Keresés

Részletes keresés

_Eti_ Creative Commons License 2017.10.09 0 2 60754

Hát ez nagyon szomorú, sajnálom :'(

Előzmény: hbercy (60753)
hbercy Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60753

Kedves Mindenki!

Sajnos édesapa múlt héten kedden elment végleg. Nagyon szeretett ezen az oldalon lenni, veletek beszélgetni. Mindig kérdezett, hogy s, mint kell ezt és ezt csinálni, hogy minél több dolgot megosszon veletek. Nagyon köszönöm, hogy ennyire szerettétek, ennyire visszavártátok őt. 

A legutolsó lehetősége a tüdőre egy sugárkezelés volt. Egy erős 3 napos dózist kapott, amit nem bírt ki a szervezete. 

Nem tudok én sem mást kívánni nektek, mint édesapa utolsó sorai voltak itt: NAGYON VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!

Utolsó útjára október 13-án kísérjük el őt 11 órakor. 

Üdvözlettel:

gyászoló lánya és felesége

fertőtlenítő Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60752

Lassan jobban járnék, ha annyi ezresem lenne egy hónapban, ahányszor jártam a "B" épületben, mint a nyugdíjam! :))  Na de nem baj, járjak csak még pár évig...

Előzmény: teerted (60750)
teerted Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60751

Akkor majd legközelebb. Állítólag tele van a süllőfészek, ezért szerdán reggel megyek ellenőrizni. :)

Előzmény: Moró Ildikó (60744)
teerted Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60750

A térképet kinagyítod, akkor azon is megtalálod a B épületet. Pont ott található, ahol Fertőtlenítő kórtárs leírta. :)

Előzmény: ammesz (60749)
ammesz Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60749

Köszönöm szépen! Magát a Korányit tudom, de csak a sebészetén jártam eddig, ott operáltak 7 éve. Egyik nap bementem, másnap megszabdaltak, úgyhogy a területet nem volt lehetőségem bejárni, megismerni. Szerencsémre azóta sem volt dolgom a Korányival.:)

Előzmény: teerted (60747)
fertőtlenítő Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60748

:))

Hát elég sokan szoktak várakozni az ajtaja előtt, de nem tököl sokáig az ügyfelekkel. Sajnos elég sokszor néztem már azt a folyosót várakozás közben. Azt nem tudom, hogy egy időre hív e mindenkit, vagy külön időpontra.

Nem mondhatok róla rosszat valóban.

Ja! Van egy rövidebb út is, csak nem akartalak megzavarni,de én ott szoktam menni...

Ha eléred jobb oldalon a parkolót, akkor a bal oldalon lévő  B épület elején jársz. Lesz ott fel az épülethez a domboldalban egy keskeny lépcső ( kb 30 lépcsőfok nyújtva ) Ha azon felmész a végén vagy egy kis teliajtó, amin egy tábla van, hogy vigyázz a fejedre, mert alacsony az ajtófélfa. :)) Ott bemész, jobbra fordulsz. Kb. 20 m. után ott van jobbra a radiológia, azon túlmész 4 métert és balra lesz felfelé a lépcsőház, amit említettem a másik hsz-ben! Majd két forduló a félemeletig és ott a VIII. belosztály! :))

Előzmény: ammesz (60745)
teerted Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60747

:DDD

Ezt akartam elküldeni, de úgy tűnik, más maradt a vágólapon.

http://holmivan.valami.info/korhaz-rendelo-orvos-terkep/30945

Előzmény: ammesz (60746)
ammesz Creative Commons License 2017.10.09 0 1 60746

Köszi a kérdőívet, de lány vagyok:)

Előzmény: teerted (60741)
ammesz Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60745

Nagyon köszönöm a részletes segítséged. 1/2 8 beszélt meg vele a tüdős dokinő időpontot. Ez mit jelent? Akkortájt vajon fogad is, vagy mindenki u.ebben az időpontban fog ott toporogni?

Mi van akkor, ha rossz napja van? Eddig úgy emlékszem csak jókat írtál róla. Rosszul emlékszem?

Előzmény: fertőtlenítő (60742)
Moró Ildikó Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60744

Most telefonáltak a Kékgolyóból, hogy holnaptól elutazik a doktor úr. A CT-m változatlan, ha akarom kiküldik a laborral együtt a címemre. November 2 után telefonáljak időpont kérésére. Ha gondoljátok a topik találka lehet egy kicsit később, Nellyke is kedden tudja meg az orvosnál az eredményeit. A héten szép idő lesz péntekig, bárhol össze jöhetünk egy kávéra.

teerted Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60743

Vigyél magaddal egy kottát, pl. Vivaldi Négy évszak, és nézegesd!:)

Előzmény: fertőtlenítő (60742)
fertőtlenítő Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60742

Hello!

Bemész a kapun és egyenesen végig az úton kb.250 métert. Jobbra lesz a parkoló, vele szemben a "B" épület. A főbejáratnál beméz, elmész balra az EKG, lévzésfunkció + büfé előtt, majd balra lesz a patika és utána jobbra a lépcsőház. Felmész a félemeletre, szembe csapóajtó, az a VIII. belosztály. A csapóajtóval szemben van a nővérek szobája, balra az adminisztráció és mellette Ostoros szobája.

Reméljed, hogy Ostorosnak jó napja lesz! :)))

Előzmény: ammesz (60738)
teerted Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60741
Előzmény: ammesz (60738)
teerted Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60740

Akkor ez már majdnem topiktali lesz. :)))

Előzmény: Moró Ildikó (60736)
ammesz Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60738

Szia! Segítségedet szeretném kérni. Ha busszal megyek fel a Korányiba, hogy találom meg az Ostoros dokit? Annyi tudok, hogy VIII. osztály, de nem találok olyan részletes térképet, amiből látnám, hol helyezkedik el, kb. mennyit kell majd gyalogolnom?

Köszönöm előre is a segítségedet.

Előzmény: fertőtlenítő (60727)
Moró Ildikó Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60737

Mindenkinek Jó reggelt és vidám napot!

Nellyke, ha tudsz valamit kedden az orvosnál írjál, vagy hívjál!

Bercykéről senki nem tud semmit?

Előzmény: jhonny2014 (60735)
Moró Ildikó Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60736

Szívesen látlak. Úgyis a számhúzás után órákat kell várni, inkább 1 órára megyek, addig a kemósokkal foglalkozik. Utána jövünk mi, de elég sok a vidéki, akik már azért mennek oda korán, mert indul vissza a vonatuk. Nem tudom hány ember van berendelve holnapra hozzá (én a júniusi kontrollnál kaptam még ezt az időpontot tőle). Mindenkit alaposan megvizsgál, egy ember átlag fél órát van benn nála.( 6-7 ember átlag 3 óra). Ha van facebookod, az üzenetben írd meg a tel. számod, ha ide nem akarod. Ha valamiért rossz a telefon, bejössz a 8 épület félemeletére megkérdezed a nevem, úgy is jó.

Előzmény: Törölt nick (60734)
jhonny2014 Creative Commons License 2017.10.09 0 0 60735

Jó reggelt Mindenki!

Én kedden reggel nem megyek a Kékgolyóba, mert fent kell jelentkeznem a dokimnál a Budakeszi úton a kórházban.

Csütörtökön lett vége a sugárnak, és remélem kinyirta a szarzsákot végre bennem.

De CT-t a dokinő itt a Kékgolyóban csak 1 hónap múlva javasolt, mivel a sugár addig még dolgozik.

Ildi, megint nem talizunk, sajnos.

Mindenkinek szép és gyógyulós napot kívánok

Bercikém merre vagy?

Üdv. M. Kornélia

Előzmény: Moró Ildikó (60733)
Moró Ildikó Creative Commons License 2017.10.08 0 0 60733

Szióka! Már múltkor is majdnem találkoztunk. Nekem kedden 12 után kell mennem a legfelső épületbe ( 8-as, vagy B, már nem tudom, mert csak bemegyek). Félemelet, Pintér Tamás. Inkább csak 1 óra körül megyek, mert addig a kemósokkal foglalkozik. Számot húzunk, aztán sokszor este 6  körül sorra kerülünk, borzasztó sokan vannak. Kornéliát is megkérdezem. Múltkor nem jött össze a randink. Őt valahová elvitték a sugárra máshová, én meg a CT-n éhgyomorra  adott 2l anyagtól olyan hascsikarást kaptam, hogy rohantam haza.

Előzmény: teerted (60732)
teerted Creative Commons License 2017.10.08 0 0 60732

Reggel nyolcra megyek vérvételre,  majd utána jön a kezelés. Nagyjából du. 1-2 körül végzek. :)

Előzmény: Moró Ildikó (60731)
Moró Ildikó Creative Commons License 2017.10.08 0 0 60731

Kedden jön valaki a Kékgolyóba? Valószínű megint félnapos várakozás lesz az onkológusnál. Most tudom meg a hétfői CT-m eredményét.Ez már az 5. CT a tavaly júliusi műtétem óta. Kicsit izgulok, mert az onkoteam tavaly augusztusban kemót és/vagy sugarat írt ki. Az onkológusom azt mondta, hogy szó se róla, majd ha a CT is mutat rosszat. Ilyenkor izgulok, hogy kinek van/volt igaza.

Orchidea2016 Creative Commons License 2017.10.08 0 4 60729

Köszönöm mindenkinek!

Azóta is jó, és tünetmentesen vagyok. :)

Előzmény: Remény123 (54504)
teerted Creative Commons License 2017.10.08 0 0 60728

Ez elég jó időpont. Az OOI-ban legalább két hónap. Nekem szeptember közepe körül kérték meg a november végén esedékes CT-t.

Előzmény: fertőtlenítő (60727)
fertőtlenítő Creative Commons License 2017.10.08 0 2 60727

Sziasztok!

Nem semmi, hogy okt. 1-én jegyeztek elő CT-re és a dátum - november 6 !!!

Kurva nagy szerencsém, hogy nem haldoklom.....

ui: Japipapi nem mindennapi fazon! :))

japipapi Creative Commons License 2017.10.08 -4 0 60726

Szia Lora!

Magam sem tudom erős vagyok, vagy konok, de mindegy e szituban, az eredmény a fontos.

Az igaz, sokszor, világ életemben szinte már merev voltam, amit kiagyaltam tűzön-vízen át végrehajtottam. A melóban is (igaz, hajthatatlanságom hátrányt is okozott néha) akaratos voltam. (de azért munkatársaim, beosztottaim elismertek, tán' szerettek is, mert ember is voltam)

Talán az erdélyi-délvidéki vérkeveredés előny lett. :-)

Köszönöm szavaid.

Előzmény: Lora1213 (60724)
japipapi Creative Commons License 2017.10.08 -4 1 60725

Szia kedves Eti!

Igazad lehet, bár vannak kétségeim. Oly sok gond nem egy pillanat műve lehetett. Gondolom a primer dagi rég felismerhető lehetett volna. Hogy ilyen helyzet, a kialakulása az egyén hanyagsága, vagy orvosi figyelmetlenség az eredmény, számomra érthetetlen.

12 hét alatt étlen, szomjan maga a halál. 

12 hét alatt nem látta orvos? Valóban miért nincs orrszonda? Miért nincs vénás táplálás? Nem értem. Zavaros a kép.

Köszönöm "kalapod", jó az eredmény, de nem azért nagyon figyelek legalább a további szinten tartásra. :-) 

Előzmény: _Eti_ (60723)
Lora1213 Creative Commons License 2017.10.08 -1 0 60724

Fantasztikusan erős férfiember vagy ! 

Előzmény: japipapi (60722)
_Eti_ Creative Commons License 2017.10.07 0 0 60723

Szerintem Ilona Papik ismerősének valahol lejjebb/hátrébb van a dagi, azért nem tud enni.

Láttam ilyet... félévig ment a küzdés, mert csak a folyékony cuccok mentek, az is küzdősen, és abba próbáltunk belepakolni mindent, ami jó sok kalória is, meg tápanyag is.

12 hét nagyon sok, nem tudom, van-e orr-szondája (Papik Ilona ismerősének), vagy ilyen gyomron át bevezethető szonda, és/vagy táplálják-e intravénásan.

Japipapi, előtted meg le a kalappal, hihetetlen, amit csinálsz, örülök a jó leleteidnek :-)

Előzmény: japipapi (60722)
japipapi Creative Commons License 2017.10.07 -5 1 60722

Szia! 

Nagyon sajnálom, pár konkrétan nem nagyon tudom mi a fő gond. Melyik primer, melyik áttét. Sok itt a rákos (hisz azért vagyunk itt), de kevés (szerencsére) a fej-nyak rákos. Nos én fejes, közelebben, fogíny rákos vagyok, kis szájfenék rákkal harcolok. Tavaly áprilisban derült ki, azonnal megműtöttek, kaptam 60 Gy sugarat. Rengeteget biztattak,-itt is-, szájsebész, onkológus, radiológus, háziorvos, de legfőképpen közvetlen környezetem és a túlélő rákos. 

Nagyon rossz, ha hozzátartozód nem eszik. Nekem a sebész-onkológus lelkemre kötöttem, hogy csak akkor van remény, ha megpróbálom a kondit visszaszerezni, és bármilyen nehéz, enni kell. Változatosan, lehetőleg nem korszerű TESCO-s alapanyagokkal tankolni. Ma is kapok kedvezményesen tartalmas, vitaminos cuccot. Nutridrinkot, de én csak nutrifosnak hívtam, mert 3 hétig ez volt az fő érrendem, hisz komoly műtétem volt, átvágták a nyakam, mint egy csirkének, kidobták jobboldali állkapocs csontom és az összes fogam, persze az érintett és a  kicsivel több izmot, azzal az összes ideget. Így megszűnt az ízérzetem és a rágás. 

Akkor is megfogadtam, mindent megteszek, hogy erőre kapjak, majd életmódváltással harcba szálltam a rákkal. Marha nehéz volt enni, minden kaja keserű és semmi más íz! 

Az illatra és a látványra koncentráltam és ma is. Visszaidézem, hogy milyen volt a gulyásleves, körömpörkölt vagy akár puszta pörköl, pacal. Rántott hús? Beleharapni fog nélkül? Soha nem  lesz ilyen? De hogy nem ! Kitaláltam pl., hogy a csirkehús ledaráltam, formáztam combszerűre és úgy rántottam ki. persze prézli nélkül. Meg lett az illúzió és jó ízűen pampogva, de nyeltem, a reszelt uborkasalátával, vagy éppen reszelt "koviubit"! 

Ivás? Csak szívószállal tudok, mert szám nem tudom bezárni, kifolyik. És ami a röhej, innom kell naponta minimum 3 lityi vizet. Nem folyadékot, vizet. Nagyon nehéz, mert a rákom előtt vizet csak mosakodáshoz használtam. :-) 

Át érzem nagyon hozzátartozód helyzetét és próbáld észhez téríteniNélküle nem elképzelhető túlélt!

Sokszor ma is azt érzem, hogy megfulladok, mert valami elzárja a garatot, légcsövet. Közben a fenét. Rosszul működik a nyálmirigy, kevés nyálam van és az is sűrű, megtapad valahol torkomban. Iszom, gargarizálok galaj teával, iszom a fokhagyma-méz- házi pálinka kutyulélot. Sok tejet és semmi ipari üdítőt Eszem, iszom a természetes vitaminokat, ásványanyagokat. Ezek nem gyógyszerek, hanem piacos növények, állatok. 

Nagyon szeretnék segíteni! Kérdésedre válaszolok, ha tudok. Már úgy tűnik, erősebb vagyok, mint a rák, bár ott lehet bennem, fene bánja, ha nem piszkál. :-) 

Előzmény: Ilona Papik (60715)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!