tegnap csak néztem rá, lejött és azt mondta, de szép rend van :O csak néztem mire gondol, hát arra a sarokra ahol a pufi lesz na ott volt nem kicsi kupleráj előtt
a porszívó hamuporszívóra kötve kiszívni a kazánból a trutyit, a lemez amit oldalról kiszedtem ha alámegy valami nem lehet a 2 légcsatornát oldalt visszacsavarozni és persze hogy elmozdult, de nem is baj hogy kiszedtem mert eszméletlen mennyiségű kátrány volt mögötte oldalanként szerintem 2 fangli megtelt volna
a puffer nélküli üzem eredménye, igaz tavaly évközbe nem volt kitakarítva ha jól rémlik,
ez van, örülök, hogy megcsinálja, na meg most kapkodjak amikor én tököltem el az időt......
nem is baj hogy nem ma csináljuk 2hete kapkodok délután csinálom az előkészületeket lába sincs még kész most csinálom azt is..... szóval van még mit előkészíteni , hogy csak hegeszteni keljen
Persze fogok tölteni, de nem hagyom benne, hanem kijáratom a lakásba, miután leégett a kazán. Sőt még a kazánból is kijáratom a melegvizet a lakásba.
Azért hidd el ennyi év fűtés után elég jól megsaccolom mennyi tüzelő kell egy esti begyújtáshoz.
Úgy véled, hogy 3 helyen méred a puffert, alul középen és felül. Ha nincs teljesen felfűtve, alul ugye hideg. Na de milyen magasságig? Mert ha nem éri el a középső hőmérőt akkor nem tudod, csak saccolod. És alulról a hideg víz, 2 nap alatt mennyire hűti a felső réteget?
akkor már csak az a kérdés, hogy az esetlegesen szükséges felfűtésből vagy a tárolásból adódó veszteség a nagyobb. az időveszteséget már nem is említve. mivel úgysem tudod, mennyi fa kell egy esti/eseti begyújtáshoz (jó, megsaccolod!), a pufferbe úgyis fogsz tölteni akaratodon kívül.
úgy vélem, hogy ha bármelyik hőmérő 3 foknál többet mutat, az nem jó...
Ha nem pufferra fűtök, csak esténként begyújtok, ha szükséges, akkor nem melegítem fel a rendszer összes vizét, csak annyit amennyit használok.
Tehát nincs tárolási veszteség.
Ha nem tudom előre, hogy másnap este is be kell e gyújtani, minek tároljak le 1500 liter melegvizet, ha lehet csak 3 nap múlva kell. Ez pazarlás.
Tökéletes szigetelés nincs.
Az, hogy a puffered mennyit hűl, az te sem tudod, csak saccolod. Nézed a tetejét, hűlt naponta 2 fokot. És az alja? Meg a közepe? Attól, hogy méred 3 helyen, és átlagot számolsz, az még nem a valóság.