Ez itt a képen, ha jól emlékszem 54x1mm-es cső volt és 3-méter 6x1-es lágy vörös cső van rajta szorosan...(na ez volt az igazi szopás)...
..."És egyáltalán milyen vastagságúra, hogy kirúgás után még szoruljon a 42-esen?"...remekül megláttad a lényeget...:):)...
Rengeteget szívtam vele (mert ez volt az első ilyen amit csináltam) és akármilyen lágy a cső, amit rá akarsz tekerni, pár milit mindig kirugózik a rohadék...
Én inkább forrasztással rögzítettem az első menetet, utána szorosan rátekertem és jó sok kínlódással, meg mindenféle trükkökkel rögzítettem a kirugózás előtt, hogy megtudjam a végét is forrasztani...persze vigyázni, hogy ne lapítsad össze és ne is karcold meg, mert ugye az kívül csúnya lenne...DD...
A 6x1-es lágy cső, 3-méter hosszan, neked is jó lehet a páracsőre és így egy külön hűtőággal tudnád szabályozni a deflegmációt...
...én a fejhűtővíz szabályzását egy jó kis tűszeleppel oldottam meg, amit a víztisztítós boltban vettem...ennek mindkét fele "rácuppan" a 6-os csőre...nagyon finoman szabályoz és már ki is próbálták, állítólag szuper jó...
42-es páracsőre milyen vastagságú spirált lehetne tekerni? És egyáltalán milyen vastagságúra, hogy kirúgás után még szoruljon a 42-esen? 30 cm függőleges rész van a sisak felett. Nyáron a nagy melegekben kevés a defmegláció.
Valóban "sűrűbb" (nagyobb sűrűségű - fajsúlyú), de NEM olajosabb. Sőt, olajban szegényebb. A felső réteg azért tisztább, mert a magasabb alkoholtartalom miatt az olaj még oldott állapotban van.
Megfigyelhetted volna, hogy az utópárlat szedése során az alkoholban szegényebb párlat szépen "aláfolyik" a fölül lévő, alkoholban dúsabb párlatnak. Eközben valamennyi alkoholosabb fázist magával ragad, és alul összekeveredik. Mert a kozmaolaj az biza csak az alkoholban dús elegyben oldódik. Vizesebb közegben kiválik.
Nekem a kísérletből az jön le, hogy a sűrűbb (nehezebb) folyadék (olaj) van alul.Mikor a könnyebb (alkohol) folyadékot elkezdjük vízzel sűríteni, akkor az olaj lesz a könnyebb és a alkohol-víz keverék tetejére feljön.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sziasztok! Minden reggel leszoktam nyomkodni a bundát és a következőket tapasztaltam.: Hétfő, bunda fent, alig szusszan. Kedd megfordult, bunda lent, lé fent, alig szusszant. Szerda, csütörtök nem nyúltam hozzá. Péntek: menni akartunk feltenni. Bunda fent , úgy fújt mint egy bálna. Mi történt?