Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142400

Ez itt a képen, ha jól emlékszem 54x1mm-es cső volt és 3-méter 6x1-es lágy vörös cső van rajta szorosan...(na ez volt az igazi szopás)...

 

..."És egyáltalán milyen vastagságúra, hogy kirúgás után még szoruljon a 42-esen?"...remekül megláttad a lényeget...:):)...

 

Rengeteget szívtam vele (mert ez volt az első ilyen amit csináltam) és akármilyen lágy a cső, amit rá akarsz tekerni, pár milit mindig kirugózik a rohadék...

Én inkább forrasztással rögzítettem az első menetet, utána szorosan rátekertem és jó sok kínlódással, meg mindenféle trükkökkel rögzítettem a kirugózás előtt, hogy megtudjam a végét is forrasztani...persze vigyázni, hogy ne lapítsad össze és ne is karcold meg, mert ugye az kívül csúnya lenne...DD...

 

A 6x1-es lágy cső, 3-méter hosszan, neked is jó lehet a páracsőre és így egy külön hűtőággal tudnád szabályozni a deflegmációt...

 

...én a fejhűtővíz szabályzását egy jó kis tűszeleppel oldottam meg, amit a víztisztítós boltban vettem...ennek mindkét fele "rácuppan" a 6-os csőre...nagyon finoman szabályoz és már ki is próbálták, állítólag szuper jó...

Előzmény: Green Corner (142399)
Green Corner Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142399

42-es páracsőre milyen vastagságú spirált lehetne tekerni? És egyáltalán milyen vastagságúra, hogy kirúgás után még szoruljon a 42-esen? 30 cm függőleges rész van a sisak felett. Nyáron a nagy melegekben kevés a defmegláció.

Előzmény: rézműves1 (142398)
rézműves1 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142398

A képek meg lemaradtak............töltetes oszlop, külső fejhűtővel...

Előzmény: rézműves1 (142397)
rézműves1 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142397

Egy "érdekes" kísérlet...

Green Corner Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142396

Úgy igaz, viszont én a belinkelt kísérletre reagáltam.

Előzmény: kopasz szuzukis (142395)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142395

Valóban "sűrűbb" (nagyobb sűrűségű - fajsúlyú), de NEM olajosabb. Sőt, olajban szegényebb. A felső réteg azért tisztább, mert a magasabb alkoholtartalom miatt az olaj még oldott állapotban van.

Előzmény: Green Corner (142393)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142394

Ez, így, ebben a formában nem igaz.

Megfigyelhetted volna, hogy az utópárlat szedése során az alkoholban szegényebb párlat szépen "aláfolyik" a fölül lévő, alkoholban dúsabb párlatnak. Eközben valamennyi alkoholosabb fázist magával ragad, és alul összekeveredik. Mert a kozmaolaj az biza csak az alkoholban dús elegyben oldódik. Vizesebb közegben kiválik.

Előzmény: Törölt nick (142388)
Green Corner Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142393

Nekem a kísérletből az jön le, hogy a sűrűbb (nehezebb) folyadék (olaj) van alul.Mikor a könnyebb (alkohol) folyadékot elkezdjük vízzel sűríteni, akkor az olaj lesz a könnyebb és a alkohol-víz keverék tetejére feljön.

Előzmény: Törölt nick (142392)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142392

A kérdés jó.  Elbizonytalanítottál! Talán az alábbi link szolgál némi magyarázattal.

 

http://metal.elte.hu/~phexp/doc/fgm/e29s2.htm

 

 

Előzmény: Green Corner (142389)
sogi01 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142391

                                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142377)
kivimánia Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142390

Érdekes:

Előzmény: Törölt nick (142388)
Green Corner Creative Commons License 2017.10.08 0 0 142389

A nehezebb 5 fokos van felül, a könnyebb tömény meg alul?

Előzmény: Törölt nick (142388)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142388

Talán nem volt össze keverve. 

 

A fotó körte utópárlat gyűjtése 65 fokos kifolyótól 5 fokos kifolyóig ( egylépcsős), egy óra alatt.

Alul van a tömény fölül az 5 fokos. Jól követhető, hogy a kozmaolaj mértéke hogyan csökken a főzés vége felé. 

  

 

 

És összerázva, megfokolva 40 fokos.

 

 

 

 

Előzmény: Csikky (142286)
Green Corner Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142387

Dehogy veszek meg ilyet! Csak almát (Leskováci), olcsóbb is volt (160). A körtét ajándékban csentem el.:))

Előzmény: Jolida (142385)
Figyelget Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142386

Tíz ilyen és tele a harmincas hordó! :))

Előzmény: Green Corner (142383)
Jolida Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142385

Íze?

Egyszer kóstoltattak velem egy közel negyvenkilós görögdinnyét.

A Halloween tök ahhoz képest kutya....a sem volt. :-ppp

Előzmény: Green Corner (142383)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142384

Igen fagyasztott, Az idei is már bent van a fagyóban, és ami nem fogy el, majd jövőre becefrézem.

Előzmény: Green Corner (142379)
Green Corner Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142383

Kinek van a legnagyobb?:)

kupeci Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142382

Kicsit nehezen jöttem rá miért kell a cső tetejét kifúrni, de sikerült!:)

Előzmény: rézműves1 (142378)
Green Corner Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142381

Köszi!

Előzmény: endrepp (142380)
endrepp Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142380

Fagyasztott.

Előzmény: Green Corner (142379)
Green Corner Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142379

Mit jelent, hogy tavalyi birs? 2016-ban termett, cefrézett birs?

Előzmény: ksanyi52 (142375)
rézműves1 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142378

Végre megjött Kínából az 1/4"-os, 3-állású csap, amivel a "labanc-típusú" epruvetta csatlakozik a hűtő kifolyó csövéhez...

 

...a kar elfordítása lehetővé teszi egy pár cent kicsorgatását, az epruvettán kívül is......

 

...és mivel az epruvetta rá van szerelve, az aljára egy kis leeresztő golyóscsap került...

 

Persze lehet vitatkozni, hogy minek ezt komplikálni, de van aki így szereti és neki nagyon bejön...(jobb tőle a vizelete...DD)...

sogi01 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 142377

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142362)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.10.06 0 0 142376

A birs már csak ilyen. Főleg, ha nem volt teljes a pektinbontás. A megmaradt élesztőgombák, plusz némi aspergillus niger lassan tovább dolgozott.

 

Előzmény: ksanyi52 (142375)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.06 0 1 142375

A tavalyi birs. Amit írtam hogy a hétvégén akarom kifőzni.

Előzmény: endrepp (142374)
endrepp Creative Commons License 2017.10.06 0 0 142374

Milyen cefre?

Előzmény: ksanyi52 (142371)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 142373

De mitől állt le? Bent van fedett helyen.

Előzmény: kopasz szuzukis (142372)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.10.06 0 0 142372

Beindult.

Előzmény: ksanyi52 (142371)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 142371

Sziasztok! Minden reggel leszoktam nyomkodni a bundát és a következőket tapasztaltam.: Hétfő, bunda fent, alig szusszan. Kedd megfordult, bunda lent, lé fent, alig szusszant. Szerda, csütörtök nem nyúltam hozzá. Péntek: menni akartunk feltenni. Bunda fent , úgy fújt mint egy bálna. Mi történt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!