van esetleg valakinek ötlete arra, hogy miért nem lehet az én oldalamon fűtés? ( e38 2.5 tds 2 oldali digitklíma) Levegő van, minden irányba tudom nyomatni is. Jobb oldalon van meleg,de az én felem nincs. Digitklama vezérlőpanel lenne a ludas, vagy mi lehet?
Az N47-es (hathengeresként N57-es) motor több évjárata tényleg számos konstrukciós problémával küzd, ahogy ezt a spontán kigyulladó, szintén ehhez a motorcsaládhoz tartozó négyhengeres 20d-k esetében már láthattuk...
Az N47-es motor több évjárata tényleg számos konstrukciós problémával küzd, ahogy ezt a spontán kigyulladó, szintén ehhez a motorcsaládhoz tartozó négyhengeres 20d-k esetében már láthattuk.
Az sem lehet boldog, aki megússza a motortüzet. Tamás összesen 3 millió forintnyi, 150 és 250 ezer kilométer közt jó eséllyel megdöglő alkatrészt sorolt még fel. A listán a motor vezérlésén (lánc+feszítő) kívül a hajtórúdcsapágyak, a műanyagból készült, repedésre hajlamos szívósor is szerepel. Eresztenek a légrugók (darabonként 150 ezer forint), feladja a légrugórendszer kompresszora (250 ezer forint), elköszönhet a kormánymű (kiviteltől függően 300-500 ezer forint), illetve a klímakompresszor. Olyan apróságok is adódhatnak, mint a hátsó árnyékolóredőny, valamint a panorámatető mozgatómechanikájának hibája (ha van), az xd, vagyis az összkerékhajtásos változatokon pedig az osztómű meghibásodása okozhat gondot. Utóbbi alkatrész önmagában 700-800 ezer forintba kerül, és természetesen a felsoroltak mindegyikét munkadíj ellenében cserélik.