt Shell olajat. Szerintem ha náluk próbálod meg, ettől a nagykereskedelmi központi raktártól, beszerezni biztos eredeti Shell olajat kapsz és azt nyugodt szívvel beleteheted. Milyen autód van, milyen kocsiba tennéd?