Anno az esztergályost arra tanította a mestere, "hogy az a hülye lakatos", a lakatost pedig, "hogy az a hülye esztergályos". Nekünk szakembereknek össze kell tartanunk, nem pedig rivalizálnunk. Azt nem vonom kétségbe, hogy egy jó festő egy szétrohadt autót csodálatosan széppé tud tenni, de a megfelelő karosszériás munka nélkül, csak szép, de nem jó, és főleg nem lelkiismeretes! Az, pedig tény, hogy egy trehány karosszériás munka, rengeteg pluszt kíván egy festőtől, sőt a jó festő látja azonnal mit kapott, és mi a várható élettartam. Minden szakma egyformán fontos, és nélkülözhetetlen.:-)
Én csak addig szoktam kívül alapozni amíg átér a telep másik végére a fényezőhöz. Ő úgyis lecsiszolja és a saját anyagrendszerét használja. Az ív belső felére és a doblemez belső felére pedig teroson vr4510 kerül. Fényezés után pedig rengeteg viaszos üregvédő. Az alapozó és az üregvédő benne van az árban, ha nincs szarrárohadva a doblemez belső fele.
latni kell, de rendes roszdamaroval (ismerosoknek a fedogel valt be, vmint a Fertan ill. a Würth hasonlo anyaga). Ha femtisztara sikerult letisztitani es rendes festek kerul ra akkor szerintm 2-3evre kitolhato a problema. de tenyleg az a kerdes, hogy mennyi idöt, penzt akarsz rakolteni es milyen vegeredmenyt varsz el.
(es spec. a sajatomon befoltoztam a lyukat es drotkorongozas utan kapott hammerrite-t, hogy ne folyon be a viz, mert ha befolyik, akkor csak jobban rohad belul. masik autot femig pucoltam, majd korant, majd cinkkromatos es abban a 3evben amig nalam volt nem rohadt ujra)
ez is nem tünik tul meggyözönek. femtisztanak kell lennie. (sodort drotkorong, negertarcsa, es ha sikeres voltal, akkor lehet hogy a vegen egy javitoiv es egy CO)
mikor csinaltad, mennyi ideig tartott?
mennyit penzt, idöt akarsz raaldozni es mennyi ideig akarod hogy tartson?
Van 2000-es gyártású MK1-es Ford Focusom. Az lenne a kérdésem, hogy a sárvédőívemen előjött a rozsda. Egyszer már megpróbáltam, hogy lecsiszoltam, amennyire lehetett, majd féktisztítóval zsírtalanítottam, ezután lekezeltem RO-55 rozsdaátalakítóval. Ezt 2x megísmételtem, majd ezután rozsdagátló alapozófestékkel lefújtam, 2 rétegben, majd erre ment a szín. Sajnos most azonban újra előjött a rozsda, és újra nekilátnék, de előtte szeretném megkérdezni, hogy van-e valami jobb módszer, amivel egy kicsit tovább lenne rozsdamentes? Előre is köszönöm a segítséget!
Az egészet primerrel fújtam, utána pedig rendes szórópisztollyal teljesen lefújtam 2k-val
Az tökéletesen megszáradt
Utána javítanom kellett kis helyen, a primer réteg nem jött elő csiszolásnál, szóval a megszáradt 2k-ra fújtam, de azt már ezzel a spray-el csináltam a fújást mert a rendes 2k elfogyott és nem akartam újra bekeverni mosogatni stb. De ez meg nem hajlandó rendesen száradni.
Biztosan meg kellene száradnia /kötnie/ ennyi idő alatt ! Tuti,hogy 2K festék lett betöltve? Milyen alapra fújtad? 1K rendszerű alapozó vagy 2k akril rendszerűre? Max 24 óra múlva polírozhatónak kellene lennie
Sziasztok. Carcolornál vettem tölthető festék spray-t, adatok szerint 2K Berothane Voc 420 rendszerű festék.
2 napja szárad, ebben a hőségben ( nem a tűző napon, hanem árnyékban) de 3000-es vizes csiszolásnál ha a vízcsepp kicsit is rajta marad akkor már tartósan megmarad a nyoma a fényezésben, meg ha kicsit is hozzá érek az ujjammal akkor a lenyomatom is.
2 nap nem lenne elegendő a száradásra? Nem vastag rétegben fújtam. Ilyen melegben azért 2 nap alatt megszáradhatna már.
Én meg most hagynám a napon kiszáradni annyira, amennyire csak lehet. (max egy hét) aztán meggépelném 180-nal, és fújnék rá egy epoxyt. aztán a többit.