Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

stevie-13 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22744

Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy miért nem jönnek le az emberek egy kapuval előbb? Szinte biztos vagyok benne, hogy a szokásos applikációk ezeket előre jelzik.

Az applikációknak mobilinternet kell, Szerbia pedig nem EU tagország, az "ingyen roaming" opció nem működik, a fizetős roaming meg rettenetesen drága lehet.

Nemrég leírtam, hogy a szerb hazai mobilinternet egyébként viccesen olcsó, 30 dinárért (kb 80 forintért) lehet venni napijegyet 50 MB forgalommal, ami a Waze tekintetében bőségesen elég. Csak előtte meg kell venni a SIM-kártyát, ami szintén nem tétel, 300 dinár (800 ft), csak ugye a papírmunka....

A másik dolog, hogy a szerbek még nem igazán használják a Waze-t. Most ránéztem a Szabadka-Nis útvonalra, és sehol egy torlódás, sehol egy rendőr, sehol egy leállósávban parkoló autó. Belgrádban egyébként már mintha egy kicsit működne a rendszer, ott már van annyi felhasználó, hogy a nagy forgalmi durvulásokat el lehet kerülni, de országosan még nem.

Előzmény: Wattocsak (22737)
feksza Creative Commons License 2017.08.17 -2 0 22743

az okosabb úgy ér macedóniába,hogy a lehető legkevesebb üzemanyag legyen a tankba,így nem csak 30liter fér bele.

nem tudom mi ez a pánik a macedón kutak miatt,nekünk soha sehol semmi gondom nem volt,se éjszaka se nappal.bár biztos a fehér zokni barna szandálos embereket találják meg.

pár napja azért támadtatok hogy ennyiből nem lehet kihozni az autós utazást mint amennyiből én megjártam,na hát ezzel a hozzáállással mint a tiéd,tényleg nem lehet.

Előzmény: szalámi (22740)
stevie-13 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22742

Egyébként láttam már valami felugró hirdetést, hogy lehet ilyen horvát eszközt bérelni, szerintem jövőre hozzáférhető lesz a szerb változat is.

Ha te lennél a vállalkozó, mennyiért érné meg neked bérbe adni egy ilyen eszközt, amit megvenni egyébként 5000 forintba kerül?

Ha autós vagy, mennyiért érné meg neked bérbe venni egy ilyen eszközt, amit megvenni egyébként 5000 forintba kerül?

Én végigpörgettem a fejemben ezeket az opciókat, és az 5000 forintos beszerzési árat figyelembe véve arra a következtetésre jutottam, hogy sem bérbe adni, sem bérelni nem éri meg :-)

Előzmény: Szaganaki (22734)
stevie-13 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22741

Ok  ez   tiszta   , de  mi  van  ha  előttem az  összes  rendőr  éppen  büntiket  osztogat a leállósávban ?

Nem leállósáv, hanem parkoló. Leterelik a forgalmat az útról, és átküldik 10 km/h korlátozással egy parkolón, ahol egy rendőr kiszedi a sebességbűnözőket. Utána egy másik csapat intézi az igazoltatást és a pénzbeszedést.

Szerbiából  kiküldik a papírt, vagy  ha  arra  megyek  megint  valamikor  szépen kivesznek  és  elverik  rajtam ?

A gyorshajtókat azonnal büntetik. Más esetekben (pl. tilosban parkolás) az ablaktörlő alá teszik a csekket. Ha nem fizeted be a csekket, akkor sem küldenek ki semmilyen papírt, de ugyanazzal a rendszámmal legközelebb nehézségeid lesznek az országba való belépésnél.

Előzmény: kerkyra (22733)
szalámi Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22740

Nekem 1 perc vita és bunkóskodás sem éri meg. De azt is leírtam, hogy akkor csak 30 liter hiányzik. Így jön ki és nem érdekel a nyaralás 0,5%-ot sem elérő spórolása.

Előzmény: Melcsi625 (22739)
Melcsi625 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22739

Mi évek óta ott tankolunk,még nekünk nem volt ilyen.Vita az nem volt,szépen megbeszélték,

tényleg csak két perc volt,nekünk így megéri.De persze okés,ha vkinek nincs erre idege.

Nekünk hatvanvhány literes a tank,fullra tankolunk oda-vissza,szóval nekünk megéri.

MacPetrol kuton is tankoltunk párszor,ott nem volt ilyen sosem.

Előzmény: szalámi (22719)
Szaganaki Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22738

Olvastam és az lehet az egyik megoldás, a bérlés a másik. Ki-ki döntse el melyiket választja vagy marad a kp fizetés és - esetleg - egy jó applikációval a kikerülés.

Előzmény: kerkyra (22736)
Wattocsak Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22737

Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy miért nem jönnek le az emberek egy kapuval előbb? Szinte biztos vagyok benne, hogy a szokásos applikációk ezeket előre jelzik. Amióta használom még sosem találkoztam stauval, mindig elmentem mellette. Szerintem ennyit megér. 

Előzmény: Pierr_Kardán (22727)
kerkyra Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22736

Tudtommal  a határ  túloldalán a Mol  kúton lehet  olyan  kütyüt v enni a szerb  szakaszra  is   .... 10 évig  jó ,regisztrációval  .....     

Előzmény: Szaganaki (22734)
szalámi Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22735

Gondolom német autód van, azokon el lehet játszani ezt a trükköt. Sajnos a japánokon nem. Nem is értem őket, miért csinálnak ilyen kicsi tankokat. 65 literes egy 3500 ccm-es motorhoz.

Előzmény: kerkyra (22730)
Szaganaki Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22734

Ez a Te döntésed :) Egyébként láttam már valami felugró hirdetést, hogy lehet ilyen horvát eszközt bérelni, szerintem jövőre hozzáférhető lesz a szerb változat is. Ha jól emlékszem még itthon rátölthetsz tetszőleges összeget és amikor visszaadod a rajta lévő és fel nem használt lét visszautalják Neked. Így korrektnek tűnik a dolog.

Előzmény: kerkyra (22733)
kerkyra Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22733

Ok  ez   tiszta   , de  mi  van  ha  előttem az  összes  rendőr  éppen  büntiket  osztogat a leállósávban ?  Szerbiából  kiküldik a papírt, vagy  ha  arra  megyek  megint  valamikor  szépen kivesznek  és  elverik  rajtam ? Mert   ha nem küldik  ki  a papírt  akkor   nagyon  is  megéri  megvenni azt a kütyüt...  

Előzmény: Szaganaki (22732)
Szaganaki Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22732

Két kamera van, egy a kapu előtt, a másik a ott, ahol a leolvasó miatt eleve lassítania kell a sofőrnek (a sorompó addig nem nyit, amíg nem történt meg a rendszám leolvasás), és a rendszerbe be van építve egy rendszám felismerő szoftver. A sebességet a két leolvasás között eltelt idő és az ismert távolság alapján számítják ki. Technikailag nem egy nagy durranás megcsinálni. A nyári csúcs során, amikor komoly sorok alakulhatnak ki a kapuknál nyilván nem valós átlagsebességeket regisztrál a rendszer, de mivel a dugó miatt a rendszer az autós javára téved ilyenkor senki nem fog reklamálni; de ekkor aktivizálják a rendőrség mobil ellenőrző egységeit, akik meghívják egy kávéra valamelyik parkolóba a kedves vendéget, de a cechet neki kell állnia :)

Előzmény: kerkyra (22718)
barbon1 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22731

Ez úgy értendő,hogy akkor minden évben rá kell tetetni azt a 2000 körüli dínárt?

Előzmény: fidorrr (22706)
kerkyra Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22730

70 literes a tankom, de  ha  tankolás   közben  nyomkodom a csőben  lévő  szelepet,még   simán 20 liter  belemegy  .   Viszont azt  megfigyeltem már  többször  is, hogy   itthonról  nem  fogy  el  annyi, mint  a Görög  határtól  Igoumenitsáig   :) 

Előzmény: szalámi (22724)
feketefelho Creative Commons License 2017.08.17 0 0 22729

Gyerekkel sem problémás. A mienk még 20 évesen is végigaludta az utat oda-vissza.

Előzmény: zslaci75 (22726)
feksza Creative Commons License 2017.08.17 -1 0 22728

ja,így már érthető hogy miért nem tudod kevesebböl kihozni az autót mint a repülőt!

A kutasok annál próbálkoznak,akit arra alkalmasnak találnak!

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22727

Hazafelé az utolsó szerb fizetőkapunál 2 órát kellett várni ? Na basszus, újra kell gondolnia mindenkinek a dugók kialakulásával kapcsolatos esélyeket :-((

Előzmény: zslaci75 (22726)
zslaci75 Creative Commons License 2017.08.16 0 1 22726

Sziasztok. 

Túlvagyunk az első autós görögországi nyaralásunkon. Augusztus 2. indultunk Ceglédről hajnali 2-kor és helyi idő szerint délután 4-kor Nem Kallikrateában voltunk,ami figyelembe véve hogy újoncok vagyunk és minden szabályt betartottunk szerintem elfogadható. Röszkén 1órát vártunk, a többi határok 20-30 perc de egyébként az út eseménytelenül zajlott hála a hétköznapnak,illetve a sok itt fellelhető információnak is. Macedóniában tankoltunk kártyával, nem volt gond. A nyaralás szuper volt,gyönyörű helyeken jártunk,jókat kajáltunk, a tenger isteni volt bárhol fürödtünk ez mondjuk off egy kicsit de ennyit talán megoszthatok itt veletek. A hazafelé út már problémásabb volt,alighanem a rutintalanságunknak is köszönhetően,mivel a hazautat szombatra terveztük. Augusztus 12. de. fél 11-kor indultunk és vasárnap hajnali fél 2-re értünk Ceglédre. A görög, macedón, szerb határokon nem volt gond,de több kissebb dugóba belefutottunk. Macedóniában Szkopje környékén araszolgattunk sávzárás miatt egy 45percet, Belgrád előtt elkezdett esni ami kitartott vagy 150 kmen át de a java ezután jött. Az utolsó fizetőkapunál 19.48-kor közel 10 kmes sorba álltunk be,tülekedés persze még a leállósávban is. 2óra múlva jutottunk át akkor azért már elkapott a sikongató lábrázás. Nem mertünk Röszke felé menni,Tompa kb 35 perc éjfél körül.

Azt hiszem bármikor bevállalnám újra, annyi tanulsággal hogy csak hétköznapokon közlekednék mindkét irányban, illetve gyerekekkel meggondolnám mert most csak édeskettesben voltunk de bevallom kicsit elfáradtunk.

Köszönöm a sok infót mindenkinek. 

Üdv :Laci 

Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22725

Hahahahahahahahahhahhaaa, Vissza a jovobe! 

Előzmény: Boarhunter (22711)
szalámi Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22724

Jó, nálad érthető. Egy tankkal le tudsz menni bőven, de nekem mindenképp tankolnom kell a görög határig egyszer és ezt az OMV-nél szoktuk megtenni. 

Előzmény: kerkyra (22723)
kerkyra Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22723

Nekem megéri  a maciknál  utolsó  kutak egyikén   1 tankkal  megyek el addig   60-70 liter  belemegy a tankomba  ....  Ráadásul   a trükközésük  sem szokott  bejönni, mert  tőlem nem kapnak eurót   kiverem a balhét  ha  nem akar  jó  lenni a terminál...  De  kifele  még  nem próbálkoztak, csak  mindig hazafele...    

Katana750 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22722

Nem lett igazad, csak 308 lett a 304-ből. 

Előzmény: Sarkany (22578)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.08.16 0 1 22721

Mert csak az idén vagy ötször leírtam már Zakyntosig az autópálya, híd és kompdíjakat.

Volt olyan hülye, akinek háromszor kellett leírni :-(((((((((((

Előzmény: feksza (22714)
dokeee Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22720

Én egyszer tankoltam azon a kúton, akkor is megpróbáltak átverni, többet én nem megyek oda, a szerb határ utáni Lukoil kúton sose volt gondom, meg a kaszinós kúton sem.

Előzmény: Melcsi625 (22717)
szalámi Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22719

Pont ezért a cigánykodás miatt nem tankolok a makedónoknál. Szarom le azt a pár forintot, de nem bírom a köcsögösködést. Megtankolok szerbiában, utána meg valahol Athén előtt. Az utolsó OMV kúttól a görög határ 370 km. Akkor ott kb 30 litert tankolhatok. Spórolnék rajta 3000 Ft-t. Plusz egy megállás, idő, esetleg vita. Nem kell.

Előzmény: Melcsi625 (22717)
kerkyra Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22718

Ezzel  hogy  fogják a sebességet  ellenőrizni  ?  Nincs  jegy, nincs  rajta  dátum  idő  ... 

Előzmény: levidalmi (22713)
Melcsi625 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22717

Nekünk is bepróbálkoztak az RT Petrolon kifelé GR felé...

Mondta a zuram,hogy jó ,ha nincs kártya,nincs tankolás,mert nincs euro.(nyilván nem hitték,de kit érdekel)

Úgy oldódott meg a helyzet,hogy nem állt be a a parkolóba,de nem is állt el a kúttól ,a kettő közé,hogy útban legyen,

és kérdezte,mikor lesz jó a terminál.10 perc...mondták....kb. 2 perc múlva meg is  javult. Na ugye.

Előzmény: e30nick (22710)
szalámi Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22716

"Megszólítottad itt az utóbbi idők leghülyébb nickjét,"

:D 

Előzmény: dokeee (22700)
409 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22715

Ha neked ez a szempontod és úgy gondolod, hogy megéri, akkor megveszed, használod és örülsz. Másnak esetleg másak a szempontjai és nem érzi szükségét. Egy évben egyszer elviseli azt a várakozást. Neked addig jó, amíg a többiek nem érzik szükségét! Ha mindenki megvenné, abban a sávban is lehetne sorakozni.

Előzmény: levidalmi (22713)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!