Keresés

Részletes keresés

ksanyi52 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 141725

Az asszonykám konyhai robot gépén láttam hasonló tárcsákat de azok csak 160 mm átmérőjűek. 

Előzmény: Törölt nick (141723)
csalántea Creative Commons License 2017.09.12 0 0 141724

A hét második felében viszek be én is mintákat ...

Előzmény: Törölt nick (141713)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.12 0 0 141723

Tisztelt Fórumozók!

 

 

 

Az csatolt fotón látható régi, (NDK-s vagy csehszlovák) darálógéphez keresek alma pépesítéséhez alkalmas tárcsát. Sajnos semmilyen tábla nincs rajta...

 

Az eredeti tárcsa tönkre van téve - de jobb is lenne olyan szerszám amin piramis forma "reszelő" hegyek vannak.

Van ötletetek, hogy hol lehet ilyet szerezni vagy csináltatni?

 

A Secoser nem foglalkozik ezzel és eddig nem találtam máshol sem.

 

Átmérő:  229 mm, 6 db, süllyesztett fejű, 4mm-es csavar rögzíti.
Ezek egymástól való, átellenes távolsága 210 mm.

 

Előre is köszönöm!

 

rézműves1 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 141722

Egye fene, ha nincs más, az is megteszi...DDD...

Előzmény: zsorsz (141720)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 141721

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (141697)
zsorsz Creative Commons License 2017.09.12 0 0 141720

Mer a mókusfarok szőr ecset mán nem is jó neked?!

Előzmény: rézműves1 (141716)
beetee Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141719

Kösz!

Holnap kiderül.

Előzmény: endrepp (141718)
endrepp Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141718

Ha pezseg benne, akkor igen, annyi kell, ameddig csinálja.

Előzmény: beetee (141717)
beetee Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141717

Igen, ezt megértettem elsőre ;) . Más esélyem úgysincs...

Bár félő, hogy nem lesz kevés, elég tömény bukéja van most összeöntve az alszeszt az elejét a végével.

Azért a sz.bikarbónára érdeklődve várnék valami... Tenne valamit az eleggyel?

 

Előzmény: endrepp (141715)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.11 0 1 141716

Lehet, hogy erre többen azt mondják, hogy "perverzitás", de vállalom...az ilyentől még jobban is alszom (miután jól elfáradtam)...:):):)...

 

 

...azt még nem is említettem, hogy egy finom "gésapunci-szőr" ecset is kell a tökéletes munkához...

 

(mielőtt valaki a képek szövegében lévő rövid Ő betűk miatt megróna, valamiért ott egy négyzetet rak a gép a hosszú Ő helyett...)

 

 

Előzmény: sono77 (141694)
endrepp Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141715

Nem biztos, hogy viszi, pont erről szól az elválasztás, csepegve kell indulnod, hogy az igen nagy deflegmáción csak a szutyok tudjon átmenni, amikor vége a kellemetlenségnek, akkor viszont megküldeni a fűtést, hogy tudjanak jönni a jó ízek, ott fog jönni egyből a tömény szörp. :)

Előzmény: beetee (141714)
beetee Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141714

Aha. Így már látom mi ez. Ezek szerint elválasztható, alacsonyabb a forráspontja...

Csak pont a körténél viszi a vezéraromát is...

Az alszeszbe szódabikarbóna segít? Ilyet is olvastam...

Előzmény: öreg_néne_b (141712)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141713

Akkor már ketten neveztünk:) Én "csak" 3 mintát küldtem el. (Alma-Füge-Körte) 

Előzmény: Csikky (141711)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.11 0 1 141712

Az oldószer szag az etilacetát. Akkor képződik ha ecetesedik a cefre. A körte nagyon romlékony cefre, savazni és beoltani érdemes, feleslegesen nem nyitogatni, ne kapjon levegőt a kierjedt cefre és erjedés után minél hamarabb főzni.
Amikor megindul, vedd kicsire a fűtést (így jobb az elválasztás) és bővebben vegyél el előpárlatot (úgyis érzed a szagán).

Előzmény: beetee (141708)
Csikky Creative Commons License 2017.09.11 0 1 141711

Èn neveztem már csak kèrdem jön e mèg valaki?

Előzmény: csalántea (141707)
Robinson9 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141710

Tisztelt Fórumtársak!

 

 Olyan embert keresek, aki foglalkozik réz pálinkafőző javítással.  Konkrétan a főzőm alját kéne kicserélni, valamint kézi keverőt szeretnék bele rakatni. Lehetőleg Bp- i  vagy környéke.   Tel: 06205642120

 

Segítségeteket előre is köszönöm.

skoda1.8T Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141709

Cukor adagolás? :)

Előzmény: beetee (141708)
beetee Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141708

Hát... sosem szipuztam, de bele lehet gondolni. :)

 

De mitől lehet? Félre ment az erjedés? Mondjuk nem volt beoltva tudtommal...

Előzmény: sono77 (141706)
csalántea Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141707

Igen, élénk az érdeklődés ...

 

http://www.nautilus-kft.hu/palinkaverseny

 

 

Előzmény: Csikky (141705)
sono77 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141706

technokolos szag? :) szerintem az eleje inkább kuka...találkoztam én is a jelenséggel...én kidobtam!

Előzmény: beetee (141703)
Csikky Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141705

Szegedi versenyen valaki érdekelt?

Dezső1959 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141704

Kedves Kollégák!  

Maholnap én is kezdő leszek. Megütötte a fülem a kierjedt vilmos körte cefre - amin csodálkozom. Nálunk még csak most kezd érni ez a gyümölcs. Sajnos nagyon sok lepottyan látszólag egészségesen, de még nem teljesen éretten. Lehet ezzel tenni még valamit? Érdemes gyűjteni, és "utóérlelni"?

Üdv,

Dezső

Előzmény: beetee (141703)
beetee Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141703

Üdv Urak!

Idéntől főzök én is. Eddig sikerrel. Legalábbis amit eddig elkövettem.

Köszönet egyébként mindenkinek, aki besegített a snapszmester ismeretanyagának összeállításában.

 

Most hétvégén nem általam gyártott körte(vilmos) cefrét főztem le. És az alszesz megindulásakor elég sokáig jön vele egy zavaró vegyszeres (hígítós? észteres?..) szag. Aztán később ez elmarad és sztenderd Vilmos illattá vált, ami végig így marad.

Ahonnan jött a cefre, onnan főztem már le, és azzal nem jártam így... szóval biztos vagyok benne, hogy nem az edénnyel, eszközökkel volt probléma. És bele sem borult pl. egy üveg lakkbenzin...

 

Milyen probléma lehet ennek az oka, és esetleg a tisztázás segít rajta, vagy le kellene vágnom egy jó nagy részt az elejéből, hogy ne legyen zavaró? Esetleg más eljárás van az orvoslásra?

Mikka69 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141702

Igen, be is dugóztam a végét, hogy álljon benne kicsit a trisós víz. Régebben is volt átmosva, eddig nem jelentkezett utána ilyesmi.

vick:A sisakot sosem hagyom rajta sokáig, szerintem az kilőve.

sono: A cefrére tippeltem én is, mert nem tudom hogyan készült, mondjuk nem nézett ki szarul. Csak azt nem tudom, hogy ha tényleg cefrézi hiba az okozója, akkor azon belül mi?

Előzmény: barkócza (141701)
barkócza Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141701

A hűtőspirált is kimostad belülről?

Előzmény: Mikka69 (141698)
sono77 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141700

Savas..nem megfelelő "tisztaságú" cefre is lehet ludas..

Előzmény: Mikka69 (141698)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141699

Nálam akkor rakódott ki ilyen ezüstös réteg, amikor a főzés végén nem egyből vettem le a sisakot, hanem a főzőn hagytam pár órát. Pont emiatt érdemes mindig főzés után levenni, és jól eltörölgetni.

Előzmény: Mikka69 (141698)
Mikka69 Creative Commons License 2017.09.11 0 1 141698

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, én is barackkal küzdöttem. Egy ismerősöm cefréjét főztem le, de igen sok fekete-, illetve egy kevés ezüst színű trutyi jött át folyamatosan az alszesszel. 3 éve főzök, (eddig csak saját cefrét) ilyennel még nem találkoztam. Mi lehet ez, mi okozhatja? Az ezt megelőző főzés után trisóval át volt mosva az egész, kiöblítve, stb. Aztán már csak egy tisztázás volt, majd újra mosás, úgyhogy elvileg a főző tiszta volt. 

sogi01 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141697

                                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (141676)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141696

Hát kérem, "van annak, aki el nem issza"...DD...egy a baj Manókám, hogy sajnos ezekkel minddel dolgozni kell...és bizony már nem mindig van hozzá kedvem...:):)...szívesebben hajókáznék, vagy pecáznék...lassan itt a csukaszezon és még az amúrokat sem volt sok időm hajkurászni...

Előzmény: rézmanó75 (141691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!