Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fidorrr Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22706

Úgy működik, mint a feltöltős mobil. Szerintem nem lehet vissza váltani, de ezt nem is kérdeztem meg. Azt mondta a srác aki a regisztrációt csinálta, hogy 10 évig használható! De ez inkább csak arra vonatkozik, hogy nem lehet benne akkut cserélni.....

Elméletileg a Határon lévő MOL kúton mindent el lehet intézni, a regisztrációt, féltöltést, és az esetleges rendszám változást is. Bár az utóbbi szerintem felesleges, mert bár csak egy utam volt eddig vele nem a rendszámot olvassa le hanem a box vonalkódját..... Vagy felragasztod az ablakba, vagy csak tartod a kamera felé. Bent is csipog egyet a kocsiban a box, így tudod hogy levonás történt, illetve ahol csak jegyet kellene elvenni, ott is csipog, csak nem von le pénzt.... Aki ezt nekem ajánlotta, tavaly használta először, majd az idén újra. A közben eltelt időben nem használta, és működött.

Jövőhét vége felé majd megírom a visszaút tapasztalatait.....

Előzmény: levidalmi (22704)
stevie-13 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22705

Köszönöm az infót a toll box-ról,de lenne hozzá néhány kérdésem:Jól értettem,hogy ez úgy műkodik,mint a teherautóknál,hogy fel kell tölteni,és később,ha nem kell már a készülék akkor visszaváltható?

Nem váltható vissza. Megveszed kb 5000 forintért, és akkor a tiéd.

Ha ez ilyen jól működik,mint ahogy leírtad akkor miért használják ezt ilyen kevesen??

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144725037&t=9021260

Tudod-e esetleg,hogy mi az a maximális idő,ami eltelhet két használat között,mert különben a készülék később már nem használható?

Nincs ilyen.

Részletes info a rendszerről (angolul):

http://www.putevi-srbije.rs/index.php/en/electronic-toll-collection-e-go

Előzmény: levidalmi (22704)
levidalmi Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22704

Köszönöm az infót a toll box-ról,de lenne hozzá néhány kérdésem:Jól értettem,hogy ez úgy műkodik,mint a teherautóknál,hogy fel kell tölteni,és később,ha nem kell már a készülék akkor visszaváltható?Ha ez ilyen jól működik,mint ahogy leírtad akkor miért használják ezt ilyen kevesen??Tudod-e esetleg,hogy mi az a maximális idő,ami eltelhet két használat között,mert különben a készülék később már nem használható?

Előzmény: fidorrr (22696)
feksza Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22703

Ha gondolod,szívesen megosztok egy ajét infót.szerintem adj egy email címet!

Előzmény: Törölt nick (22697)
feksza Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22702

Áruld már el hogy honnan veszed hogy most voltam először!ezt mire alapozod?

Előzmény: dokeee (22700)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22701

Megírta, hogy "értelmes embertől" kéri az összefoglalót, tehát mi nem jöhetünk szóba :-)

Nem is erőltetem magamat, hogy válaszoljak neki...

Előzmény: tisztes őszes (22698)
dokeee Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22700

Megszólítottad itt az utóbbi idők leghülyébb nickjét, aki most volt először Görögországban, annak is épp csak a legfelső részén, aztán arcoskodsz itt. Fene tudja, sok sikert.

Előzmény: Törölt nick (22699)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22699

Ha tényleg érdekel, bár semmi közöd hozzá! Nem vagyok kocka, és nincs időm rengeteg ilyen OKOSSÁGOT végig olvasni mint a tiéd is! egyébként szerintem nem neked szólt a kérdés!!!

Előzmény: tisztes őszes (22698)
tisztes őszes Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22698

Mi az akadálya, hogy nem Te keresed meg ezeket az információkat Nem megy a visszaolvasás? Minden itt van leírva és maximum 2 oldalt kellene visszaolvasnod!

Előzmény: Törölt nick (22697)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.16 0 0 22697

feksza! most pénteken mennénk kocsival paraliara majd szombat reggel tovább zakythoszra! kellene nekem egy "épkézláb" összefoglalás, valami értelmes embertől, aki a földön is jár, hogy mennyi, merre, hogy, miért, tanács, ötlet stb... vagy ha már korábban leírtad a saját tapasztalatod összefoglalva, akkor annak a kommentnek a száma... előre is köszi!

Előzmény: feksza (22601)
fidorrr Creative Commons License 2017.08.16 0 2 22696

Sziasztok!

Sikeresen megérkeztünk, mi is Görögországba. Az útról, nem nagyon írnék, semmi extra, ahogy már többen leírtak előttem a fórumon lévő információk tökéletesen megfelelnek a valóságnak.

Terelés Macedóniban Demir Kapija közelében, kb. 10km-en, de nem lehet eltévedni!

Kipróbáltam, amit korábban kérdeztem, nevezetesen Szerbiában az autópálya „toll box”-ot.

A véleményem, hogy még a kártyás fizetésnél is kényelmesebb. Csak Újvidék előtti kapunál volt kb. 10 perces sor, itt nagyon jól jött.

Kb. 5-10 perc a regisztráció és feltöltés a határ után az első MOL kúton meg lehet csinálni 2022 dinár a box, + a pályadíj (3000 dinár)  Már jóval a kapuk előtt a leállósáv át van festve EMS sáv mindenhol így könnyen el lehet menni a sor mellett. Mindenhol legalább 2 EMS kapu van. A többi kapunál nem volt sor, 3-4 autó de még így is befogtuk, egy pár autót akik korábban megelőztek minket nagy lendülettel. A kapunál kb. 20km/h sebességgel kell elgurulni az információs táblán kiírja a rendszámod, mennyit vont le, és mennyi maradt rajta. Meg sem kell állni!! Haza felé valószínűleg jóval nagyobb sorbaállást tudunk majd megspórolni!  A véleményem, hogy érdemes beruházni rá, 10 évet mondtak, hogy addig bírja az eszköz. 

Wave71 Creative Commons License 2017.08.15 0 2 22695

Sziasztok, ha valakit érdekelnek a nagyobb autókra vonatkozó díjak, akkor leírom, mi lakóautóval mentünk, az a 2 kategóriába tartozik, a Szerb részen 4 kapun mentünk át, Tompai határátlépéssel, 120-320-1210-480 RSD a Macedón rész 3 kapu 2-2.5-2 Euro volt....irányonként. Csak a magyar határőr érezte úgy, h be kell szállnia hátra szeszesitalt és cigarettát keresni éjfélkor.... :) Különben eseménymentes az egész út. Macedóniában valóban érdemes tankolni 231ft-ra jött ki a gázolaj litere.....Jó utat mindenkinek!

feksza Creative Commons License 2017.08.15 -2 0 22694

hát nem tudom mikor olvastál tőlem a meleg témáról,szerintem soha.

képzeld én sem szeretem így kifejezni az országot,de telefonnal írtam.próbáltam röviden de érthetően írni.

hát akkor ezzel a hsz.-el mire gondoltál ha nem arra?a másik az hogy miért érzel késztetést hogy másokat kifigurázz?

Előzmény: szalámi (22693)
szalámi Creative Commons License 2017.08.15 0 3 22693

Jellemző, hogy egyből mire gondolsz. Nekem a szex része eszembe se jut, csupán a hülye, primitív "görögbe" szóhasználatot nem szeretem, és ezt figuráztam ki.

Mivel már nem először hozod elő a meleg témát, felvilágosítalak, rám ne számíts. A nőket szeretem. De azért magyarul megtanulhatnál, ha már ide firkálgatsz.

Előzmény: feksza (22692)
feksza Creative Commons License 2017.08.15 -3 0 22692

poénod akkor állná meg a helyét ha ott lenne minimum egy "a"betű.

lehet nálad valami baj ha erről a mondatról ez jut eszedbe,ráadásul felmerül a fejedbe hogy férfi vagy nő.

talán pont te vagy aki két kapura játszik ha ilyen eszedbe jut.

Előzmény: szalámi (22691)
szalámi Creative Commons License 2017.08.15 0 1 22691

"....1,14eroért tankoltam görögbe...."

Szegény görög. Még jó, hogy csak ennyit nyomtál bele. Férfi volt vagy nő? És alul vagy fölül?

Előzmény: feksza (22665)
Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.15 0 0 22690

Nekem repulovel lakastol lakasig 4 ora athen -budapest, vagy forditva. Es soha nem voltam felsuket:-))) Ki az a hulye, aki 2 oraval az indulas elott megy ki a repterre? A 40 perc boven eleg, csomagfeladas 30 perccel az indulas elott zar. 

Előzmény: Pierr_Kardán (22683)
Wattocsak Creative Commons License 2017.08.15 0 0 22689

Szeptemberben csak Krk-re megyünk.

Előzmény: dokeee (22688)
dokeee Creative Commons License 2017.08.15 0 0 22688

Az is jó hely, mi még szeptemberre tervezünk egy pelopponesosi autós túrát.

Előzmény: Wattocsak (22687)
Wattocsak Creative Commons License 2017.08.15 0 0 22687

Az idei autós túra annyira megtetszett az asszonynak is, hogy már tervezzük a következőt. Normandiába :-)

Előzmény: dokeee (22686)
dokeee Creative Commons License 2017.08.15 0 0 22686

Mi szintén, egyébként mind a kettő tök jó volt, mondjuk a repülős móka feleannyiba se került, de tény hogy ez az egyik legmesszebbi célpont, szóval itt már a repülő előnye jobban kijön.

Előzmény: Wattocsak (22685)
Wattocsak Creative Commons License 2017.08.15 0 1 22685

Voltam autóval és repülüvel is Krétán.

A repülő úgy működött, hogy  fél hatra kimentünk a géphez 7-kor indult. Leszálláskor átvettem az előre megrendelt autót, elmentünk a szálláshelyre, és még mielőtt a déli harangszó elhangzott volna a szállástól kb 10 km-re lévő tavernában már a görög salátát ettük. Ja és frissen fitten mászkáltunk késő estig. Ez volt a kirándulás első napja. Most autóval ennyi idő alatt még Nisnél sem voltam. Autóval egy napot simán az autóban töltesz, hosszabb út esetén kettőt. Azaz összesen 2 vagy 4 nap. Mindennek meg van az előnye és a hátránya.

Előzmény: Pierr_Kardán (22683)
feksza Creative Commons License 2017.08.15 0 1 22684

A repülős utazásnál a kényelmi faktor csak addig tart amig a repülőn ülsz,ami elötte és utána van az az autós utazás javára dönti a mérleget!

Előzmény: eszkimo37 (22682)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.08.15 0 1 22683

A repülőút nem úgy működik, hogy hátradőlve szunyókálsz :-)

2 órával a gép indulása előtt kimégy a repülőtérre, feladod a csomagodat, keresztülhajtanak a biztonsági ellenőrzésen, utána dekkolsz a tranzitban, aztán felszállsz a repülőre.

Leszállás után a légnyomásváltozástól félsüketen megpróbálod megszerezni a csomagodat, majd kimégy a repülőtérről, ahol jobb esetben átveszed a bérautódat, rosszabb esetben rohansz a buszhoz, amivel elmégy a szállásodhoz.

Az igaz, hogy az autós eljutás 13-16 órás eljutási idejéhez képest feleannyi idő alatt ott vagy, de a 6-8 órás teljes időből legfeljebb 1 - 1,5 órát szunyókálhatsz. Az autóban ennél többet alhatsz, ha valaki átveszi tőled a kormányt egy időre.

Előzmény: eszkimo37 (22682)
eszkimo37 Creative Commons License 2017.08.15 0 0 22682

Azért a repülő vs. autó vitához csak annyit, hogy létezik a kényelem faktor is, ami nem elhanyagolható, illetve nem tudom hogyan lehetne forintosítani azt, hogy nem neked kell vezetned 1200 km-t, hanem hátradőlve szunyókálhatsz. Továbbá, aki csak az üzemenyag költséget és az autópályadíjat számolja bele egy autós utazás költségeibe, nos, az erősen téved...Mindom ezt úgy, hogy én is autóval indulok hétfőn útnak Psakoudiába...

feksza Creative Commons License 2017.08.14 0 0 22681

javaslom ne a neten nézd az üzemanyag árakat hanem kuton,ott találni fogsz 1,15 alatt.és képzeld,még adnak is el belőle!

amúgy meg teljesen felesleges ezen témázni.én tudom hogy mennyiért tankoltam és mennyiből jöttem ki,a repülő meg úgysem ott tankol ahol én!

aztán várom a repülő fanok jelentkezését aki hoz nekem 150 eu.-ért jegyet arra a dátumra amikor én szeretnék indulni.

Előzmény: Boarhunter (22669)
Katana750 Creative Commons License 2017.08.14 0 3 22680

Visszatértem én is a magyar valóságba. Különösen eseménytelen út volt oda(Paralia Gerakini) és vissza is. Kifelé Röszke( 25 perc), Horgos(5 perc), Presevo(10 perc), Tabanovce(10 perc), Bogorodica(15 perc), Tsoliades EU-s sor 0 várakozás. Éjszaka mentünk, jöttünk. SRB-ban erős rendőri jelenlét a parkolóban(Aleksinac) de gondolom nem csak ott! Láthatóan felügyelik a területet. MK-ban az RT kút előtt szerettem volna tankolni(Makpetrol) mert kigyulladt a sárga lámpa, de "internetproblem" volt ezért tartalékon gurultam el az ismert töltőállomásig. Ott nem volt semmi gond a kártyás tankolással. (1$ a kutasnak) Úgy néz ki hamarosan fizetős lesz az Evzoni-Thesszaloniki autóút! Elég komoly készültségi fokon vannak a fizetőkapuk. SRB-ban kp.-ben fizettem a pályadíjakat, 320-800-210-80 RSD. MK-ban bankkártyával. 60-80-60 MKD. Paypass, úgyhogy nem is kell PIN. Visszafelé (mint 2004 ben Kulatánál) a görög rendőr, szigorú de igazságos elvet követve zseblámpáját villogtatva "kiemelt" a szerb, román, bolgár,stb. kocsik közül és "magyar-magyar" kiáltással a sötét távolba küldött minket. A makedón rendőr "viszontlátásra" búcsúzása jól esett, a vámos a "hajde magyar" szavakat használta és félreérthetetlen kézmozdulattal jelezte, hogy nem kíván átkutatni minket. Mivel dolgunk volt Szabadkán, "Bentoka" fórumtárs javaslatát követve, lejöttem Bácska Topolyánál a pályáról és a régi úton gurultunk el Szabadkáig. Tompánál a vámos csak a lakhelyünk iránt érdeklődött miután látta oláh cigányokra emlékeztető bőrszínemet, meg a 7*-os Metaxákat a HDFS szatyorban.(13,13€) Miután közöltem lakcímemet, ő ezt elég távolinak értékelte és távozásra szólított fel! Ennyit az útról.  

mov Creative Commons License 2017.08.14 0 0 22679

Július elején olcsóbb volt a dízel világpiaci ára, ekkor Macedóniában is csak 46.5 volt a dízel, Görögországban meg egy csomó kutat láttam, ahol 1.2 alatt volt. Én konkrétan Larissaban a Shellnél 1.15-ért tankoltam, de nem ez volt a legolcsóbb amit láttam.

Az is igaz, hogy a part közelében talán 1.22 volt a legolcsóbb, a pálya mellett meg szerintem 1.3 alatt akkor sem volt.

Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.14 0 0 22678

Bocs, az en hibam. Csak annak az olvtarsnak irtam valaszul, aki azt irta valakinek, hogy mit keres itt, ha annyi penze van, miert nem valami repulos topikba megy. Erre irtam, hogy nem feltetlenul csorosagbol megy valaki autoval, mert egyaltalan nem biztos, hogy olcsobb. De aztan tulnotte magat a tema:-)))

Előzmény: Szaganaki (22674)
Melcsi625 Creative Commons License 2017.08.14 0 1 22677

Még annyi,hogy nem volt rossz a gázolaj,szerette az autó,pedig meg lett hajtva rendesen,

4000 km-t mentünk,kapott a hegyekből is rendesen Delfi környékén pl.,így 5.8-ra jött ki az átlagfogyasztás.

Pedig elég lehangoló kút volt,de Shell,gondoltuk jó,meg muszáj is volt tankolni,de bevált végül.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!