Klímahűtő csere után sokat javult a helyzet nálam.
Addig, amíg a hűtő le nem volt szedve nem is látszott mennyire szar. Sok helyen már kiestek a lamellák, meg mozogtak. Új hűtő plusz töltés. Még várom az előtét ellenállást Kínából, mert az is kuka, de már hűt rendesen. Álló helyben nekem is elmelegedett. Meg ki kapcsolgatott a kompresszor.
Digites, vagy manual? Digitesnél lehet még léptetőmotor is. Nem zárja le rendesen a fűtőradiátor felőli részt.
Sziasztok! Ma fontos felfedezést tettem!! A kesztyűtartóba befért 2db másfél literes ásványvíz,2db fél literes víz,1db energia ital,plusz egy tábla csoki!!! :O
.... De szerintem be lehetett volna még préselni 1-2 kisebb valamit!!! :)
Így van. Melóhelyen amikor kilépek az épületből, rányomok a távirányítóra hosszan, ablakok le. Táska a csomagtartóba, így az ajtónyitásra már eleve nem fejbevágós a meleg. Indulás után első ablakok fel, utca végén a hátsó is.
En sem foglalkoztam vele eddig, de nemreg kiprobaltam, nekem igy ment: pendrive bedug, kormanyon a jobb oldali telefon gomb -> menuben lepkedes -> media player -> innen mar rajtad mulik, hogy random, vagy artists/albums/folders de mukodik, lejatssza. Elso alkalomra beletelhet nehany pillanatba, mig pasztazza a bedugott pendriveot, illetve 1-2 mp3 filet nalam nem akar lejatszani, ezt meg nem tudom, hogy miert. Furcsa meg, hogy az src gomb nyomkodasakor mar nekem nem valtott vissza pendrivera, csak cd es radio kozott valtogatott. Nem 100%-os az elmeny, na.
Hát főleg nappal szemben engem se tölt elégedettséggel,hozzá teszem szerintem ezt is tölteni kellene,mert ez a 4. nyár nálam és még nem volt töltve--és én igazán 15-20km-es utakra használom,városi közlekedésre nem . De szerintem ilyen melegben az aszfalt felett városban sokkal melegebb a levegő és ha megy is maxon a hűtőventi csak nem tud akkora hőt leadni a klíma hőkicserélő.
A klímával mennyire vagytok elégedettek így a nagy melegben?
Nálam de. még minden oké, de mire du. odaérek a napo álló kocsihoz már nem rózsás a helyzet. Álló helyzetben (pl. dugó) még vagy 20 perc múlva sem akar hideget fújni, menet közben kb. ok.
Nemrég volt vízhűtő cserélve, tavaly gáz töltve, a kompresszor hangja is okés, venti megy, víz nem melegszik.
(egyébként vicceltem, mert ha nem is napi, de heti rendszerességgel biztosan belenyalok min. akkora tempóba)
Na ja, a blokkolók...
Hmmm. Nekem is volt két ügyem mostanság, az egyik elég cidris volt, mert állítólag forgalomtól elzárt területen fordultam jobbra, egy a stop táblánál várakozó, és egyenesen tovább haladni szándékozó autó mellett. Lehet, hogy nem érintettem, de nem kötekedtem, nagyon jófiút játszottam, mert éjszaka fejeztem be az ivászatot, és még csak délelőtt volt. Szondát is fújatott... tuti bukónak könyveltem, de rá se nézett a műszerre, csak amikor már elengedett, de talán nem is jelzett semmit (valószínűleg).
Aztán záróvonal, kanyarodósáv és mindent átlépve előztem egy balos ívet levágva, belátható kanyarban egy autót, melyet azelőtt egy km-ig követtem, miközben 35-tel ment a városban... közben egy jobbról becsatlakozó útról rendőrök kanyarodtak ki... (melyet már csak az előzés befejezése után, a tükörből láttam) A sztori többi részét itt inkább nem írom le, de a lényeg, hogy nem került sor beszélgetésre.
Némi szerepe volt benne az elöző trafi szériáig hatásos blokkolónak :)
2 hónapja kb. kikerültem egy buszt a megállóban gyökkettővel..,nem láttam mögöttem x-el a rendőrt.
Én voltam közlekedésbiztonságra legveszélyesebb üldözendő elem, 10eFtért..Nem old fel engem, de amíg ott álltunk a következő buszt 72-en kerülték ki..,mondom az embernek hogy né' már.., de nem hatotta meg.
Utána már durcásabb voltam, de ezzel sem voltam beljebb.
M6 két hete lesz szerdán, 10 percenként volt egy autó a sűrűség és én halált megvető bátorsággal 180 km táján közlekedtem egy waze által tisztának mutatott szakaszon.
Nem volt az..., csak bízni tudok benne hátha szerencsém volt.
'Egy olyan országban, ahol a büntire van kihegyezve (az adókat most hagyjuk) a rendszer,..."
No de ilyet, kedves Cartárs... Bár, nagyon nem tudok most vitatkozni veled... legalábbis, nem tudtam mire vélni, mikor szombat éjszaka, nyaralásunkból szinte hazaérkezvén valószínűleg belefutottam egy kietlen útszakaszon, 2:42-kor "baleset-megelőzési szándékkal" kint őrködő egységbe...
(se waze, se traffi nem jelezte, de jobb egyben jól felismerhető volt a rettegett cucc... megjegyzem, sztem több mint percenként járhat arra max egy autó olyankor, én pl.: az azt megelőző 25 km-en egy autót kerültem ki, meg egyet értem akkortájt utol...)
Pár éve megszűnt a türelmi idő, most már a felhajtás pillanatában rendelkezni kell érvényes "autópálya használati jogosultsággal ". Ha lekapott a kamera, 15 pénz függetlenül attól, hogy utána megvásároltad vagy sem . Ez Magyarország kérem, ne keress benne rációt, mert mindenért megba@&nak, kő nekik a pénzed, hogy el tudják okosan osztani.
Akkor lehet, hogy a rendszer számol a rögzítés sebességével és az esetleges váratlan (rendszerhiba, lefagy a windóz, lassú puffer, nincs jawa :-D, az áramszünetre nem is merek gondolni vagy hogy meghekkelik a rendszert) történésekkel.
Eskuszom pedig, hogy olvastam valamit errol. Valami olyasmit, hogy amennyiben az ellenorzes utan par perccel sor kerul a matrica megvaltasara, akkor a rendszer torli a mar rogzitett szabalytalansagot. Termszetesennem eskuszom meg ra, hogy valoban igy van, csak szeretnem. :-) Ha megsem, akkor igy jartam.
Most nem elsősorban erre az esetre célzok, hanem hogy mivel az ember tudja, hogy pályára hajt, ezért előtte megveszi a kibelökött matricát - legalább is a rendszer nyilván erre épít - ez alapján nem tartom lehetségesnek azt a 15 percet.
Persze ne legyen igazam, az lenne csak a meglepetés. ;-)
Nem is mondtam, hogy nem tudtam rola, illetve, hogy bliccelni akartam. Egyszeruen turelmetlen voltam, meg nem volt kedvem beallni tobbszazadiknak a sorba.