Igen, még korán van. Érdemes ránézni minden nap hogy mikor nyitják meg, mert ha elég korán veszed akkor csak 5 EUR egy út, de később felmegy akár 17-re is.
" Ne feledkezzünk meg arról, hogy Orbánt és tettestársait a Polt Péter féle ügyészség védi évek óta. Emlékezzünk arra, hogy milyen gusztustalan módszerekekel távolították el és nyugdíjazták hazánkban a bírákat. "
A brüsszeli jegy egész napra érvényes, kinyomtatod otthon, és ez a jegy.Bruggé-be van az, hogy időpontra kell venni. Most utaztunk velük a múlt héten, mindegyik irányba.
Két éve Flibcoval mentünk Charleroiból Brugesbe, hazafelé pedig Brüsszelből Charleroiba. Teljesen korrekt volt minden. Sőt, az első utazás meghiúsult, mert a gyerkőc bárányhimlős lett, és visszaadták a pénzt, pedig nem olyan volt a jegy. Egyébként minél korábban veszed, annál olcsóbb a jegy, ha jól emlékszem 5 eurótól indul, de amikor végre eljutottunk akkor mi már 14 euróért tudtunk venni ( másfél héttel utazás előtt).
Sima metrójeggyel, ami 2.10-be kerül, meg lehet azt tenni, hogy Bourse-n felszállok, Midin leteszem a csomagokat, és egy órán belül folytatnám metróval az utat?
Köszönöm! Gondolatolvasó vagy, mert olyan szép élményekkel jöttünk haza, hogy megbeszéltük, Antwerpenbe és Leuvenbe is el fogunk látogatni, és sajnos Oostendére sem maradt időnk. Brüsszelről vegyes véleményeket olvastam itt a fórumon, nekünk nagyon tetszett (Mont des Art, Petit Sablon, Notre Dame du Sablon, Királyi palota, stb.). A vonatok, buszok (De Lijn, Flibco) tisztaságát és kulturáltságát is nagyon élveztük, a kalauzok pedig ápoltak és udvariasak voltak. Kitört belőlem a gyerek is, mert úgy örültem, hogy életemben először emeletes vonattal utazhattam :). Minden pontos volt és kiszámítható, pedig nagyon izgultam utazás előtt.
Igen, automata rekeszes, és úgy láttam vannak kisebb - nagyobb méretűek. Mi egy fapados által engedélyezett (de jó teli) 55 centis bőröndöt tettünk bele, és 1 laptoptáskát. A miénkbe biztos, hogy több hátizsák elfért volna.
Szeretnék köszönetet mondani elsősorban Olivamnak, aztán Thomasnak is, hogy segítettetek a felkészülésben. Szerencsésen megjártuk Brüsszelt, Gentet és Brugget. Gyönyörű út volt.
A vonatjegy tényleg úgy működött, ahogyan Olivam megérdeklődte (örök hála érte). Reggel megvettük a Midin a Gentbe szóló jegyet, és azzal mentünk át a Centralra, majd városnézés után a Centralról, Gentbe. Még a kalauz is mondta, hogy a brüsszeli zónában egész nap érvényes.
Vissza Gentből - Charleroira a Flibco Shuttle busz hozott, 9€/fő volt a jegy, online elővételben.
Lehet, hogy már más is írt róla, de hátha még segítség lesz valakinek, hogy a De Lijn jegyei, az összes városban egyformán érvényesek, ahol a De Lijn üzemelteti a járatokat. 1 db-3€, 10 db-15€, 3 napos jegy-12€.
A mi szállodánk Gentben kieső helyen volt, így sokat buszoztunk a pályaudvarra és a belvárosba is. Első nap 3 napos jegyet vettünk, és ezt Gentben és Bruggeben egyaránt használhattuk.
Brüsszel-Gent vonatjegy: 9,20€/fő
Gent-Brugge-Gent (retour): 13,40€/fő
Mindkét városban hajóztunk a csatornákon, Gent: 7€/fő/50 perc, Brugge: 8€/fő/30 perc