Az N47-es motor több évjárata tényleg számos konstrukciós problémával küzd, ahogy ezt a spontán kigyulladó, szintén ehhez a motorcsaládhoz tartozó négyhengeres 20d-k esetében már láthattuk.
Az sem lehet boldog, aki megússza a motortüzet. Tamás összesen 3 millió forintnyi, 150 és 250 ezer kilométer közt jó eséllyel megdöglő alkatrészt sorolt még fel. A listán a motor vezérlésén (lánc+feszítő) kívül a hajtórúdcsapágyak, a műanyagból készült, repedésre hajlamos szívósor is szerepel. Eresztenek a légrugók (darabonként 150 ezer forint), feladja a légrugórendszer kompresszora (250 ezer forint), elköszönhet a kormánymű (kiviteltől függően 300-500 ezer forint), illetve a klímakompresszor. Olyan apróságok is adódhatnak, mint a hátsó árnyékolóredőny, valamint a panorámatető mozgatómechanikájának hibája (ha van), az xd, vagyis az összkerékhajtásos változatokon pedig az osztómű meghibásodása okozhat gondot. Utóbbi alkatrész önmagában 700-800 ezer forintba kerül, és természetesen a felsoroltak mindegyikét munkadíj ellenében cserélik.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vezető oldalon középső befúvóból nem jön a meleg. se középen sem az ablak felől. Szélvédőre, lábra megy. Az anyós oldalon mindenhol jön. Igy vettem de mostmár jön a tél és idegesít.
HCV -t kicseréltem egy bontottra de ugyanaz. Valamelyik terelő lapát van beragadva?
Valamelyik autónak menni kell a háztól, mindegy melyiknek. A Mercedest már hirdetem, a BMW-t nem fogom feltenni sehova, ismerősöknek említem, meg ide beírom. Szóval 2010/10 havi 530d GT, jelenleg 152e km-el, autóbuzi által karbantartva. Ha valakit érdekel, részletesen elmesélek róla mindent, a lényeg, hogy teljesen költségmentes állapotban van minden tekintetben (gumik (téli-nyári gyári felnin), fékek, futómű, motor, váltó stb, stb.) Nagyjából ismertek, így nem fogom túl hosszúra 6,5m az ára, róla van szó:
E-mail címem nyilvános. :)
(Remélem a Mercit sikerül előbb eladni, és ez akkor maradhat. :))