Nekem az 1700km-es motort hidegen megüvegelték műszakin és megragadt. (még jópofizott a műszakis, hogy "de szépen szól 4500-as tartott fordulaton". Mire a váróból berohantam az üveghangra, már meg is ragadt.... Ha mindezt melegen kapja, valószínüleg nem lett volna kínja, csak hideg blokknál a 4500-as fordulat eléggé gyilkos volt.)
Csak a motor van kész :) Egyelőre még a régi motorral fog műszakizni (a motorszámot megoldják, ott lesz a csomagtartóban az eredeti blokk vagy ilyesmi), nehogy szétbarmolják a bejáratós motort, éppen most tartanak a műszaki állomás felé.
Aztán utána jön az átszerelés, megnézik azt a kuplungos dolgot is (vettem gyári új kuplungbowdent, hátha az lesz a gond amit mondtál), jövő héten fog talán elkészülni úgy hogy el is hozhatom.
Mindenképpen fogok majd írni hogy mi van, találkozhatunk is majd kifigyelni.
Igen, aki csinálja. Ezzel a művelettel nem kedvenc szerelőnket kerestem fel, mert nem is feltételeztem hogy vállalná, főleg annyi pénzért amennyit hajlandó is lennék érte adni. Akinek a szép zöld Wartburgja van, az meg nagyon elfoglalt volt, azért alakult így... Majd utólag kiderül, hogy sajnos vagy nem sajnos :)
Engem még nem fenyeget az a veszély, hogy OT vizsgára lehetne vinni a kocsit :) A napokban fog műszakizni, az új motor már kész. Azt beszéltük, hogy a hengerfejet inkább átrakjuk a régiről, mert egyelőre még jó, és a szép letisztított felújítottat rakom el tartalékba. Azt mondta az öreg, hogy ha így vízmentesen szépen zsírral össze van rakva, akkor az állásában nem tud tönkremenni.
Sziasztok nincs valakinek eladó bontásra szánt 1.3as Waresza jó karosszériával lehet motor váltó nélküli csak papír nélküli érdekel lehetőleg Fejér megyéből.köszi.
Ja. Aztán szanaszét modernizálnád, Denso gyertyát tennél bele az Isolator helyett, meg ausztrál fűtésvezérlő panelt, meg pót hűtőventilátort meg dupla hűtőt. Meg kint tartanád az utcán:-)))
Sok munka lenne mindennapi használatra alkalmas állapotra hozni és nem is biztos hogy érdemes. Akinek nincs hozzá kötődése annak ez csak egy öreg Wartburg marad akármilyen szép is. Aki nincs hozzászokva annak a használata is inkább nyűg mint öröm. Egy hozzáértőnek/gyűjtőnek úgy is jó ahogy most van, érintetlenül. El tudja dönteni hogy megcsinálja vagy így hagyja kiállítási darabnak. Hogy egy példát mondjak majdnem biztos hogy a teljes fékrendszert szét kell szedni kitisztítani és új csövekkel, munkahengerekkel összerakni. Mivel gyári alkatrészek már nincsenek vagy nehéz felkutatni őket ezért nyilván utángyártottak lennének beszerelve ami az eredetiség párti gyűjtőknek inkább hátrány mint előny.Ha a tulaj el akarja adni és van ára akkor várom privátban.
Ha sima vízzel járatták a hűtőrendszert, akkor ott belül minden összerohadt, pl. a kisebb távtartó is. A lapátkerék az mindig áldozat, nem lehet lehúzni a tengelyről, hogy hozzáférjen az ember a belső csapágyhoz. A felújításra kerülő összerohadt hengerfejből ált a tengelyt és az öntvényházat lehet megmenteni, ált. időigényes és aprólékos munkával.
Vandál módon szétverik az összerohadt hengerfejet, akkor a lapátkerék ék szétrepesztheti a rövid perselyt. Tengelyt nem kértek ? Csak mert ezek után csodálnám ha ami benne volt, nem ütne.
Köszi! Nem tudom hogy egy ilyen hogy tud tönkremenni (vagy miért akarják cserélni), de majd rendeltetek az autósboltban nekik, ha annyira ez kell a boldogsághoz.
Egy persely. A rövid a lapátkerék távolságát tartja a csapágytól, a hosszú meg a ventillátor lapát és a vízpumpa lapátkerék közé való - de ez utóbbi értelemszerűen csak hátulhűtősnél. Kb. 3 és fél perc csinálni egyet esztergán ha épp nincs.