Ez egy magyar gyártmányú Savaria esetleg Keripar gép, amire különböző adapterek léteznek. Nekem húsdarálóm van hozzá. Én csak kispályás vagyok, így azon daráltam a nyári almát. Felezés után 30 kg alma kb 10 percig tartott. A csatolt fotó közvetlenül a felújítása után készült, természetesen tartozik hozzá tálca is. A jófogáson, vaterán néha előkerül hozzá tartozék. Érdemes figyelemmel kísérni.
Az csatolt fotón látható régi, (NDK-s vagy csehszlovák) darálógéphez keresek alma pépesítéséhez alkalmas tárcsát. Sajnos semmilyen tábla nincs rajta...
Az eredeti tárcsa tönkre van téve - de jobb is lenne olyan szerszám amin piramis forma "reszelő" hegyek vannak.
Van ötletetek, hogy hol lehet ilyet szerezni vagy csináltatni?
A Secoser nem foglalkozik ezzel és eddig nem találtam máshol sem.
Átmérő: 229 mm, 6 db, süllyesztett fejű, 4mm-es csavar rögzíti. Ezek egymástól való, átellenes távolsága 210 mm.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nem biztos, hogy viszi, pont erről szól az elválasztás, csepegve kell indulnod, hogy az igen nagy deflegmáción csak a szutyok tudjon átmenni, amikor vége a kellemetlenségnek, akkor viszont megküldeni a fűtést, hogy tudjanak jönni a jó ízek, ott fog jönni egyből a tömény szörp. :)
Az oldószer szag az etilacetát. Akkor képződik ha ecetesedik a cefre. A körte nagyon romlékony cefre, savazni és beoltani érdemes, feleslegesen nem nyitogatni, ne kapjon levegőt a kierjedt cefre és erjedés után minél hamarabb főzni. Amikor megindul, vedd kicsire a fűtést (így jobb az elválasztás) és bővebben vegyél el előpárlatot (úgyis érzed a szagán).
Olyan embert keresek, aki foglalkozik réz pálinkafőző javítással. Konkrétan a főzőm alját kéne kicserélni, valamint kézi keverőt szeretnék bele rakatni. Lehetőleg Bp- i vagy környéke. Tel: 06205642120
Maholnap én is kezdő leszek. Megütötte a fülem a kierjedt vilmos körte cefre - amin csodálkozom. Nálunk még csak most kezd érni ez a gyümölcs. Sajnos nagyon sok lepottyan látszólag egészségesen, de még nem teljesen éretten. Lehet ezzel tenni még valamit? Érdemes gyűjteni, és "utóérlelni"?
Idéntől főzök én is. Eddig sikerrel. Legalábbis amit eddig elkövettem.
Köszönet egyébként mindenkinek, aki besegített a snapszmester ismeretanyagának összeállításában.
Most hétvégén nem általam gyártott körte(vilmos) cefrét főztem le. És az alszesz megindulásakor elég sokáig jön vele egy zavaró vegyszeres (hígítós? észteres?..) szag. Aztán később ez elmarad és sztenderd Vilmos illattá vált, ami végig így marad.
Ahonnan jött a cefre, onnan főztem már le, és azzal nem jártam így... szóval biztos vagyok benne, hogy nem az edénnyel, eszközökkel volt probléma. És bele sem borult pl. egy üveg lakkbenzin...
Milyen probléma lehet ennek az oka, és esetleg a tisztázás segít rajta, vagy le kellene vágnom egy jó nagy részt az elejéből, hogy ne legyen zavaró? Esetleg más eljárás van az orvoslásra?
Igen, be is dugóztam a végét, hogy álljon benne kicsit a trisós víz. Régebben is volt átmosva, eddig nem jelentkezett utána ilyesmi.
vick:A sisakot sosem hagyom rajta sokáig, szerintem az kilőve.
sono: A cefrére tippeltem én is, mert nem tudom hogyan készült, mondjuk nem nézett ki szarul. Csak azt nem tudom, hogy ha tényleg cefrézi hiba az okozója, akkor azon belül mi?
Nálam akkor rakódott ki ilyen ezüstös réteg, amikor a főzés végén nem egyből vettem le a sisakot, hanem a főzőn hagytam pár órát. Pont emiatt érdemes mindig főzés után levenni, és jól eltörölgetni.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, én is barackkal küzdöttem. Egy ismerősöm cefréjét főztem le, de igen sok fekete-, illetve egy kevés ezüst színű trutyi jött át folyamatosan az alszesszel. 3 éve főzök, (eddig csak saját cefrét) ilyennel még nem találkoztam. Mi lehet ez, mi okozhatja? Az ezt megelőző főzés után trisóval át volt mosva az egész, kiöblítve, stb. Aztán már csak egy tisztázás volt, majd újra mosás, úgyhogy elvileg a főző tiszta volt.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: