Budapesti, belvárosi lakásba szeretnék klímát. A ház lapos tetős, mi a legfelső emeleten vagyunk és a lichtof-on keresztül lehetne megoldani a vezetékezést. Mivel kb. 1 méter lesz a tető felső síkjától. ezért azt mondták alpinista szerelő kellene. Tudnátok ajánlani valakit, aki meg tudná ezt csinálni?
A hideg levegő szépen elkúszik az egész házba. Óriási különbség, ha egy ilyen arányaiban nagy helyiséget hűt a klíma.
A távolabbi szobákban is hűvösebb lesz a levegő, én különösen az ágyon fekve érzem. Ugyancsak, ami fontos, amellett hogy hűti a klíma a levegőt, szárítani is fogja, azaz ha bent csak egy fokkal is lesz hidegebb a legtávolabbi sarokban tőle, az alacsonyabb relatív páratartalaom miatt a hőérzet mindenképpen csökkenni fog.
Az rossz elgondolás, hogy majd akkor menjen a klíma ha nem vagy ott (este). Pont akkor tudja szinte észrevétlenül hűvösen tartani a házat, ha folyamatosan megy ilyen melegben. Villanyszámlában sem vagy semmivel sem előrébb ha csak rövid ideig megy kakaón...
Nemrég üvegszálas anyagból tálcákat raktam alájuk, ne pisiljenek szanaszét majd a télen. Tudom elég keskeny a lefolyó nyílás, de ha hamar befagynak akkor jövőre nagyobb lyukat vágok a tálcákra.
Két Daikin ftxb35c- vel fűtök telente, és a leg hidegebb -18fokon is jól fűtöttek. Nem tudom, ezek fűtésre vannak e optimalizálva de nállam beváltak. A két klíma 100m2 fűt.
Azt, hogy nem abban a helységben van a klíma ahol tartózkodunk. Nem jön direktbe a hideg levegő. A munkahelyemen akármennyire alacsony fordulatra veszem a befúvást, egy óra múlva már érzem, hogy nem esik jól, "huzat" van. Persze van akit ez nem zavar.
A hideg elúszik a földön a többi szobába is. Nekem 130nm-re van egy klíma az emeleten ahol csak hálók vannak, nem vagyunk ott napközben. 20fokra van állítva, a lépcsőfeljárón ömlik le a hideg zuhatag az előszobába, amiből 3 szoba nyílik. 25-26 foknál nincs melegebb a legtávolabbiban sem, pedig nincs szigetelés, árnyékolás a házon.
És ami a legfontosabb nekem, teljesen huzatmentes a hűtés.
A 40 m2-es lakásom fűtését klímával és "H tarifás" árammal szeretném megoldani, ezért felhívtam egy DAIKIN klíma viszonteladót, ahol azt mondták, hogy a fűtésre optimalizált klímákat kompletten kivezették a magyar piacról, mivel nincsen rá itthon igény....elkeseredtem.
Viszont látok egy csomó nem fűtésre optimalizált klímát, amivel lehet fűteni, de csupán -15°C-ig (nem -25°C-ig, mint a fűtésre optimalizáltnál).
Szerintetek, ha ezzel a nem fűtésre optimalizált klímával oldanám meg a fűtést nagyon ráFÁZnék?
Sziasztok! Van egy 5 éves on-off os samsung klimám ami megadta magát. Este kikapcsolásig minden rendben másnap bekapcsoláskor már nem hűt. Ventilátor kint bent elindul és a kintinél lehet hellani, hogy valamit kapcsolna percenként meismétli Mit lehet megnézni rajta.. Esetleg szerelő telszáma is érdekelne aki létrára is felmegy 5 méterre. Köszönöm a segítséget!!
Dombon ülő kutya legyek, ha ezt hivatásos klímaszerelő csinálta. Ez inkább a "dehogy fizetek érte, összerakjuk pikkpakk mi ezt a haverokkal is" féle megoldás.
Klíma témán gondolkoztam. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
A ház alaprajza:
A nappaliba gondoltam elhelyezni 1db klímát az oldalfalon a terasz felől a kémény mellé (kandalló lesz majd a kémény előtt).
A fix ablak felett van belül egy 42 centi magas falrész:
A külső oldalon a terasz felől pedig egy 60-70 centi magas falrész:
A nappalit két nyílás választja el a szobák felé menő folyosótól:
Ha így felszereltetünk egy klímát, akkor a hidegből el tudna menni valamennyi a szobákba/szobák felé is érezhetően?
A házban most 26,5 fok van. Ennél melegebb még nem volt bent, de jó lenne, ha 25 foknál megállna.
Májusban leterítettem 10 centi gyapotot még a födémre a meglévő 10 centire. Tavaly 27-28 fok is volt bent.
A ház árnyékolása jó, mert a tető beárnyékolja az ablakokat 11 órától már teljesen. A nappali ablakait meg egész nyáron (télen meg besüt a nap délutánig).
gondolom, hogy ezt sem kell magyaráznom.... ÍGY ne szereljen senki, és főleg ha valaki ilyen munkát kapna, üsse agyon a klímást! (bár ezeket a patkány munkásokat nem nevezném klímásnak)
szegény ügyfél.... többet fizetett a telepítésért, mint egy átlagos cég telepítési díja...igaz a készülék olcsó volt...
Pár év múlva bemattul, amelyik csövön nincs aluszalag, arról meg lepereg a szigetelés amit megrágott az UV sugárzás. Így 4-5 év múlva még mindig praktikus marad, de a többihez képest sokkal szebb lesz.