Szia! A vezérlés rögzitő az nagyon kellene és a feszítőt meghúzó is véleményem szerint ezek létfontosságúak! Meglehet ezek nélkül is csinálni de te tudod!
Ami a fejemben van most és diesel, az egy 2.5 Mazda, 2-szer szakadt a szíja, mindkétszer megúszta himbákkal. (mindkétszer túlhordta a szíjat) Volt egy 2.0 TDCI, annak első lendületből levettük a hengerfejét, de semmi hibája nem volt. Mármint a himbákon kívül. Azt mindet cseréltük. Azóta 80-100ezret ment. 2.0 CR TDI, nem vettük a hengerfejet, összes himba/szelepemelő csere és ment tovább. Ez is közel járhat a 100ekm-hez. Nem annyira ritka az ilyen, himbás motoroknál.
Az, hogy "dupla szelep", nem jelent semmit ilyen szempontból, mert sokkal vékonyabb a szelepszár és a tányér is kisebb, vékonyabb. A kuka motor meg egy marhaság, többnyire csak a szelepek és/vagy a szelepemelők/himbák sérülnek, ha alapjáraton vagy indítózással történik ilyen gebasz. Persze az sem olcsó.
Elég hülye konstrukció, sok mindent kell hozzá bontani, nem lehet csak úgy belenézni. Viszont, ha nem találsz benne sérült himbát, akkor szerintem a szelepeknek sem lesz bajuk.
Kap pofont a szelep, megzömítheti a szelepszárat. Ebből később előfordulhat szeleptányér leszakadás. (ez általános tapasztalat, nem biztos hogy ennél megtörténik, ha elég gyenge a himba)
Köszönöm! Vajon okot adhat a reménykedésre ,hogy 20v röl beszélünk és itt ugye dupla szelep van mind 2 oldalon és a dupla szelep dupla annyit bir valamint nagyon gyenge volt az aksi alig tekert már ..
Szia Köszi az értelmes választ meg ,hogy nem az ékezetekkel voltál elfoglalva ...Azért írtam mert bár egyforma erővel ugrik át 5x de szét paráztattnak hogy mégsem lesz jó meg kuka az egész motor ... Ránéztem a neten de azt láttam hogy a szelephimba gyengébb mint a szelep ezért szerintem ott kellett volna eltörjön a szelephimba kerekénél.. Namost ha ott törik el akkor valóban szia kompresszió! Nekem látszolag megvan mert ha nem lenne akkor nem egyenletessen tekerné az önindító hanem sietne egyet ott ahol könnyebben fel tud menni nem?
Meg tudja ölni egy indítózás is, gondold át, a lendkerék mekkora tömeg. De van, hogy semmi baja sem lesz. Ezt így nem fogja senki sem biztosra megmondani.
Mondjuk nem értem miért kérdezed, amikor azt írod, hogy a "kompresszió megvan". ??
Sziasztok van köztetek valaki akit javít 2.4jtd 20v motort?
Az lenne a kérdés hogy vezérlés csere után elugrott a vezérműszij 2 fogat amit nem vettünk észre! Áttekertük kézzel de nem a fötengej él hanem a vezérmükeréknél! Akkor ugrott át és nem vettük észre!Ezután öninditoztunk és elakadt a motor! Ekkor észrevettük és összeraktuk a vezérlést ahogy kell minden jelen van! A kompresszió megvan a motor átfordul ! Szerintetek egy sima öninditozástol kuka lett a motor és szétgörbült minden halál vagy simán elakadt a dupla szelepben és csá indit és örül? Nagyon érdekelnek a válaszaitok? ; )
Nekem w124 300 Td van az autómba .Több viscot is vásároltam már(sachs ,hella ,stb) nem volt jó egy se. Mindet vissza kellett küldeni .Volt köztük nonim németből az volt a legjobb igaz az szinte állandóan hajtott valamiért.Más ismerős is panaszkodott ,hogy vásárolt és nem jók. Bontottat tettem fel ez közel van a valósághoz még.
Először keress összefüggést a Merci viszkoval,hátha tényleg van közös alkatrészük. Ha ráér holnap megnézem neked amennyire tudom hogy a te alkatrészed mibe volt még felhasználva. Csak a legjobb minőségűt szabad megvenni,legalábbis én már szívtam olcsó viszkoval.
Akkor beszerzek egy viscot. A következő kérdésem hogyha az átmérő és a venti lyukszáma és távolsága, illetve a felfogatás is stimmel egy visconál akkor azt megvehetem? Lehet az bármelyik autóhoz is gyártva? Mivel ssangyonghoz horribilis alkatrész árak vannak ílletve amit gyárilag hoz az 78 000 de van 2 -3 db ami csak 12000- 15000 akkor mi ez a nagy árbeli különbség? Választhatom az olcsóbbat is nem? Miben mások az olcsóbbak?
Az a visco kuplung úgy működik, hogy van az elején egy bimetál, ami meleg hatására elhajlik és lezár belül egy furatot. A fordulatszámhoz nincs köze, akkor old, ha a bimetál visszahűlve visszahajlik és nyitja a furatot. Ha állandóan összezár, akkor vagy folyamatosan melege van, vagy elromlott. Hogy mitől romlott el, azt innen senki sem fogja megmondani. Hogy milyen pozícióba tették le, attól biztosan nem romlik el. Max attól lehet baja, ha a le-felszerelés közben megsérül a bimetál.