"Azt nem értem, miért nem Szarvasi vagy DeLonghi géppel készítesz eszpresszót? Azokból is ugyanúgy kicsorog."
Nem baj, nem kell mindent érteni, de az azért gondolom egyértelmű, hogy a kicsorgó kávét utána még megiszom tehát vannak elvárásaim az ízével kapcsolatban, míg a "klímából kicsorgó hideggel" semmi továbbit nem teszek, ha megfelelő halkan csorog ki egy 3+2 év garis masinából 200 ezerért, akkor csak élvezem hogy 25 fok van! :-)
Amúgy azért nem, mert érdekel a kávé íze és a készítés folyamata és nem a Szarvasival tudom a legjobbat kihozni a kávéjaimból. A klímával kapcsolatban semmi igényem nincs azon kívül hogy csendben hűtsön, ezt tökéletesen megteszi a PolarX egyelőre 170-ért, de tovább folytatva a gondolatsort, az órám meg dupla ennyiért mutatja azt az időt, amit a mobilomon is bármikor megnézhetek, aztán mégis megvettem, mert csak. Kocsinál a lehető legolcsóbb új autót kerestem, amibe befér bizonyos mennyiségű áru, de Dokker nem volt azonnal átvehető, időm meg nem volt várni. Nyilván nem úgy hoztam el a Dustert h ez lesz a világcsodája, ezt a szalonban sem állították, tisztában vagyok hogy egy low-budget autó, de a célnak egyelőre megfelel. Mindemellett számomra pl. tökmindegy hogy mennyire kényelmes meg klassz egy Superb meg egy Passat és melyik jobb esetleg a másiknál, mert olyat nem akartam venni. Újat nem tudok kifizetni belőle, használt meg nem érdekel.
Ezért írtam hogy szerintem is a helyes eljárás az ügyfél KORREKT TÁJÉKOZTATÁSA a lehetőségekről, de azt hogy mi mennyire érdekli, milyen terméknél milyen mélyen hajlandó a zsbébe nyúlni, azt majd eldönti ő, legyen az kocsi, klíma vagy kávéfőző.
Nyilván ha valami extra nagy hülyeségre készül, arra nyomatékosan fel kell hívni a figyelmét, de jelen esetben egy 200-250 körüli márkás alap klímánál nem erről van szó, az egy korrekt, vállalható opció ahogy itt az egyik szerelő írta is.
Lentebb rendszer meg átlag hőmérsékletekről volt szó vegyesen. De milyen átlag? Napi, szezon, éves :-)
Szerintem rendszer szinten érdekesebb a kérdés. Mi van akkor ha vannak lokális hideg pontok pl 15 fokosak, akkor az itt lévő levegőből nem fog távozni a víz?
Vagy pl a kültéri kint 16 fokban, a beltéri bent 24ben, átlag 20 megvan, de azért kint a 16ban mégsem kéne eltűnnie a víznek, hisz 20fok alatt van... :-)
Hiába na, ha hideg van a meleg szobában kell vákuumolni, majd megbontás nélkül áttenni a falon a kültérit.
"de higyjétek el, hogy egy 200-250 ezres klímától nem kell csodát várni, hűt-fűt a maga módján, de messze nem abban a szegmensben, mint egy magasabb árkategóriás készülék."
Szerintem senki nem vár csodát egy ilyen árú készüléktől, viszont azt jogosan elvárják, hogy ennyiért már ezt a hűtés-fűtés a maga módján-t tegye megbízhatóan, ne kelljen vele foglalkozni. Ha nem tévedek akkor ebben az árkategóriában játszó gépek, főleg az ismert nagy márkák, már bőven probléma mentesen működnek és még drágának sem lehet mondani az üzemeltetésüket.
Egy magasabb árkategóriás készülék is csak hűt-fűt a maga módján. Az előállított 18, 20, 25, akármennyi fokot nem mondod meg hogy melyik készülék készítette.
most akkor nem csak pont 20C fokban lehet vákuumolni? :D milyen rövid lenne a szezon, és lenne izgi nehogy vákuumolás közben leessen a hőmérséklet 19-re :D
Ez már pont olyan kézműves gourmet hülyeség, mint a 600e-s klíma sokkal jobb, mint a 200 ezres. Vannak természetesen különbségek és érezhető a luxus, de az alap szolgáltatásokban semmiféle különbség nincs az átlag ember számára. Aki pedig ki akarja fizetni a luxust az tegye, de ne akarja elmagyarázni, hogy az az egyetlen megoldás, mert lófaszt mama.
"Én is vágyok egy automatára, de 60 felett kezdődnek, a Szarvasi meg csak 15. Igen, a Szarvasival több dolog is van, mire kávé folyik belőle, de arra telik, a luxusról lemondok."
vatera, használt saeco pl?
én így vettem egy girov2-t 30k-ért... az időszakos felújítások drágábbak, szerencsére járok vidékre is, ott olcsóbb..
Klímán, illetve napelemen gondolkodom egy kb 150 nm-s családi házban.
A falon 10-12 cm szigetelés van + 3 rétegű nyílászárók, emiatt a 3500 m3 gázfogyasztás leesett 1200 m3 körülre (na jó kicsit csalok, mert van egy kandalló is).
Lehet olyan klímarendszert telepíteni, ami igény esetén fűt is, és képes működni mindkét üzemmódban normálisan?
vagy jobb, ha a klímával nem akarok fűteni, és legyen inkább valamilyen hőszivattyús rendszer a fűtésre?
hogyan kellene egy ilyen rendszer méretezéséhez hozzákezdeni?
Minden mail-re igyekszem reagálni, mint ahogy a telefonhivasokra is, de van, hogy nem mindig sikerül ez maradéktalanul. Aki igazán akar, az küld még egy levelet, vagy hiv többször is, mindenki tisztában van vele, hogy a május-julius intervallum a klimás cégeknél dömpinget jelent. Azon sem sértődik meg senki, érdekes módon, hogy ha leesik az első hó, az autógumisoknál jelentős várakozási idő alakul ki. Most irtam neked méélt, ha még aktuális, akkor válaszolsz , ha már nem, akkor erről most lecsusztam.
Igen, van különbség a Szarvasi és egy Krups, Saeco, vagy fenetudja milyen kávégép közt, mert a kávénak nem mindegy, hogy frissen őrölt, és hány celsiuson van főzve (tizedre pontosan!), van ízbéli különbség, de a koffeintartalom ugyanaz. De van, aki csak azért iszik kávét, hogy e fejelje le reggel az ajtófélfát. Én is vágyok egy automatára, de 60 felett kezdődnek, a Szarvasi meg csak 15. Igen, a Szarvasival több dolog is van, mire kávé folyik belőle, de arra telik, a luxusról lemondok. Mind a kettő megbízható gép, mindkettő kávét ad. Van, akinek az is elég, hogy minden reggel tudjon kávét főzni.
Jobb lenne, hogy ha arról beszélgetnénk, árkategóriánként melyikek a legjobbak.
Azt nem értem, miért nem Szarvasi vagy DeLonghi géppel készítesz eszpresszót? Azokból is ugyanúgy kicsorog.
Ameddig 19900 forintért vásárolt DeLonghim volt, elégedett voltam vele és nem értettem, mi a csudáért adnak ki emberek 100-200000 forintot egy kávégépre.
Stiebel Eltron dual split dolgozik nálam 12 éve, amikor megvettem, kb. 310000 Ft volt a listaára. Az 2004-ben elég soknak számított. Jól működik, elégedett vagyok vele. De amikor ismerősöknél találkoztam közepesnél magasabb kategóriás japán berendezésekkel, akkor megértettem, mi a különbség, miért kerülnek azok többe. És még nem beszéltünk a megbízhatóságról.
Az autós hasonlatokról annyit, hogy 4 Passat után átültem egy (vadonatúj) Octaviába és érzem, látom, tapasztalom a különbséget, azt, hogy a Skoda alacsonyabbra van pozicionálva és ennek megfelelően olcsóbb is. És akkor még nem beszéltünk a konszernen belüli még magasabb kategóriájú Audikról.
Hja, a Xiaomi épp oly nagy és megbízható kínai márka, mint a Gree. Tudnak a kínaiak is minőséget gyártani, de amíg európa megveszi a sok alja kacatot, addig fognak olyat is gyártani, mert abból van a pénz (még ha fogalmam sincs, hogy van hasznuk egy 250Ft-os pendrájvon úgy, hogy még a posta is benn van).
Nem baromság! Ez klíma szerelés fontos alapelve. És hát ezzel már mindent elárult. Csak Ferinek a 400 ezer forintos klíma a lényeg. Majd kimegy leszervizeli 40 ezerért és csókolom! Cégeknek nyugodtan ajánlhatsz Feri 400ezerért klímát, de egy mezei 100 ezer ft fizetésű embernek pofátlanság!! Én csak egy klíma segéd vagyok de megtanított, hogyan is zajlik egy pontos klíma szerelés. Hogyan lehetne átvágni embereket de nem tesszük!!
25 éves Klíma szerelő tapasztalat van! Mi a KLÍMADEPÓ céggel vagyunk leszerződve onnan válogathat a kedves vevő. A szervizelésünk pedig az összes ott levő termékre vonatkozik. Mi külön figyelmeztetjük a vevőt pl húzza ki vihar esetén mert kaput lesz a gépnek. Vagy kikapcsolás előtt járatni kell venti üzemmódban.
Akinek jó a suzuki annak jó lesz a 150 ezer forintos klíma 15 évig is!
Egy ócskának tűnő skyworth tesco klíma miért megy 12éve a szomszédban? És miért nem zavar a hangja?
Nem fogok itt vitatkozni mert más fórumon meg megy az iphone és a kínai telefonosok vitája :D Közben a haverom fél éves iphoneja kijelzője kiéget. Nekem meg 2 éve hibátlan a Xiaomi :D
Vállaltok még erre a hónapra új szerelést? Nekem tökéletesen megfelelne bármelyik 200e körül példány, 1-2 darabról lenne szó, azonos címen. Hívnálak, ha megtalálnám a számodat.
Na, ez így korrekt válasz volt. Köszönöm. Csak mikor az átlagembernek az árral kezdesz, akkor elszáll az agya. Jön a reklámújság, inverteres 100 alatt. Nézi az ember, és vacilál rajta, aztán úgy dönt, belenyúl a zsebébe, kétszer annyit rászán, amiért úgy gondolja, lényegesen jobbat kap, mint a barkácsáruházban. Na most ha őt még ennek az árnak a háromszorosával megkínálod, akkor hozhatsz akármilyen szakmai indokot. Ezt vedd úgy, mint vásárlói visszajelzést, legalább is én (de szerintem még sokan mások is) így gondolkodnak.
"lehet engem útálni, meg köpködni, de higyjétek el, hogy egy 200-250 ezres klímától nem kell csodát várni, hűt-fűt a maga módján, de messze nem abban a szegmensben, mint egy magasabb árkategóriás készülék."
"akik a 200ezres klímát mindenhova-mindenkinek nagymellénnyel berakják...azután meg az ügyfél rádöbben, mikor -4 fokban leszakad a falról a klíma, de fűteni nemigen tud, csak zajos mint egy kiherélt turbina"
Lehet "Ferikém" erős szó volt a fikázás, de Neked kellene visszaolvasni magadat. Ajánlj, és szerelj kizárólag Emurát, és sok sikert az életben.
Méregetheted az igényeket, de ha az embernek nincs pénze, és választhat hogy megdöglik a melegben, vagy lesz egy kis hideg (akár zakatolva, akár hangos) akkor nem kérdés mit fog választani.
Tudomásul kell vele vetetni hogy ennyiért ezt kap és kész
"akik a 200ezres klímát mindenhova-mindenkinek nagymellénnyel berakják...azután meg az ügyfél rádöbben, mikor -4 fokban leszakad a falról a klíma, de fűteni nemigen tud, csak zajos mint egy kiherélt turbina"
"...Hát itt pl nem szépeket írtál róla. Kategorikusan kijelentetted, hogy 400 alatt nem lehet jó gépet venni, tehát ami alatta van, azt milyennek minősíted?"
Szóval:
Nem, nem jól értelmezed az egész gondolatmenetet. Megpróbálom ezt az egy gondolatot helyretenni, bár a nyaralásom, szabadságom alatt nem akartam ilyennel foglalkozni, csak mosolyogni jövök ide néha.
Nem mindenkinek jó a 200ezres klíma...nem mindenki aktuális, vagy jövőbeli igényének felelhet meg...
Szóval.... Ha kimész egy ügyfélhez, akkor az ügyfél igényeit a legalaposabb feltérképezni!!!, még a lehetséges szoba átrendezésre is kitérni, rákérdezni, hogyan-miként gondolta használni a klímát (hűtés-fűtés-légmozgatás) kik és hogyan akarják használni, stb... Ha van rá hajlandóság, akkor részletesen elmagyarázni neki, hogy a klímát mire és hogyan lehet használni. Elmondani neki a lehetőségeket, hogy egy olcsóbb és egy drágább klímával mit tud kezdeni, esetleg ez neki miért jó. Ez kb 15-20 perces beszélgetés után kiderül, hogy mennyire érti meg, és hogy milyen irányba kell továbbhaladni. Az anyagi lehetőségeken belől ekkor már a kompromisszumokat is fel lehet állítani.
A klímásnak nem azt kell ajánlani, amit az ügyfél első gondolatában kigondolt (mert lehet hogy az ügyfél teljesen félre van tájékozódva). A klímás feladata az, hogy szakmailag át tudja vinni azokat a gondolatokat, melyből az ügyfél a számára legjobb döntést meg tudja hozni....
Persze ez idő...és mint tudjuk az idő pénz.... és nem mindenki szán időt az ügyfeleire.... Van akinek az eladási mennyiség, van akinek az ügyfelek maximális kiszolgálása a cél.... mindkettőből meg lehet élni, csak nem mindenki azonos mértékben elégedett (bár amiről nem tudunk az nem bosszant :)... A bosszantó az, mikor rádöbbensz, hogy félretájékoztattak, nem tudtál jó döntést hozni (mert nem is tájékoztattak??)
Ha valaki otthon gázkonvektorral fűti a 35-40m2 -es lakását, akkor annak első blöffre nem biztos, hogy egy alap inverteres berendezés lenne a legjobb megoldás (nem legolcsóbb, legjobb?)
Számomra egyértelmű, hogy egy gázkonvektoros lakásban egy jó klímával sokkal többre megy az ügyfél mind hosszú távú üzemeltetésben, mind biztosnásgos üzemelésben, mind anyagilag....
Én azt mondtam, hogy aki már első gondolataiban is azt említi, hogy fűtene is a klímával, az nem a 200 ezres gépek környékén kapisgáljon. Persze hogy egyes klímások azonnal rárontanak és visszaigazolva helyeslik, hogy igen, az jó megoldás....azután az ügyfél megnyugszik, megveszi és használja.... De mivan akkor, ha az ügyfél szeme felnyílik és átlátja, hogy egy jobb berendezéseel (drágább) sok-sok éven keresztül jobban fog járni.
Gondolom más klímáshoz is fut be nemkevés mennyiségű hívás télen, hogy zörög-csörög a klíma, de nem hűt.... na ezek 99%-a nem fűtésre megfelelő berendezés, legalábbis nem 24/24 órás üzemben....
Én erre említettem, hogy aki gázkonvektoros fűtése mellé klímát akar fűtésre, az első lépésben tájékozódjon és készüljön fel rá, hogy 350-400e alatt nem fogja megtalálni a tutit?? ami még nem tuti, de a jelenlegi körülményekhez képest már kisebb kompromisszumokkal elfogadható lehet... persze a 85ezres klímával is lehet fűtőgetni, csak kicsit másképp :(
Nem vagyok én gonosz és bunkó troll, még akkor sem ha néha ezt jön le :)
Én csak azt mondom, hogy nagyon rossz irány az, mikor valakinek van egy vélt-valós igénye, hozzá egy nem passzoló elképzelése és az "értékesítési vénájú" eladók-klímás egyből visszaigazolja neki, hogy megtalálta a tuti emberét és már írják is a számlát, csengesse a lóvét az ügyfél és felkerül azonnal a klímája.
Az emberek, ha elbasszák a saját döntéseiket, akkor azt nemigen szokták bevallani, nemigen szokták emlegetni (főleg nem nyílvános fórumon) ...ezért is van az, hogy itt nem olvashatók a negatív dolgok.....
én még sosem olvastam olyat, hogy igen, megvettem a látszólag legolcsóbb megoldású készüléket (klíma + telepítés), de most hogy használom, látom-tapasztalom hogy jobb lett volna mégis a +50-80-120 ezerrel nagyobb összegű megoldás, mert használat közben nőttek meg az igényeim....
ne éljünk álomvilágban, ne hagyjuk magunkat a sok mocsok marketingnek bedőlni....tájékozódjunk több felől és leginkább szerezzünk tapasztalatot..... (bár sok klímafelhasználó a saját klímáját sem ismeri, de ezek tudják osztani a haveroknak az észt is)
szép napot mindenkinek
még1 gondolat....
LLCA fűtésre???? hát nem tudom, hogy a 3+1 fokozatú ventilátor, fix vízszintes terelőlapátok, leolvasztáskor "hangos" beltéri mennyire jó megoldás éjszakai fűtésre ..... persze a kompromisszumkészség más- és más mindenkinél.... ezek kis dolgoknak látszó valamik, de majdnem olyan gondolatok mint a zseni-őrült határvonal :)
Mindegyik japán márka, alap modell, de megbizható, csendes, takarékos készülékek. Akinek tényleg az fontos, hogy lehető legkisebb meghibásodási kockázattal, nem elszállt áron, alacsony zajszinttel, HOSSZÚ éveken keresztül hűtse a lakását, esetleg besegitsen a fűtésbe is, az elégedett lesz ezek közül bármelyikkel.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nincsenek jobb gépek, és ezek mindent tudnak, ugyanúgy, mint a magasabb árú modellek. Speciális feladatokra, magasabb igényekre lehet az arra megfelelő gépet választani, és mi is azt ajánljuk, de az alap feladatokat ezek is tökéletesen ellátják.
Ha valaki ezek mellett dönt, és szüksége van megbizható, korrekt áron dolgozó, másfél évtizede létező szerelőcégre, akkor nyugodtan keressen minket.
Hát itt pl nem szépeket írtál róla. Kategorikusan kijelentetted, hogy 400 alatt nem lehet jó gépet venni, tehát ami alatta van, azt milyennek minősíted?
De ha már ennyire értesz hozzá, kérlek, írj néhány típust, ami 250 ezer alatt van, és az árkategóriájának megfelelően a lehető legjobban teljesít.