A könyvet folyamatosan bővítjük, ezért várjuk a Ti fotóitokat, új felfedezéseiteket és élménybeszámolóitokat is. :-) Ha valamit nem találsz, kérdezz bátran!
Több városban is szemét lepte el az utcákat Görögországban, mert a hulladékgyűjtők országszerte sztrájkolnak a hét eleje óta.
A szakszervezet tagjai napok óta blokkolják a lerakókhoz vezető utat a hulladékgyűjtő járművek előtt. Mivel a kukák már rengeteg helyen megteltek, a szemet így csak az utcára tudják kiönteni a helyiek.
A leginkább Athén turistanegyedei érintettek, de komoly problémákat jelentettek Thessalonikiből és Korfuból is. MI IGAZ EBBŐL?
Köszi! És egy utolsó kérdés: mennyire hegymászós a vár? Párom aggódik, nekem meg van kis tériszonyom :) szóval sziklaszirteken nem szeretnékegynsúlyozni! :)
Sziasztok! Ma kirándulunk Paleokastritsa felé. Angelokastroba mennyire nehéz felmenni? Autóval meddig normális az út és utána mennyire kell hegymászó tudomány? Köszi! :)
Fizethetsz kártyával, felesleges váltani.. Kapuknál is a kártyával fizethetsz, tankolni meg a Macedón utolsó két kúton érdemes.. Egy a határ előtt 15 km-re, a másik közvetlen a határnál jobbra a kaszinónál... Görögöknél csak euróval tudsz fizetni, elvileg 4 kapu lesz Igoumenitsáig, ha húsvét óta nem adtak át újat... Arra figyelj, hogy a kúton szoktak trükközni, a kutas azt mondja nem működik a terminál, és fizess euróval.. NE dőlj be nekik jelentsd ki határozottan nincs euród, a terminál csodák csodájára egyből meg fog javulni :) Nyáron párszor elsütik ezt némely utazóval..... Ja a fizetőkapuknál fizethetsz euróval is, és abban is adnak vissza...
Napokban indulunk autóval Korfura.Kérdésem lenne,hogy Szerbiában és Makedóniában a benzinkutakon bankkártyával lehet e fizetni vagy esetleg váltsak dinárt?
Köszönöm a segítsèget. A vàlaszod utàn jutott eszembe, hogy a fürdès miatt pedig írok a szàllàsadónak, ők biztosan tudjàk a vàlaszt. :-) Nagyon szeret fürdeni, de ha nem szabad neki, akkor nem utaztatnânk àt fèl Európán.
Szia. Én az utaztatasban tudok segíteni, ha harmadik országot is érintettek(Szerbia,Makedonia) akkor még szükséges egy úgymond titer vizsgálat amit a veszetseg oltást követően 28 nap elteltével kell vérvétel útján vizsgáltatni. Illetve még szükséges az utazás előtt egy 3 napnál nem régebbi hatósági állatorvosi igazolas. Csupán csak ennyi szükséges :) Ha uniós országon belül maradtok akkor elég a chip,oltás,útlevél. De a www.maok.hu és petpassport.hu oldalán minden le van irva.
mi augusztusban megyünk Korfura autóval. Szeretnènk vinni a kutyàt is, de nem találtam infót arra, hogy úgy, mint Horvàtorszàgban vannak kutyabaràt strandok ès csak ott fürödhRt vagy Korfun nincs ilyen jellegű "tiltás", azaz -nyilvàn kultúràlt módon-, de ott fürdik, ahol akar, illetve ahol mi? Kutyabaràt szàllàst talàltam, szóval az nem gond. Illetve az èrdekelne mèg, hogy útközben kell-e miatta külön figyelni valamire? Útlevele, chipje ès oltàsa van termèszetesen, de ezen felül van- e bàrmi màs?
Kérlek titeket ha buszozásra adjátok a fejeteket, akkor olvassatok utána picit a lehetőségeknek, amiket itt tálcán kínálunk. Lassan egyenruhát is kérhetnék a Green Buses-től vagy a Corfu Cizy Buses-től, annyiszor elismételtem már itt is és a facebookon is ugyanazokat a tanácsokat.
- Nyisd meg a topik témájában a facebook linket, ami arra hivatott hogy a hasznos információkat összegyűjtse.
- Mikor megérkezel a buszpályaudvarra, ott van egy recepció, kedves és segítőkész emberekkel. Kérdezés után megvásárolhatod a jegyedet is, ahol elárulják a pontos árakat. (amik fent vannak weboldalon is) Messonghi Moraitika mellett van, így kizárásos alapon az ár hasonló lesz.
- Minden ki van írva a pályaudvaron és a megállókban is.
- Mielőtt felszállsz a buszra, kérdezd meg a sofőrt mikor és hogyan jelezd a leszállást - balkáni létére ő is nagyon segítőkész és kedves lesz.
Nekem 2012-ben küldtek egy levelet, miszerint van 2 stúdiójuk fenntartva speciális guesteknek, és érdekel-e. Sajnos akkor nem érdekelt, azóta pedig nem jelentkeztek.
Az ötkonti bukása idején személyesen vettem fel velük a kapcsolatot és sikerült megegyeznünk.