A glükózból és a fruktózból egyformán keletkezik alkohol. De egy molekula szacharózból és egy molekula vízből lesz egy glükóz és egy fruktóz. Azaz egy kg kristálycukorból több, mint egy kg glükóz + fruktóz lesz.
Szeptember végén megszűnt a fél évszázada hatályban lévő, az eu-s cukortermelést szabályozó kvótarendszer. Ettől a szakemberek a vetésterület nagymértékű növekedésére, árversenyre, ezáltal az árak zuhanására számítanak. Sok helyen már most is 200-220 Ft környékén van a kristálycukor....
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Valamilyen epoxi alapozó, legalább három rétegben (Epodur pl.). Sajnos, a futórozsda minden festéknél probléma, rozsdaoldóval le kell szedni, alaposan kimosni a rozsdaoldó maradékait, majd azonnal csontszárazra törölni a hordót. A futórozsda levegőn is kialakul, úgyhogy a festéssel sem szabad igazán várni.
Hogy mennyire tudod az olajat kimosni, az jó kérdés.
Székesfehérváron vettem 25 kilos zsak 6200 ft. marad belole boven a kovetkezo szezonra is, de kenyelmi elonyei miatt nalam atvette a cukor szerepet, hihetetlenul jol oldodik, ma kapott a 200L es hordoban levo birs 6kg-ot belole, par kevergetes utan fel is oldodott... a sziruppal amugy is utaltam tokolni.
És a cukorral ellentétben vannak előnyei(természetes a cefrekezelés tekintetében)? Azt leszámítva, hogy könnyebben oldódik a finom, poros állaga miatt.
A szőlőcukrot (élelmiszeripari dextróz) Szabadegyházán, Ászáron, és Kisvárdán gyártják. Két utóbbi helyen csak 85%-os szirupot állítanak elő. Kukoricakeményítőből. Az ipari krumplicukorról már rég leálltak, mert nem tisztítható úgy meg, mint a kukoricakeményítő.
Az a baj, hogy itt Velencén az összes borosgazdánál kóstoltam már de van egy jellegzetes (mellék?) íze amit nem tudok elfogadni. A grappa sem ízlik, valószínűleg egyéni szoc. probléma :)
Na ja. én csak a napokban cefréztem, Ő meg már lefőzte.. szerintem érés szempontjából most tetőzik a birs. Nagyapám szerint meg kell "csípnie" a hidegnek, akkor az igazi.. :)