3 éve vettem az enyémet---ezalatt 1 bal első lengéscsillapitót és első fékbetéteket kölött cserélni csak...kb. 50-et mentem vele---rá 2 hónapra adtak el innen nem messze 22000 km-el egyet--öreg bácsi...aki már nem mer vezetni--- ...azt hittem hülyét kapok :)
Régebben énis nézegettem kíváncsiságból a Wagonokat. A többi autóhoz képest nem sok volt belőlük. Ami igen, az is horror áron. Magas futott km-el, alacsony felszereltséggel, kevés műszakival. Tény, így kívülről jó állapotúaknak néztek ki. Mivel megbízható jószágok, nem nagyon szabadulnak tőle atulajdonosok. Inkább az a jellemző, mivel zömmel az idősebbek vásárolták kényelmi okoból, sok esetben hagyatékból származnak. Családnak vagy van autója, vagy nagyobbra (mondjuk ez relatív tulajdonság :) ) vágynak, így aztán eladják. Az enyém tulajdonosa is meghalt, feleségének nincs jogsija, a lányuknak van két autójuk is, így harmadik nem kellett. Ismerőstől vettem, úgyhogy tudtam hogy nem veszek zsákba macskát. :)
úgy értem, eleve szűk a választék, nemcsak dízelből, benzinesből is. Bár lehet, hogy csak azért, mert sokan alacsony felszereltséggel vették, én meg eleve kizárom a klíma nélkülieket.
A különböző fóriumokon sem esett különösebben szó panaszról a dízel motoroknál. Gondolom hasonlóképpen megbízhatóak azok is. Üzemanyag betöltő csonkra érdemes rápillantani milyen állapotban van. Nehezten lehet hozzáférni, talán ha van tükör, akkor azzal könnyebb. bal hátsó keréknél kell lennie egy műanyag védőlemeznek. Sajnos a sár a lemez mögött a lemez és a cső között le szokott rakódni. MIvel folyamatosan nedves környezetet biztosít, ki szokott rohadni a cső. Ha a tanksapka levételekor nem szuszog, az gyanús lehet, bár nem minden esetben szuszog, így ez ebből a szempontból nem mérvadó.
Saját vélemény, én dízelt nem vennék. Költségesebb javítás, télen problémásabb üzemanyag és indítás, nagyobb kapacitású akku kell, ami drágább. Én még nem találkoztam olyan dízel autóval ami nem volt gázolaj szagú, akármilyen új is volt. benzinesnél ilyet nem tapasztaltam.
második autónak keresgélek valamit, jórészt ingázáshoz (M2, M0, M3 bevezető térsége, ill. Bp.). Mindenképpen Suzukit. Eredetileg a Splash volt a kiszemelt, de nem tudtam meggyőzni magamat, hogy érdemes többet kiadni, mint amennyiért a legjobb állapotú WagonR-eket árulják, ráadásul az utóbbi jóval tágasabb.
Úgyhogy most ennél a típusnál kötöttem ki. Tudom, hogy az autó általában megbízható (volt Swiftem), de meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek mik azok a pontok, amit érdemes alaposabban megnézni a vásárláskor.
Illetve: sosem volt dízel autóm, de a felhasználás jellege miatt most elgondolkodtam rajta. Van róla tapasztalat, mennyire lutri egy használt dízel? Vagy ugyanolyan problémamentes, mint a benzinmotorok?
Lehet megoldaná de az enyémnél nem játszott. Gyakorlatilag mint a papír csövet, szereléskor összenyomtam. Mire jelentkezett a gond már késő volt, lentebb szeperel egy képsorozat na az enyém durvább volt.
Segítséget szeretnék kérni.2003-as évjáratú suzukim kanyarban rángat.Olyan,mintha kifogyna a benzin.Teljes felújításon esett át az autóm,pl.kuplung csere,de ezzel nem tud mit kezdeni a szerelő.
Hogy erted jobb vagy baloldali? Ha a feklampanal pockot mind2 oldalt lekell szedni, hogy lejojjon a burkolat.
Ha felnyitottcsomagtartonal arra gumimuanyagra bibaszra (nem tudom mi a neve :D, de ha kell lefenykepezem) gondolsz,ahogy eljut a cso felulre, akkor nalam a baloldali kellet megbontani. De nem tudom ez gyartasi ev esetleg tipus fuggo lehet. Nekem 2004-es autom van.
Megoldva. Belül csomagtartón hátsó-féklámpa burkolat lekap. Azt úgy lehet,hogy oldalt van egy keres műanyag, azon belül van egy kis pont vagy pöcök, be kell nyomni. Majd lapos csavarhúzóval alányúltam. Nekem maga a cső ugrott csak le. Vissza lett pattintva most jó,nem tudom mennyire lesz tartós. 5 perces művelet az egész.
Nekem is ez a bajom, de még nem jutottam oda, hogy szétszedjem. Vigasztalásnak annyit tudok mondani, hogy nem egy ultramodern autóról van szó, tehát a motort és a hátsó hidat, továbbá az első lökhárítót feltehetőleg nem kell hozzá kiszerelni. :)
Sziasztok! Valaki tud megoldást arra,hogyan lehet megcsekkolni,vagy mit kell hozzá szétszedni ahhoz,hogy hátsó ablaktörlő tisztító csövét? Ugyan is reggel tisztítottam volna hátsó ablakot, víz nem jött,majd meglepődtem, amikor egyszer csak befolyt kocsiba a víz belülre kalaptartóra.... Azt hittem megőrülök. Nézegettem,hogy hol mehet ez a kábel vagy cső, de csomagtartónál jobb oldalt folyt be a víz. Valahol szétcsúszhatott volna a cső?
Csak mutattam egy megoldást, már több mint 10 éve így van. Hangszóró beépítése miatt cserétem a hálót és ez volt a legegyszerűbb megoldás. Ha cipekedni akarok, akkor szoktam a hálót visszarakni.
Ez saját kivitelezés, a konzolok pár ft-ból megoldhatók és nem eladásra kínáltam. Bárki fél óra alatt elkészíti.
Utólag én bevontam műanyaggal, hogy ne karcolja a müa kárpitot. A kalaptartó pedig méretre vágott bútorlap v. OSB lap lehet, bevonva puha fekete textillel.
Sziasztok! Ma reggel volt,egy olyan furcsa Wagon R+-ommal,hogy álltam lámpánál a féken, automata váltós D-be volt váltó. Előtte már mentem vele vagy 10 km-ert, motorüzem meleg állapotban volt. Majd egyszer csak mintha leesne alapjárat, az baj,hogy gyorsan kellet cselekednem,nem néztem fordulatszámmérőt, de azt autó leakart fulladni,meg berezonált is mint az állat. Üres gyorsan vissza D-be, majd lámpa zöld, és elindultam.
Amint volt lehetőségem félreálltam,majd üres, és kicsit megtúráztattam motort 2500-ig 3x majd vissza,hátha leesik, az alapjárat,vagy elakar fulladni az autó, de nem. Semmi Check Engine nem jelent meg,vagy ilyesmi.
Délután hazajöttem vele, semmi probléma nem volt.
Szerintetek mi lehet? Gyertya? vagy Trafó? Vagy csak nem kapott üzemanyagot normálisan?
Nem, hiszem,hogy AT váltó okozna ilyet szépen vált, nem rángat. 2500 km-el ez előtt kapott Fuchs ATF4400 olajat,meg szűrőt.