ez nem ilyen egyszerű, ahhoz tőkeerős vásárló is kell, ahhoz az ő fizuját is emelni kell.
Tehát pl. Egy nővér nem költheti 3 havi fizuját egy heggesztő két napi bérére.
Persze kell lenni a keresetek közt diferenciának, meg kell fizetni az évet meg a rutint meg ha valaki olyat tud amit mást nem, de hidd el a (példa kedvéért nővér) ha egy heggesztő levágná az úját és megkérdeznék mennyiért látja el ő se azt mondaná hogy bruttó 1000 az órabére. Hanem 20000. Csak nem tehti meg.
Sok a melója ,kevés a vasas szakember ,ez meg kicsi meló ahoz hogy megérje megcsinálni,elveszi az időt a nagyobb munkáktól ,így mondott egy árat amiért van kedve nekiállni.
Ez csak rosszabb lesz ,vasas szakma ,én minősített hegesztő vagyok ,Haver kért hogy mikor itthon vagyok ugorjak be neki avizni ad 2000 ft-ét óránként ,mert egyszerűen nincs ember ,mondtam neki hogy ,nincs az a pénz amit meg tudna fizetni hogy én itthon megfogjam a hegesztő pisztolyt.
Vasas szakmában most ez a helyzet hiába emelik itthon a pénzt még mindig nagyon kevés ,mert kint is emelik folyamatosan .
Lehet kész elemeket venni ha van időd nem nagy cucc megcsinálni.
Mindent megkapsz hozzá egy szakbóltba. Gyűrűket is.
Amúgy ha készitessz egy asztalt egy pallóból két bakkra feltéve és facsavarokat hajtassz bele (vezetőknek), egy jó flexxel összevágod a korlátot, ha tudsz hegeszteni egy hétvége alatt megcsinálod. A festésen kivűl.
Kell vagy 3 prés a hegesztésekhez, de az is kell legyen neked.
És egy OSB lap, amire felrajzolod a korlátot és facsavarokkal rögzíted az elemeket hegesztésnél.
A rozsda a heggesztéseken üt ki (tudod te - felmelegedik, a kristályszerkezet megváltozik). Kisméretű flexre szerelhető drótkefével le tudod szépen csiszólni (van csiszoló korong is). Ha nincs cunder és lyuk a heggesztésen, akkor nem fog rozsdásodni. Ne gitteld.
A kész elemeket 2x le kell mosni oldószerrel, jó bőven, a második réteg után kb. 5 óra múlva megjelenik újra a rozsda a hegesztéseken. Akkor 22o-as papírral letakarítod és egy száraz ronggyal portalanítod.
Aztán egy ipari alapozót és 1x alapozd le (egy zöld színű cucc, jó vastag és autófestékboltokba kapsz, kell hígítani is), majd 2x fújd le fedővel (kétkomponensű, az legyen matt). 2o évet tart.
Sajnos nem, a festés külön költség, mondjuk az nem is olyan nagy, de pl a megbeszélt tüzihorganyzást elegánsan kifelejtették és azért még külön 44 ezer+ ÁFA-t akartak kérni, itt mondtam azt hogy felejtsük el egymást!
...félreértés ne essék, nem elsősorban az árat sokalltam, hanem a "cigánykodásra" durrant el az agyam!
tegnap csináltam egy skiccet és az első kovácsoltvas elemeket árusító webshopban megnéztem az árakat. Több és drágább anyaggal számolva (sűrűbb pálcák és sima helyett mángorolt anyagok) nekem 50 ezer alatt jött ki az anyagköltség, a komolytalan cégnél meg 126 ezerre...
Botrányos!
Komolyan mondom, hogy ha lenne egy jó darabolóm amivel pontosan szögben tudnék anyagot vágni, akkor megcsinálnám magam!
A II-FL modellekbe jött be az 1,2-es és az 1,4-es TSI motorokban a lánc és a III-as modellben tértek vissza a szíjra, addig láncos volt! Tehát a II-FL láncos, a III-as meg már szíjas ismét.
...sajnos könnyelmű ígéretet tettem, a Passaton nincs egyértelműen egy funkció amivel lehetne aktiválni. Olyasmik vannak mint amit (M)Ákos kolléga a #77093-ban linkelt. Nekem pedig nagyon az rémlik, hogy az Octiban volt valami olyasmi ami a tetőablak automatikus esőzárásáról szólt, de már ha megfeszülök sem emlékszem rá...
A lényeg, hogy amíg az nem volt bepipálva, akkor csak addig emelte az ablakokat amíg nyomtam a gombot, miután bepipáltam meg felfelé csak addig kellett várni amíg elindultak az ablakok és onnan már ment magától.
(...és abban az autóban sem tetőablak sem esőérzékelő nem volt!)
OFF
Nem tud valaki olyan céget vagy vállalkozót aki kovácsoltvas korlátokat készít? Kellene egy ~2-2,1m-es lépcső és teraszkorlát és a hozzám közeli cég megtámasztott egy 223 ezres ajánlattal amiben a porfestés alatt a horganyzás sincs benne! ...azért még 44+ÁFA Ft-ot kellene legombolni... És hát azért durván 2m2 korlátért kicsit fáj a 100-140 ezres négyzetméter ár!
Ha lenne valami megbízható cég akkor simán el is mennék érte akár messzire is!
Ha van valakinek ötlete az jöhet privátban is.
(a Kerítéscentrum PRI-MO-RA Kft. felejtős! Nem egy komoly cég!)