2000-2001 között az Ikarus pénzügyi igazgatója voltam. Másfél évig bírtam idegileg, nem sok sikerélménnyel járt. Gyakorlatilag minden nap azzal feküdtem és azzal keltem hogy a következő hónapban mi a fenéből lesz fizetés? Szerintem sürgősen felejtős a Magyar buszgyártás : óriási a verseny, a komoly buszgyártók nagy sorozatban szó szerint sz...ják a kiérlelt, jo színvonalú termékeiket, és ráadásul kényükre-kedvükre alakítják az európai szabványokat, hogy a kicsik pont ne férjenek bele. Számomra ott volt világos, hogy game over, amikor a 2001-es Volán tenderen már kötelező volt vagy euro 3-as vagy euro 4-es (nem emlékszem már pontosan) motorral ajánlani, és ilyen motort csak talán 2-3 gyártó gyártott Európában, az Ikarus a 200-as családot (C56.74) ajánlotta MAN motorral, a Rába pedig a Rába Contact-ot szintén MAN motorral. Landolt is a felmondásom csakhamar. Ha valaki, hát én pontosan ki tudtam /tudom számolni, hogy buszgyártásba évi 7-800 darab alatt bele sem szabad fogni.
Ez tök jó! mert akkor mindegyik rendel tőlünk egy csomó vonatot !!! :))))))
Csak a történeti hűség kedvéért : 2005 óta Stadlerezem, azóta 3 miniszterelnök alakított összesen 4 kormányt, volt 5 MÁV elnök és / vagy vezér, a START élén megfordult 5 személy, a vasutat felügyelő miniszterből pedig a mai a hetedik. Ha jól számolok, de remélem, nem hagytam ki senkit. Számtalan kisebb-nagyobb projektet nyertünk mindegyikük hivatali idejében. Tehát viszonylag nehéz lenne kimutatni, hogy kormányfüggők lennénk, vagy ha igen, akkor melyiktől? Vagy melyiktől nem?
Tanácsodat megfogadva mindenesetre mindeféle színű nyakkendőket összevásárolok...
(Ja, nem én voltam, aki mínuszra értékelte a hozzászólásodat!!! Inkább gyorsan bekenek rá egy pluszt! :))) )
Magyarországon komoly szakmai tetszést aratna egy pályafelújítás/bizberhiba/vezetékszakadás/fakidőlés esetén is közlekedni tudó jármű. Én ezt a piaci rést céloznám meg...
Köszönöm a kedves szavakat, a spanyol kollégák Chemnitz-ben is nagyon jó minőséget tettek le az asztalra, szerintem itthon is tetszeni fog a használóknak. A tavalyi Innotrans-on is sikere volt a járműnek.
Nem tudom, mikor lesznek újabb kiírások, de elrohanok gyorsan, valami leértékelésben veszek pár nyakkendőt... Mit lehessen tudni?
A szeptemberi fizetésemből félrerakok én is 2 000 Ft-ot!
Reméljük, h. a Stadler műszaki kultúrája folytán egy nagyon jó járgány fog érkezni. (Ez így nagyon gusztustalanul nyálas, de mivel nem vagyok a beosztottad, talán leírhatom :) )
Akit érdekel, a legfrissebb szám, a 136-os, azon belül a 19381-383 oldalakon található az információ. Ebből minket érintő része az, hogy a 8 db járműre vonatkozó szerződésünk hatályba lépett.
Ismételten köszönöm mindazoknak, akik nekünk szurkoltak.
Igen, ha jól számolok, jó esetben a 2020-ban esedékes szülinapján. Már mondtam is neki, hogy tegyen félre egy kétezrest a jegyre a konyhapénzből. Most az Elvira szerint 650 forint a vonatjegy a két város között, plusz két villamosjegy az kábé gyenge ezerhárom, meg azért egy kis tartalék, mert ha esetleg a nemzetközi pénzügyi helyzet fokozódik és az ellenség megint betámadja a monetáris stabilitást, akkor jól jöhet az a kis tartalék. Hiszen az infláció nem habostorta.
A tehernek max. 40 lehetett a jelző, a fehérnek a legutolsó főjelző vagy 60-nal, vagy 40-nel engedélyezett továbbhaladást, de valószínűleg csak tolatásként (25) közlekedett.
Ahogy segélyvonókészülék is írta, ebben a "szappanosdobozban" hárman túlélték az ütközést.
Az idehaza másik végletként képzelt "vanbenneanyag" Sziliben egy-egy sóderes kamion vagy traktor után esélyesÍen meghal a személyzet.
Csúnyán összetört, igen. Az a dolga. Érdemes megnézni az utasteret az első, összetört kocsiban, hogy az mennyire maradt épen, illetve a három másik se torlódott fel vagy borult be az árokba.
És ez a lényeg, nem az, hogy milyen randa lett az eleje.