Attól függ, kihez szól az utolsó mondat. Átlag Józsiék nem a Borkonyhában fognak megállni útközben, hanem a Fütyim Csárdában, ami nagyon jó hely, mert jó sokat adnak. :)
Félreérthető voltam, a galambmell nem a rendelés után nem készült el, hanem a napi előkészítés során, így előre jelezték, hogy hiába szerepel az étlapon, ne kérjük. A "tökéletes étel" fogalma nálam nem azt jelenti, hogy nagyon jól elkészített, hanem azt, hogy remekül kitalált, remekül elkészített, tökéletesen passzolnak egymáshoz minden tekintetben a felhasznált alapanyagok, stb. Idejét nem tudom, mikor ettem ennyire kiválóan elkészített szarvast, ráadásul nagy szívfájdalmam, hogy a magyar éttermek többségében mostohagyerekként kezeli a vadat, vagy nincs vagy gyengus, miközben az egyik legjobb, jó minőségben megkapható hazai alapanyagról van szó.
Ráadásul az 1 Michelin-csillag jelentését sem árt helyén kezelni: “A good place to stop by while on your journey.” Ennek szerintem bőven megfelel a Borkonyha, miközben bőven megfizethető is.
Mi egyszer voltunk, és semmi problémánk nem volt, csak éppen semmi nem adott kulináris élményt. Szimplán finomak volt minden, részemről ennél azért többet várok egy Michelin-csillagos helytől.
Azért egy Michelin csillagos helyen, ha 8 ételből 3 volt tökéletes, egy meg nem készült el, én nem mondom magam elégedettnek.
Amikor anno mi voltunk ott, elégették a libamájat, és ezután a szenes részt gondosan lefele fordították. Nekem ez nogo. Hiba mindig becsúszhat, de ezt mielőtt kimegy az étel, fel kell fedezni és kicserélni.
Amennyire tudom, megoszlanak a vélemények a Borkonyhával kapcsolatban. Mi hétfőn látogattuk meg hármasban, az élmény nagyon kellemes volt. Ha valaki úgy megy oda, hogy ő most egy Michelin-csillagos étteremben akar vacsorázni, akkor talán nem esik hasra, de ha "csak" egy jó vacsora reményében, akkor kifejezetten jól jár. Három olyan ételt kaptunk -összesen 8 félét ettünk, sajnos a galambmell nem készült el- , ami tökéletes volt a maga nemében, se hozzátenni, se elvenni nem lett volna érdemes belőle semmit, ezek megmutatták, hogy miért kapta a csillagot az étterem. Ami kicsit meglepett, hogy ezek mind a napi ajánlat részei voltak, pedig az étlapon stabilan szereplő tételeknél gondolná azt az ember, hogy azok nagyon-nagyon jók. Finom az étlapon szereplő őz, de a szarvas édesburgonya pürével, erdei gombákkal viszont tökéletes, simán azt venném fel az étlapra.
Hárman - jó pár pohár pezsgő némileg megdobta a számlát-, 48 ezret fizettünk, ami bőven korrekt. Részemről erősen ajánlom mindenkinek a Borkonyha meglátogatását. (Azt talán mondanom sem kell, hogy a kiszolgálásra nem lehetett panasz, korrekt, pontos és gyors volt, nem a nyomulós típusból, az már nyilván egyéni ízlés kérdése, hogy ki mennyi törődést vár el, én nem szeretem, ha percenként zaklat a pincér.)
Hát, a Bubba's Captains Pub (lánykori nevén Víghajós/John Bull pub, ) csak erős ráncfelvarrás után lehet javasolt hely. Közepesen lepukkant belső, lassú és olajszagú konyha, kissé modoros felszolgálók. Az adagok mérete megfelelő, de az ár/érték mérleg inkább az ár felé billen.
A kellemes társaság feledtette a hiányokat, sajnálom, hogy a 'kihívó' nem lehetett jelen :(
Nem gondoltam a nicked alapján semmit, én sem vagyok koktél. :) Részemről semlegesen állok a vadászathoz, és ezekről a vehemens vegánokról még nem hallottam. Elég szélsőségesnek hangzanak, az ilyeneket nem csípem.