Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Szerintem le van írva, de itt is volt nemrég. Rémlik valami, de hülyeséget nem akarok írni. Van itt balra fent (a nick-ed alatt) kereső, írd be, hogy sósav, alatta maradjon a Gyorskeresés és kidobálja a találatokat. Kicsit mész vissza időben és meglesz hamar. Telefonról írok, nem keresném meg.
Csak mert az uccsó bekezdés így szól: "A www.poolcalculator.com oldalon beírod a meglévő értékeidet a táblázatba, és kiszámolja neked mennyit tegyél bele és miből (minimális angol tudás kell hozzá)"
Átolvastam ismét az összefoglaló sósavas észét, de nincs benne semmi konkrét a sav mennyiségére. Azt látom, hogy pár napig kell vele foglalkozni, de az ilyen meghatározás, hogy "annyit önts hozzá, hogy lemenjen a PH 7,0-ra" nem tudom, hogy mennyit jelent. Van valami tapasztalati érték?
Bocsanat, trehany vagyok, meg se koszontem igy nyilvanosan: paljoc jovoltabol csak 2 nap kihagyas volt a szuresben, a viz teljesen hatarokon belul maradt, ugyhogy tudjuk hasznalni a medencet, ma is voltam benne.
Szerencsere ez a keringeto olyan, hogy rogziteshez van rajta tobb lyuk alul. Hat a kornyezetenek adottsagai miatt nem lecsavaroztuk, de egy 40x60x10 pazsitracsko kozepere gyorskotozovel, erosebb es gyengebb drotokkal odarogzitettuk, igy tettuk a medence melle, a kore vissza a foldet. Na ha ezt probalnak meg elemelni, lenne nagy meglepetes... (egyelore me'g a viz erdekeben keringetesi idon kivul le is dugozom... de lehet hogy errol idovel le fogok szokni, foleg hogy rongalassal siman barmikor elfolyaszthatjak, nem csak keringeto lopassal). Jovore majd elforgatva tesszuk ki a medencet, akkor lehet egy fahoz rogziteni, meg nincs is szem elott.
Csak saját felelősségedre használj sósavat....ezt mindig le kell írni, csak a kolléga bas.ott rá.
Szemre vigyázni, a vízfelszíntől 1-2-3 cm-re tartsd, hogy ne csobbanjon vissza a szemedbe. Amikor már vízben van ártalmatlan. Sósavat, klórt nem keverni össze edényben !
Nem találkoztam még ilyen Pedrollo szivattyútípussal.
A Pedrollo általában kerti szivattyúkat gyárt, nagy nyomással, és ennek megfelelően nagy áramfelvétellel. Milyen szűrőd van? Csak hozzá méretezett szivattyúval, vagy azzal kompatibilissal érdemes próbálkozni.
Meg nem mondom, meg kellene nézni a dobozán vagy a bibliában.
Viszont ha magas a total-od, akkor sósav kellett volna, mert az azt is viszi le. Anélkül a ph megint elkezd felkúszni. (Amit a meleg hatására amúgy is megtesz.) A ph mínuszt, mivel méregdrága (a sósavhoz képest) csak azután érdemes használni, ha már a total (így a ph) beáll.
Oyan kèrdèsem lenne ha a jellenlegivel ellentètben a szivattyú kifele szivnà a vizet majd a tisztitott viz gravitàciós uton kerülne vissza az megfelelö keringetèst biztositana?a szivattyú 700e-os pedrollo
Úszó adagoló kivéve. PH mínuszt raktam bele (fehér por, nem sósav), jól összekevertem. A szivattyú megy, takaró levéve a klórkiszellőzés miatt. A szivattyú a leggyengébb így nem kísérletezem azzal, hogy a levegőn keresztül is tudja nyomni a vizet vagy sem.
Akkor sósav a ph és total csökkentésért, a klór szellőzésére meg várnod kell. Addig esetleg kiveheted az úszó adagolót és ha a szivattyú bírja (ideiglenesen akár szűrés nélkül forgatva) a vizet a medence vize helyett a levegőben /a medencs felett persze :) / visszajuttatva is gyorsíthatod kissé a klór csökkenését.
Elnézést a rossz képért, de nem pezseg ott semmi, üres az adagoló, csak az alján lévő pöttyöket kell nézni. Szinte levakarhatatlan. Olyasmi, mintha rozsdásodna, ami persze képtelenség. amúgy lassan oldódó kombi tablettát használok.