Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

SeLe909 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26723

A készülékhez azt hiszem volt telepítve iGO software, de lehet csak azért mert itthon vettem az említett cégtől:))

Én lecseréltem, de azzal is használható volt.

Előzmény: gyüri (26722)
gyüri Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26722

Szia!

Szerintem jól döntöttél. Biztos, hogy többet tud, mint a gyári.  Irigyellek. A készülékkel együtt adták a navigációs szoftvert is? Ha igen, akkor melyiket?

Előzmény: SeLe909 (26720)
gyüri Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26721

Szia!

Szerintem az utángyártottak mindig többet tudnak. Persze nem szabad a legolcsóbbat választani. Nem vesztesz funkciókat. És ráadásul úgy hirdetik, hogy bármely navigációs szoftverrel kompatibilis (Pl: IGO) Félő hogy ezt nem adják a készülékkel, hanem neked kell rávarázsolnod, ami jogtisztasági problémákat vet fel.

Azt írod, hogy a fejegységedet akarod lecserélni. Ez alatt navigációs fejegységet értesz, vagy csak a sima rádiót. Ha navigációd van, akkor nagyon alaposan járj utána, mert a cserénél jönnek be az esetleges gyári funkcióvesztések. Ha mégis sikerülne a váltás, akkor kérlek, számolj be róla, mert engem is nagyon érdekel a dolog. Szinte mindenre hajlandó vagyok, csak megszabadulhassak a gyári navigációtól.

Előzmény: kerlas1979 (26705)
SeLe909 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26720

Szia!

Konkrétan nem tudom megmondani mely lehetőségektől/funkcióktól estem el azzal, hogy a gyári helyett utólag beépíthetőt választottam, de feltételezem van ilyen. Én nem a gyári navigációt cseréltem le, hanem a sima rádiós helyett vettem meg. Új autóba vettem, az átvétel napján szerelték be. Böngészd a CMP honlapját, ha valami kérdésed merül fel ők biztosan tudnak segíteni. Olyan gyártó termékét forgalmazzák akik véleményük szerint megbízható(roadnavi). Nekik is utána tudsz nézni a google segítségével. Én nem bántam meg, hogy ezt választottam. Bizonyára tudsz venni olcsóbbat, a döntés a tiéd. Viszont abban bent van a rizikó. Semmit nem kellett kókányolni. Gyári ki, csatik rádugva erre és mehetett is vissza. Nyilván a GPS vevőjét és a kamerát be kellett kötni ezen kívül semmi vezetékelés nem volt(nálam).

Előzmény: kerlas1979 (26705)
KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26719

Cserélt esetleg valamelyőtök hangszórókat, meghagyva a gyári audiót? Hoz értékelhető javulást?

R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26718

Mennyire sürgős a dolog?

Jövőre érkezik az új modell, a jelenlegi szerintem a kortársak mellett már kicsit idejétmúltnak hat, a Kia pedig közben szintet lépett az iparban, biztos vagyok benne, hogy az új modell a kategória tetejére érkezik.

(én is most készülök kombit venni és Kiát vettem volna a legszívesebben, nekem viszont muszáj néhány hónapon belül lebonyolítanom a tranzakciót, így most kiesett a jelöltek közül)

Előzmény: gilimbgalamb85 (26693)
KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26717

tedd meg a tettet :-)

Előzmény: KAti (26716)
KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26716

Te úgy vetted az autót, hogy nem működött a rádió, a fogyasztásmérője 8 litert mutatott, és volt tárolt hibakódja (esetleg világított a check engine lámpa is emiatt) ?

Öröm neked autót eladni....ha még nem nézetted át szakszervizben, tett meg, ki tudja, mi van még pocsék állapotban a kocsin.

Előzmény: 78Z (26711)
aamen Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26715

"2900-as fordulatnál nem pörgött a motor, engine lámpa villóg, nem is nagyon vot erő benne! 

obd-re kötöttük ott kiírt egy kodod 1402, ami az erg szelep! ki lett nullázva most semmiyen ilyen próbléma nincs viszont a fogyasztás ugyan ott van 8,3l!"

felesleges találgatni, be kell vinni valami jobb szervizbe
mert ezexerint ottan valami szemlátomást elromlott
ami üzemanyag-olaj stb. cserével nem fog megjavulni

Előzmény: 78Z (26709)
aamen Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26714

"Tényleg kia betegség hogy a gyári rádió nem működik? 

Az enyém tök néma,be se lehet kapcsolni!"

ha mégiscsak be tudod kapcsolni, akkor viszont ne kapcsold ki
csak halkitsd le, ha nem kell
én évekig így közlekedtem, aszonták a márkaszervizben jobban járok ha nem forszírozom az ügyet
aztán egyszercsak már nem azt mondták, hanem hogy ismereik a hibát
kiszerelték a rádiót, megmasszírozták hátul a kábeleket, összeszerelték, és azóta jó

Előzmény: 78Z (26711)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26713

Persze,igen,az lehet fogyasztásnövelő dolog,ha el van kormozódva. Attól mert kitörlitek,még nem áll helyre a fogyasztás. 

Nekem a corsába volt ilyen ,de ott csak némi rángatás,kihagyás volt,illetve a lámpa villogott. 8 ezerért kitisztotották,utána jó volt minden. 

Előzmény: 78Z (26709)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26712

Órszágúti körülmények közt produkálta 70-80 tempónál jött elő ! 

Előzmény: zöldcorsa (26710)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26711

Tényleg kia betegség hogy a gyári rádió nem működik? 

Az enyém tök néma,be se lehet kapcsolni! 

zöldcorsa Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26710

Ezt hány megtett km után irod? Illetve hol ,milyen körülmények között kocsikáztál? Bár a 8 liter mindenképp sok,de azért nem árt tudni részleteket. Viszont még időben vagy,hogy esetleg reklamálj,rejtett hibáért. 

Ahogy irták is,üritsd kia tankot,majd tankold tele,kattanásig,menj ki a legelső országútra,kb 100 km-tegyél meg 90-es átlagtempóval,,majd nézz rá a fogyasztásmérőre és,ha nem 4-5 liteur között van a fogy,akkor valószinű gond van. 

Előzmény: 78Z (26704)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26709

Olaj, szürők cseréje megvolt !

produkált  egy olyan jelenséget hogy 2900-as fordulatnál nem pörgött a motor, engine lámpa villóg, nem is nagyon vot erő benne! 

obd-re kötöttük ott kiírt egy kodod 1402, ami az erg szelep! ki lett nullázva most semmiyen ilyen próbléma nincs viszont a fogyasztás ugyan ott van 8,3l!

Beszéltem szerelővel aki azt mondta hogy ki kell tisztitani az egr szelepet ,bár én vettem volna bele ujjat! létezhet hogy nagyon koszos az egr szelep és

ezért magas a fogyasztás?

Előzmény: aamen (26707)
jwkllr Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26708

Áprilistól az összes átlagom 4.4. Max 130. Pályán alkalmanként több a pillanatnyi.

aamen Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26707

fogyaszd le a tankot
utána tankolj bele molnál vagy shellnél az occsóbikból
nullázd a fogyasztást
az első pártíz kilométeren mutatni fog ilyen csillagászati fogyasztásokat, de aztán fokozatosan megy le
városban 6 környékére, vidéken 5-re
mire ez a tank is elfogy, a kompjuter szerinti átlag 1-2 deci különbséggel egyezni fog azzal amit manuálisan számolsz

spooner Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26706

A reális 5,5-6 liter lenne. A 8,3 egyértelműen sok még a kombinak is... ott hiba van, de okos szerelő kell hozzá főleg így látatlanban...

kerlas1979 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26705

Üdv, kifejtenéd kicsit bővebben, azokat a lényegtelen funkciókat, amiket csak a gyári tud, mert én is vakarózom rajt, hogy le kellene cserélni a gyári fejegységet, én egy Ownice C500-as 8 magost néztem ki, neked milyen típus van, és az autód új, vagy régi ceed, kellett valamit mókolni (forraszgatni, átkötni), vagy csak ki a régit, és be az újat?

Előzmény: SeLe909 (26700)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 2 26704

Sziasztok!

1 hete vettem egy 2007 kia ceed 1.6 crdi sw autót , sok helyen olvasom a fogyasztást hogy 4-5l eljárkál az autó viszont az enyém a komputer szerint 8,3 l fogyasztást ír ,segítsetek hogy mi lehet az oka! 

Üdv:Zoli

KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26703

Végülis járhatnál Trabanttal is :-)

Előzmény: dokeee (26702)
dokeee Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26702

Én is azzal kezdtem a beszégetést, hogy érintőépernyő és automataváltó kizárva :)

Előzmény: GAgyiXyXy (26701)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 26701

3xkopp-kopp-kopp.

Lassan 1 éves lesz a crdi-m, mindjárt 40000km lesz benne, bajom nem volt vele még eddig, ne is legyen. Talán annyi, hogy a rádiója nagyon érzéketlen, de elviselhető. Direkt navi és kamera nélküli verziót vettem, én mindkettőt tudom nélkülözni. Tolatni megtanultam, a telefont meg kiteszem ha nem tudom merre járok és ennyi. Kényelmes, dinamikus az autó. A fékek működnek rendesen, tegnap teszteltem az M1-en, amikor 1 kamionos elaludhatott és vészfékezett a szélső sávban, de besodródott elém amikor el akartam menni mellette. 

SeLe909 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26700

Akkor én vagyok az ellenpélda arra, hogy a kínai GPS-es fejegységekre panasz van. Az enyém 1 éve hiba nélkül üzemel. Nyilván nem tudja azokat a számomra lényegtelen funkciókat mint a gyári (egyébként a KIA ebben úgy is el van maradva pl. a Wolksvagen-től). Tolató kamera van csak egyenlőre rákötve, de az is hibátlan. Androidos mivolta miatt teljesen testre szabható, bármilyen navigációs software-el használható, sőt a térképcserélő miatt több térképet is kezel. A HI-FI része pedig kenterbe veri a gyárit. Sokan csinálnak fejegységeket Kínában, ezek közül a megbízható gyártók termékeit nyugodtan meg lehet venni (pl. roadnavi). Vannak megbízható kínai telefongyártók ( nekem, a nejemnek és a fiamnak is az van). Miből gondolod, hogy pont ilyet nem tudnak jót csinálni?

Előzmény: ceed1969 (26698)
gyüri Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26699

Örülök, hogy van elégedett ember is. Én a múlt évben vásárolt autómon két hete frissíttettem a térképet a szakszervízben. Több évvel ezelőtt átadott utak hiányoznak róla. De ez lenne a legkisebb baj. Az egész fejegység szoftvere igénytelen, használhatatlan. Olyan primitív hibákkal, hogy szerintem a tervezőasztalról küldték egyenesen a sorozatgyártásba tesztelés nélkül. Ha a fejlesztők részéről valaki csak egy napot autózott volna a forgalomban, az ordító hibákat pillanatok alatt ki lehetett volna küszöbölni. Egy kínai sufniműhely nem merne piacra dobni egy ilyen szemetet.

Előzmény: ceed1969 (26698)
ceed1969 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26698

Na ezt el hidd!!!

Azt egyém 2015.06.20. évjárat,és teljesen jól működik!

Magyar autó,Navteq frissítéssel.

Ha akarsz kinait,hajrá!

Eddig csak a panasz volt rá!

Tudod: 7 év gari! :-)

Előzmény: gyüri (26696)
spooner Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26697

Nem jellemző a rohadás, csak ha törött volt... Nem olyan tré mint a mazda... Az alján a tankot felfogató két pánt rohadgat el de azt cseréli a márkaszervíz visszahívásban. Nem rohadós autó, az enyém is 2009-es, igaz ebben még csak 84ekm van...:) de nyoma sincs rozsdának még alul se! A csúcsokkal se szokott baj lenni, a chip-et meg jól bírja ismerősömnek 6éve van benne átírás a computeren, jobban megy, és nem nyíródik ki tőle! Nyugodtan vegyél, mert jó kocsi...

Előzmény: GazdaMate (26692)
gyüri Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26696

Szia!

Semmiképp ne vegyél Kia-t navigációval. Gyakorlatilag használhatatlan, valamint a "frissített" térképek is az őskorból származnak. A legrosszabb az egészben, hogy még ki sem tudod dobni az autóból, és külön költséggel egy utángyártottal helyettesíteni, mivel funkcióvesztéssel járhat. Én azt javaslom, hogy inkább egy navi nélküli felszereltséggel próbálkozz, és még a vásárlás előtt járj utána, hogy milyen utángyártott készüléket lehetne esetleg beletenni. A neten már vannak kifejezetten a Kia eredeti dizájnja ajapján gyártott androidos készülékek. Minőségükről, használhatóságukról nincs információm, de az eredetinél rosszabbak nem lehetnek.

Nehogy bevedd a prospektusban leírt mesét, hogy TomTom navigáció van beépítve az autóba. Hazugság. Az importőr szerint a navigáció saját, Kia fejlesztés. Rákérdeztem, hogy akkor miért beszélnek a prospektusban TomTom navigációról. Ma napig nem kaptam választ.

aamen Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26695

2008-as crdi-m van, 190e km,  az utóbbi három évben utcán parkol (előtte garázsban volt)
nincs rohadás, hogy porlasztócsúcs van-e benne azt nemtom, nem hallottam még crdi vonatkozásban ilyenről

Előzmény: GazdaMate (26692)
aamen Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26694

"Milyen tapasztalataitok vannak az 1.6 crdi-vel? Milyenek a tapasztalatok a szervízekkel és a mágikus 7 év garanciával? Mit cserélnek, mit nem? Milyen szerviz költségei vannak?"

márkaszerviz évente, 40-60e között
ha elromlik megcsinálják, azért vannak

"Előfordulnak e vele turbó, szivattyú, stb gondok és ezek 7 éven belül garanciások e?"

nem fordulnak elő de ha mégis akkor garanciás persze

az első szériának amilyen az enyém volt egy tipushibája, a stabpálca zörgőssé válása, ez a legtöbbeknek kijött garis időben és cserélték is gariban, én megszívtam, mert 160e körül jött ki
valami tizezres tétel volt nem márkaszervizben

gariban cserélték három éves kora körül a fűtőmotort, mert az akkor beszart
majdnem garis cserére ment a rádióm is, de aztán az utolsó pillanatban megúszta, kiderült hogy egy kiszerelés-kábelek megmasszírozása megoldotta a problémáját (bizonytalan ki-be kapcsolás)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!