Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142322

Számolás alapján szoktam hígítani, nem méregetem.

Én magamnak főzök. Nem igazán érdekel, ha pl. a 45 fokosnak szánt pálinka 44 vagy 46 fokos lett.

Előzmény: Kisbvb (142321)
Kisbvb Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142321

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy a kész pálinka higításához jól jönne egy 35-75% -ös hőmérős fokoló. A nagy méret, hogy viszonylag jól lehessen leolvasni. Ezzel a kezdetektől lehetne higítani a fogyasztási fokra.

Érdekelne ez valakit?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142320

2 literhez nincs elég kicsi kóstolópohár :)))

Előzmény: Jolida (142319)
Jolida Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142319

Talán ha nem vizespohárral kóstolnál... :-ppp

Előzmény: 1zsakkrumpli (142318)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142318

Oké, de akkor elfogy :)))

Előzmény: kupeci (142315)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142317

"Éj fekete lett" miből csináltad?

Előzmény: ksanyi52 (142314)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142316

:)

Előzmény: endrepp (142299)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142315

Ebben Te döntesz, ha sokáig rajta tartod a magíz lesz a dominánsabb, ha kevés ideig, akkor halványabb színt kapsz. Green megmondta: Kóstolni Kóstolni! Itt most nem lehet, hanem kötelező!:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142313)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142314

Most hogy mondtátok én is megnéztem. Éj fekete lett , de egyáltalán nem keserű. Többet tettem bele de kivettem időben. És akkor még keserű volt kicsit. Pihentetni kel pihentetni!

 

Előzmény: öreg_néne_b (142302)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142313

Meddig kell ilyen arányokkal érlelni?

Előzmény: kupeci (142311)
pickup007 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142312

Sziasztok!

Egy ötven literes főzőben, aminek a réz üstfedő + sisakja 20 literes mennyi az a minimális alszesz, amit még érdemes finomítani?

kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142311

(bocs ezt csak szimplán gondoltam)

Előzmény: kupeci (142309)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142310

Igaz,igaz.

Előzmény: öreg_néne_b (142306)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142309

Az arány jónak tűnik,az arány jónak tűnik.

Előzmény: 1zsakkrumpli (142298)
Figyelget Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142308

Ebben az esetben nincs más, mint kóstolni, kóstolni, kóstolni... :)

Előzmény: öreg_néne_b (142306)
endrepp Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142307

Elképzelhető egy olyan eset is, hogy a tea mennyisége sok és az idő rendben van. Konkrétan én arra gondoltam, hogy 1zsákkrumpli a mennyiségetemelte, azért lett sötét hamar, az idő nem lehet sok, hiszen pár napot említett.

Előzmény: öreg_néne_b (142306)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142306

Nem igazán. Egy túláztatott, csersavas teát nem tudsz annyira hígítani, hogy finom és illatos legyen.

Előzmény: Figyelget (142304)
zsorsz Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142305

Kóstolás is támpontot adhat ha keserű,kiforrt.Ha még édes,magas alkohol miatt is leállhatott(napfény ment bele?),akkor magas alk.tűrő élesztővel lehet próbálkozni.Vagy a hideg miatt,(hidegtűrő élesztő).

Előzmény: tudomka1958 (142291)
Figyelget Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142304

Azért szerintem ez függ a hígítóanyag mennyiségétől is . :)

Előzmény: öreg_néne_b (142302)
endrepp Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142303

Igen, az lehet.

Előzmény: öreg_néne_b (142302)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142302

Az utólagos hígítás nem egyenértékű a korábbi leszűréssel. Ha egy teát túl sokáig áztattál és csersavfőzelék lett belőle, hiába hígítod, nem lesz olyan, mintha időben kivetted volna belőle.

Előzmény: endrepp (142299)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142301

Ki is forrhatott, csendben is erjedhet tovább, egy biztos, újraindítani nem kell. Ott van benne csillió aktív élesztősejt, ha attól nem erjed, semmitől sem fog. Az idő sem olyan hideg, hogy attól leálljon.

Előzmény: tudomka1958 (142291)
sogi01 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142300

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142242)
endrepp Creative Commons License 2017.10.02 0 0 142299

Hígítani gondolom lehet rajta, ha van még pálinka. Van nekem is egy variációm erre a témára, majd nyáron bemutatom. :)

Előzmény: kupeci (142297)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.02 0 0 142298

30 dkg mag, 2 liter párlat.

Előzmény: kupeci (142297)
kupeci Creative Commons License 2017.10.02 0 0 142297

Mivel nem tudjuk a mag és pálinka arányát  nehéz válaszolni. Így neked kell eldönteni hol állsz meg.Ha túl sokat tartod rajta a mag íze eluralkodhat rajta. Na az sem tragédia, csak az fog dominálni.

Előzmény: 1zsakkrumpli (142292)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 142296

Jogos, mondtam is neki, hogy keverőgéppel rottyantsa szét jobban..

Előzmény: endrepp (142295)
endrepp Creative Commons License 2017.10.02 0 0 142295

Hogy megindul, az egy dolog, viszont sem az élesztőgomba, sem a pektinbontó nem fogja a darabokat megrágni, azokban belül ott marad a cukor feltáratlanul.

Előzmény: vick_1899 (142282)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 142294

előfordulhat, hogy kiforrt. -akartam írni..

Előzmény: vick_1899 (142293)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 142293

Már nincsen az a nászéjszakai forróság, hogy 5 nap alatt kiforrjon, de lehetséges.. több infó kéne a cefréről... ha pépesre daraboltad, és be lett oltva élesztővel, előfordulhat, hogy leállt. A kérdés, hogy miből gondolod, hogy leállt? lehet csak csendben erjed a zajos erjedés után.

Előzmény: tudomka1958 (142291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!