Keresés

Részletes keresés

nemzep Creative Commons License 2017.10.05 -1 2 17539

Én sem értem.

Van neki valami...azt se tudja, hogy mi. Feltette, és licitál rá, aki akar.

Komolyan nem értem...még ha oda lenne is írva, hogy eredeti és hogy Aba Sámuel, a Vatera dolgozónak nem feladata ennek vizsgálata. Majd ha valaki becsapottnak érzi magát, akkor pereskedhet. Már ha annyira hülye, hogy úgy licitálgat valamire, hogy azt se tudja, mi az.

Előzmény: W_B (17538)
W_B Creative Commons License 2017.10.05 -3 0 17538

Hamis!

Ez a baj vele. :)

Nem érted??

Előzmény: Real Putyur (17537)
Real Putyur Creative Commons License 2017.10.05 -1 2 17537

Nem egeszen ertem.

Az van odairva, hogy "Régi Ezüst ? érme"; "A képen látható állapotban!".

Hol van itt megemlitve Aba Samuel...?

Nem is utal semmilyen eremre, nem irja hogy ez-meg-az, eredeti.

Nem latom a problemat.

Előzmény: W_B (17536)
W_B Creative Commons License 2017.10.05 -2 1 17536

Hamis termékek és a Vatera..

Itt van például egy hamis Aba Sámuel érme.

Ki itt a "jogtulajdonos", akinek jeleznie kellene a hamisítványt.. Aba Sámuel..?

LadyP Creative Commons License 2017.10.05 -2 1 17535

Pontosan! Engem is ez zavar...

Előzmény: Törölt nick (17534)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.05 -2 2 17534

Ebben eddig akár igazad is lehetne. Csak itt néhány besavanyodott ember ezen már bőven túllépett. Nem a valós és jogos problémákat írják le, hanem helyette ilyen-olyan vélt vagy valós agyrémeket felnagyítva, kicsavarva, féligazságokkal és csúsztatással megtoldva. A tárgyilagosság és esetleg egy kevés jóindulat hiányzik.

Előzmény: Generic Jingle (17531)
LadyP Creative Commons License 2017.10.05 0 0 17533

Igen, én kifejezetten szeretek dicsérő szavakkal illetni jó szolgáltatókat - éttermeket, zenészeket, stb. Van, amikor kifejezetten azért keresem meg őket a facebookon, hogy elmondhassam, elégedett vagyok velük. Nem hiszem, hogy UFO lennék attól, hogy kis mosolyt szeretnék csempészni mások napjába. Meg ha mindenről csak a rosszat írnánk, akkor nehéz lenne eldönteni, hogy valójában kik a jók. Képzeld el, hogy pl. egy utazási oldalon keresel jó szállást, de mindenhol csak azt látod, hogy "rossz a kaja", "koszos az ágnyemű", stb - akik meg megérdemelnék a pozitív érzéseket, azokról nem lenne semmi infó. Nem azt mondom, hogy a rosszról hallgatni kell, csak már nagyon fáraszt, hogy bármilyen cikket vagy akármit olvasok, 95%-ban panaszkodással találkozom.

Amúgy meg én szeretem személyesen, értelmesen intézni, ha valamivel gondom van - felkeresem a boltot, telefonálok, stb., és csak végső esetben húzom le nyilvánosan a szolgáltatót (ha azt látom rajtuk, hogy nulla erőfeszítést tesznek annak érdekében, hogy kiengeszteljenek). Szerintem ez így lenne korrekt, hiszen mind emberek vagyunk, tehát hibázhatunk is.

Előzmény: Generic Jingle (17529)
prs Creative Commons License 2017.10.04 -3 0 17532

Józan ésszel én sem értem. :-)

Előzmény: Generic Jingle (17531)
Generic Jingle Creative Commons License 2017.10.04 -2 2 17531

Nem iróniának szántam, most nem az volt a lényeg, hogy mennyi az annyi, és hogy jó ez így vagy lehetne jobb is, bár ez is megérne egy misét, csupán egy példát akartam írni arra, hogy ami úgy működik jobb esetben, ahogy kellene (pl. másnap ott a levél), rosszabb esetben ahogy azt a szolgáltatást nyújtó fél vállalja (pl. harmadnapra ígéri, de akkor az tényleg legyen ott harmadnapra), akkor azt nem szokás megírni, az nem téma, de nem is kell, hogy az legyen.

Józan ésszel nem is értem, miért lenne baj, ha egy ilyen oldalra azok írnak többségben, akiknek kérdésük, panaszuk van. Vagy azt is meg kellene írni a megfelelő helyeken, ha pl. a fogorvosnál nem törik bele a fúró a fogamba, az orvos a valóban rossz fogamat fúrja ki vagy húzza ki, nem a nyelvembe szúrja az érzéstelenítővel a tűt, nem törik össze alattam a szék, stb.?

Előzmény: prs (17530)
prs Creative Commons License 2017.10.04 -2 1 17530

"úgy működik, ahogy kellene, ha pl. a posta pár nap alatt elviszi a levelet A-ból B-be"

Ez most irónia? Vagy a szomorú magyar valóságot elfogadtuk, és beletörődtünk, hogy ennek így kellene lennie? Én még emlékszem, amikor tizenéve egy sima levél rendszerint ott volt másnap, és ritkán előfordult, hogy csak harmadnap. De azóta nyilván fejlődött a posta rendszere. ;-)

-------------------------------------------------------------------------

Ami elvárt/elvárható, azon nem jellemző, hogy örömködünk.

És hogy a szövegértési zavarokat tisztába tegyük: Én nem panaszkodtam, csak kérdeztem, majd a válaszok után tettem szóvá, hogy ez így félreérthető. Amit továbbra is fenntartok.

Előzmény: Generic Jingle (17529)
Generic Jingle Creative Commons License 2017.10.04 -2 2 17529

Nem gondolod, hogy ez a természetes?

Vagy te amikor felkelesz, így indul a napod: "jujj, de jót aludtam ebben a kényelmes ágyban, rögtön meg is írom. És ez a párna! Ezt is megírom. Most kimegyek fogat mosni. Hú, ez a fogkrém, de jó, ezt is megírom..."?

Azt igen kevesen írják meg, ha valami úgy működik, ahogy kellene, ha pl. a posta pár nap alatt elviszi a levelet A-ból B-be, de ha négy hét múlva érkezik meg egy elsőbbségi küldemény, az emberek többsége biztosan megírja vagy elmeséli.

De szólj nyugodtan, ha te eltész ebben a nagy átlagtól.

Előzmény: LadyP (17528)
LadyP Creative Commons License 2017.10.03 -2 4 17528

Hagyd őket, csak a tűzszítást élvezik, ez a hobbijuk. :D Ezt már a facebookon is észrevettem, hogy a legtöbben csak panaszkodni járnak oda (lehúzni 1 csillagosra szolgáltatókat, stb), ha meg épp elégedettek, arról mélyen hallgatnak. Az öröm az jár, ha valami jól működik, az természetes. Ha viszont valami nem tetszik, akkor pusztuljon az egész világ, orrvérzésig le kell járatni mindenkit.

Előzmény: nemzep (17527)
nemzep Creative Commons License 2017.10.03 -5 3 17527

Válaszoltam neked, teljesen normálisan, tényszerűen, bár tőmondatban, de mégsem kifogásolható módon, ennyit:

"Nem kérik el."

Mire te reagáltál:

"

Utálok személyeskedni, de kib#&#@ˇ^˘°ul irritál a pökhendi mindenttudnivélő arroganciád...stb."

Nem éreztem úgy, hogy bármire is kíváncsi lennél tőlem ezek után. És az is biztos, hogy ebben sem tévedtem.

Igazad meg mégsem volt.

De nem is kell engem megkövetni. Ahhoz kellene minimális intelligencia.

Előzmény: prs (17525)
prs Creative Commons License 2017.10.03 -2 0 17526

Hehe, kíváncsiságból megnéztem az ominózus pontot, ami miatt annak idején a fórumból kizártak és a vateráról is eltiltást kaptam (nem én voltam az egyetlen, aki félreértette, mivel hibás volt a megfogalmazása), és lám, ki van javítva.

Szóval mégiscsak igazam volt. :-)

(De mégsem kérem a fórumhozzáférésem vissza.)

Előzmény: prs (17525)
prs Creative Commons License 2017.10.03 -3 0 17525

Nem.

Én feltettem egy kérdést. Kapok egy választ, ami ellentmond a vaterának (szigorúan csak a józan ész és a logika alapján, a vatera attól persze működhet másképp, mint annyi minden).

Ő el tudná magyarázni, de nem teszi, mert ő jobban tudja, hogy mit gondolok.

Lehet, hogy csak bátor vagy. :-)

(Engem tiltottak ki azért - nem véglegesen - a vateráról, mert a felhasználók értékelésére vonatkozó meghatározás nyelvileg teljes hülyeség volt, és ezt szóvá mertem tenni. Szóval vannak e téren tapasztalataim náluk, talán ezért nem vagyok bátor.)

Előzmény: Real Putyur (17524)
Real Putyur Creative Commons License 2017.10.03 0 2 17524

...és ha nem számítja fel, akkor te is megköveted...? ;-)

Egyébként NEKEM nem annyira félreérthető. Persze lehet hogy csak bátor vagyok, mint a vak ló.

Előzmény: prs (17519)
prs Creative Commons License 2017.10.03 -2 0 17523

Lehet. De akkor is félreérthető.

Ha a számlázandóban látom, akkor már késő. :-)

Én nem utólag akarom reklamálással tölteni az időt, egy világos és egyértelmű felületet sokkal többre értékelnék.

Előzmény: Törölt nick (17522)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.02 0 3 17522

Erre asszem az a megoldás, hogy ez valóban a feltöltési díj - ahogy a képernyőfotódon is olvasható. Vagyis nem módosítási díj. Módosításnál ezt akkor látod, ha 24 órán belül feltöltött termékről van szó. A feltöltési díjat valamikor éjfélkor (vagy ilyesmi) emeli át a rendszer a számlázásba. Ha előtte módosítasz az aukción, akkor látható a díj. Ha utána, akkor nem. Mondjuk ez szerintem is zavaró, de így tudták megoldani.

Amúgy meg az a mérvadó, amit a személyes menüdben a számlázandó menüpontban tételesen felsorolva látsz. Ha ott találsz módosítási díjat (vagy a feltöltésen kívül bármilyen más megnevezéssel ismételten felszámított 9Ft-ot) akkor reklamálhatsz. De addig csak félreértés, félreértelmezés.

Előzmény: prs (17511)
nemzep Creative Commons License 2017.10.02 -2 1 17521

Biztos, hogy nem tévedek. Pontosan ismerem a működést, tudom, hogy milyen esetekben és miért ezt írja ki.

Előzmény: prs (17519)
nemzep Creative Commons License 2017.10.02 -2 1 17520

El tudnám magyarázni, de nem éri meg, mert nem megérteni akarod, hanem szidni valakit, bárkit, és a Vatera pont kéznél van.

Előzmény: prs (17516)
prs Creative Commons License 2017.10.02 -1 0 17519

Nyomok egy továbbot, ha felszámítja, nemzep itt mindenki előtt megkövet, beismerve, hogy tévedett.

(Ha akarod, átutalhatod. :-))

Ha nem számítja fel, nem kell utalnod, miért is kéne. Ez esetben megvan a valódi válasz a kérdésemre. (Azt fenntartom, hogy a vatera nem tud magyarul, a képemen látható felállás egyértelműen félreérthető.)

Előzmény: Real Putyur (17517)
nemzep Creative Commons License 2017.10.02 -2 2 17518

Nem utálsz személyeskedni. Nem voltam arrogáns, eszemben sem volt. Segíteni szerettem volna, de nem találtam táptalajra. Van ilyen. Kettőnk közül nem én szenvedek.

Real Putyur Creative Commons License 2017.10.02 -1 2 17517

Ha atutalom neked a 9 Ft-ot, nyomsz a kedvemert egy "tovabb"-ot...?

(Ha nem szamitja fel, akkor is megtarthatod a penzt.)

Előzmény: prs (17516)
prs Creative Commons License 2017.10.02 -2 0 17516

Én azt látom, hogy módosítottam a kikiáltási áron, és itt az áll, hogy módosítások összes költsége 9 Ft.

Most vagy én nem tudok magyarul, vagy a vatera.

Ebben a helyzetben nem szívesen nyomok Továbbot. Nem a 9 Ft, hanem az elv. (Bár nemcsak egy terméken módosítanék.)

(Korábbról úgy rémlik, hogy láttam itt már módosítások költségeként 0 Ft-ot. De ezt nem tudom dokumentálni.)

Előzmény: Real Putyur (17513)
Generic Jingle Creative Commons License 2017.10.02 -2 0 17515

Lehetetlen.

Előzmény: Real Putyur (17513)
Generic Jingle Creative Commons License 2017.10.02 -2 2 17514

Szívemből szóltál. ;-)

Amúgy ezt én is tapasztaltam már, áremelésnél is és árcsökkentésnél is. De, ahogy írtam, egyforintos termékért is kértek már el 9 forintot, csak mert merészeltem minimálárat beállítani. Igaz, annak az árát is elkérték.

Real Putyur Creative Commons License 2017.10.02 0 2 17513

Nem tudom, ez igy engem nem gyozott meg.

Lehet hogy ha a "tovabb"-ra nyomsz, akkor az fogad, hogy:

Feltoltesi dij   9 Ft.

Szamlazva     9 Ft.

Egyenleg:      0 Ft.

Lehetetlen...?

prs Creative Commons License 2017.10.02 -2 0 17512

:-DDDDDDDDD

Előzmény: Generic Jingle (17508)
prs Creative Commons License 2017.10.02 -2 1 17511

Utálok személyeskedni, de kib#&#@ˇ^˘°ul irritál a pökhendi mindenttudnivélő arroganciád.

Szerinted nem azért kérdeztem, mert a kérdés előtt 5 perccel próbáltam egy termék kikiáltási árát csökkenteni, és csak néztem, hogy miért akarnak a módosításra megvágni 9 Ft-tal?

Nem kérik el, mert nem nyomok a továbbra.

Különben elkérnék.

De tessék, mert szerinted nem kérik el, de a vatera ezt másképp tudja.

Előzmény: nemzep (17509)
Generic Jingle Creative Commons License 2017.10.02 -2 1 17510

Mindjárt megkapod, hogy csak kitaláció a probléma. :-)

Amúgy ilyet én is láttam, ahol nem egy 1 ft-os termék árát variáltam, mégis elkérték a 9 forintot. De biztosan csak kitaláltam. :-)

Én mondjuk azt nem értem, hogy ha 1 ft a termék, plusz teszek rá minimálárat, akkor az miért 9 ft + a minimálár díja?

Az 1 ft termék feltöltése 0 ft, bármennyi is a végső ár. Ha nem viszik el, akkor is.

A minimálár esetében miért nem ugyanez a helyezet? Ha elviszik, akkor fizetek jutalékot, ha meg nem, akkor meg ott van a minimálár díja. Miért kell ilyen esetben a 9 forintot is kifizetni?

Előzmény: prs (17507)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!